9 νεκροί από πυρκαγιά στο Παρίσι

5/2/2019 13:08    σε πολυώροφο κτίριο κατοικιών
Εννέα είναι νεκροί από την πυρκαγιά, που πιθανότατα οφείλεται σε εμπρησμό, στο πολυώροφο κτίριο κατοικιών στο 16ο διαμέρισμα του Παρισιού, σύμφωνα με τον προσωρινό, ακόμη, απολογισμό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

«Το Παρίσι ξυπνά μέσα στον πόνο μετά την πυρκαγιά της οδού Ερλανζέρ την νύκτα. Οι σκέψεις για τα θύματα. Ευχαριστώ τους πυροσβέστες το θάρρος των οποίων επέτρεψε την διάσωση πολλών ανθρώπων», έγραψε πριν από λίγο στο Twitter ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.

«Το Παρίσι πενθεί σήμερα, ο απολογισμός είναι τρομακτικός», έγραψε στο Twitter η δήμαρχος της γαλλικής πρωτεύουσας Αν Ινταλγκό.

Χρειάσθηκαν πέντε ώρες στους πυροσβέστες για να θέσουν υπό έλεγχον την πυρκαγιά, από την οποία τραυματίσθηκαν περί τους τριάντα άνθρωποι, ανάμεσά τους και έξι πυροσβέστες. Περισσότεροι από πενήντα κάτοικοι του κτιρίου χρειάσθηκε να απομακρυνθούν με την βοήθεια των πυροσβεστών που χρησιμοποίησαν μακριές σκάλες.

Μία γυναίκα, κάτοικος του κτιρίου που χρονολογείται από την δεκαετία του ΄70, συνελήφθη και ετέθη υπό κράτησιν, ανακοίνωσε ο εισαγγελέας του Παρισιού Ρεμί Χεντς, που έφθασε στον τόπο της τραγωδίας τα ξημερώματα μετά την κατάσβεση των τελευταίων εστιών από τους πυροσβέστες.

«Η γυναίκα αυτή συνελήφθη στον δρόμο αμέσως μετά την πυρκαγιά. Κρατείται», δήλωσε ο εισαγγελέας προσθέτοντας ότι είχε «ψυχιατρικό ιστορικό».

Σύμφωνα με την εισαγγελία του Παρισιού, τα πρώτα στοιχεία της έρευνας δείχνουν ότι πρόκειται για εμπρησμό και η δικαστική αστυνομία ξεκίνησε έρευνα για «σκόπιμη καταστροφή που επέφερε θανάτους».

«Ο απολογισμός των θυμάτων θεωρείται ακόμη προσωρινός, καθώς δεν έχουν ολοκληρωθεί οι επιχειρήσεις έρευνας των υψηλότερων ορόφων του κτιρίου, εκεί όπου η πυρκαγιά ήταν πιο σφοδρή», εξήγησε στο AFP ο εκπρόσωπος των πυροσβεστών Κλεμάν Κονιόν.

«Οι πυροσβέστες είχαν μόλις φθάσει και ήταν τρελό, βρίσκονταν σε αδυναμία. Είχαν οχήματα, μεγάλες σκάλες, αλλά δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτε. Επειτα άρχισαν να βάζουν επεκτάσεις και επεκτάσεις, σωλήνες και σωλήνες, περιορισμένα μέσα», δήλωσε ένας κάτοικος γειτονικού κτιρίου.

«Στην αρχή νομίζαμε ότι γινόταν καυγάς. Ακούγαμε εκείνη την γυναίκα να φωνάζει πολύ δυνατά. Ηταν 01.00. Φώναζε, φώναζε. Τότε βγήκαμε και το κτίριο ήταν ήδη στις φλόγες. Βλέπαμε τους ανθρώπους στα μπαλκόνια και δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτε».

«Εβλεπα τους πυροσβέστες που ανέβαιναν, που κατέβαιναν και η κόλαση αυτής της φωτιάς δεν μειωνόταν. Ποτέ. Εσβηναν και αυτή ξανάναβε», δήλωσε μία κάτοικος της γειτονίας. «Σοκαρισμένη», θυμάται τους ανθρώπους που φώναζαν «σώστε με, βοηθήστε με».



ΑΠΕ

Επόμενο Προηγούμενο
 
Καλαμαριά: Εργασίες στα σχολεία ενόψει ανοίγματος - Γήπεδα, επισκευές, προμήθειες (φωτο)

Καλαμαριά: Εργασίες στα σχολεία ενόψει ανοίγματος - Γήπεδα, επισκευές, προμήθειες (φωτο)

20:15 10/8/2026

Στα σχολικά κτίρια όλων των βαθμίδων

Στον Ταξιάρχη της Χαλκιδικής λειτουργεί ένας νέος πυρομετεωρολογικός σταθμός

Στον Ταξιάρχη της Χαλκιδικής λειτουργεί ένας νέος πυρομετεωρολογικός σταθμός

15:08 10/8/2026

ομάδα FLAME του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών

Θεσσαλονίκη: Άγρια επίθεση σε 19χρονο – Τον χτύπησαν 4 νεαροί και πήγαν να τον ληστέψουν

Θεσσαλονίκη: Άγρια επίθεση σε 19χρονο – Τον χτύπησαν 4 νεαροί και πήγαν να τον ληστέψουν

15:02 10/8/2026

χθες το απόγευμα

Καλαμαριά: Εξελίξεις για το γεφυράκι του Φοίνικα

Καλαμαριά: Εξελίξεις για το γεφυράκι του Φοίνικα

14:49 10/8/2026

Θέμα συζήτησης έγινε το ζήτημα..

Καλαμαριά: Έρχεται το πανηγύρι του Φοίνικα - Περιφορά εικόνας και Ιερά Λείψανα Αγίων για προσκύνηση

Καλαμαριά: Έρχεται το πανηγύρι του Φοίνικα - Περιφορά εικόνας και Ιερά Λείψανα Αγίων για προσκύνηση

21:27 9/8/2026

Πανηγυρίζει ο Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου

Θεσσαλονίκη: Τσουχτερό πρόστιμο σε άντρα που έκαιγε σκουπίδια στο οικοπεδό του

Θεσσαλονίκη: Τσουχτερό πρόστιμο σε άντρα που έκαιγε σκουπίδια στο οικοπεδό του

20:36 9/8/2026

από ανακριτικούς υπαλλήλους

Τη ζωή της έχασε 65χρονη λουόμενη στους Αμμόλοφους Καβάλας

Τη ζωή της έχασε 65χρονη λουόμενη στους Αμμόλοφους Καβάλας

20:19 9/8/2026

επιχειρήθηκε ΚΑΡΠΑ

Κλασικά Έπιπλα