Καλαμαριά: Η απάντηση Μπαλτίδη στη διαμαρτυρία της Λαϊκής Συσπείρωσης

7/2/2019 13:18    ηχητικό
Aνακοίνωση-καταγγελία εξέδωσε η «Λαϊκή Συσπείρωση Καλαμαριάς» κατά του ερασιτέχνη Απόλλωνα χαρακτηρίζοντας ως «προεκλογική φιέστα» την εκδήλωση κοπής πίτας της περασμένης Κυριακής στο ΔΑΚ Καλαμαριάς. Ο Τάκης Μπαλτίδης απάντησε και μάλιστα με επιθετικό τρόπο μέσω του Metropolis 95,5 και της εκπομπής «Τρίτο Ημίχρονο».

Στην ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη του ΚΚΕ αναφέρει:

«Την Κυριακή 3 Φλεβάρη πραγματοποιήθηκε η τελετή για την κοπή της πίτας του Ερασιτέχνη Απόλλωνα Καλαμαριάς στο κλειστό δημοτικό γήπεδο (ΔΑΚ), παρουσία μεταξύ άλλων και εκατοντάδων νέων παιδιών με τους γονείς τους, αθλητών των ερασιτεχνικών τμημάτων του Απόλλωνα.

Είναι απαράδεκτη η στάση της Διοίκησης του ερασιτέχνη Απόλλωνα γιατί επέλεξε τη συγκεκριμένη εκδήλωση για να οργανώσει μια φιέστα, μετατρέποντάς την σε προεκλογική συγκέντρωση του Απ. Τζιτζικώστα, ο οποίος στον χαιρετισμό του ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του προέδρου του ΔΣ του ερασιτέχνη Απόλλωνα Καλαμαριάς στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Την φιέστα αυτή «νομιμοποίησαν» μάλιστα με χαιρετισμούς (προφανώς αποδεχόμενοι τον χαρακτήρα της) η κ. Β. Πατουλίδου, ο Δήμαρχος Καλαμαριάς καθώς και όλοι οι άλλοι υποψήφιοι Δήμαρχοι Καλαμαριάς, εκτός από τον Βικέντιο Αντωνάκη, υποψήφιο Δήμαρχο του ΚΚΕ με την Λαϊκή Συσπείρωση (για δεύτερη συνεχόμενη φορά), ο οποίος ενώ παραβρέθηκε στην εκδήλωση, όπως κάθε χρόνο, δεν του δόθηκε ο λόγος, παραβιάζοντας από την πλευρά του Συλλόγου κάθε έννοια φιλοξενίας και ισότιμης αντιμετώπισης.

Είναι ντροπή για την Ιστορία του Απόλλωνα Καλαμαριάς, για ένα προοδευτικό προσφυγικό Σωματείο που διαχρονικά μέσα στα γήπεδα και στους κοινωνικούς αγώνες, γαλούχησε γενιές και γενιές να παλεύουν και να αγωνίζονται ενάντια στο κατεστημένο και στην αδικία, να την καπηλεύονται κάποιοι με αυτόν τον τρόπο. Είναι ασέβεια προς όλες τις εμβληματικές προσωπικότητες του προσφυγικού και ποντιακού ελληνισμού που φόρεσαν την κοκκινόμαυρη φανέλα.

Καλούμε τον λαό της Καλαμαριάς να γυρίσει την πλάτη σε όλους αυτούς που δε σέβονται και εκμεταλλεύονται την ιστορία του Απόλλωνα για να εξυπηρετήσουν προσωπικά και μικροπολιτικά συμφέροντα. Ο κάθε Καλαμαριώτης Απολλωνιστής ας βγάλει τα συμπεράσματά του. Να σκεφτεί αν θέλει δημάρχους και περιφερειάρχες που βάζουν πλάτη στην καθήλωση των κονδυλίων για τον αθλητισμό, αφήνουν στην εγκατάλειψη τις υποδομές και στηρίζουν τα επιχειρηματικά συμφέροντα που δρουν σε όλα πλέον τα αθλήματα ή αγωνιστές που στην πράξη αντιμάχονται αυτήν την πολιτική, διεκδικούν γενναία αύξηση των κονδυλίων για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, αντιπαλεύουν την επιχειρηματική δράση στον αθλητισμό, διεκδικούν χώρους άθλησης και κατάλληλες αθλητικές υποδομές.»

Ο Τάκης Μπαλτίδης απάντησε ραδιοφωνικά: 

«Να υπενθυμίσω στον κ. Αντωνάκη πως όταν κάνει καταγγελίες και όταν δείχνει το ενδιαφέρον του θα πρέπει να το θυμάται στο σωστό τόπο και χρόνο και να ενδιαφέρονται για τα μείζονα προβλήματα. Είναι ντροπή για τον ίδιο αλλά και την παράταξή του όλη. Θα μου πεις ότι είναι το 3 ή 4 %. Λοιπόν, ο Τζιτζικώστας μίλησε 2 λεπτά όπως και όλες οι παρατάξεις. Ο κ. Αντωνάκης εμφανίστηκε τελευταία και πιθανό να είχε τελειώσει η εκδήλωση, δεν αγνοήσαμε τον συγκεκριμένο. Ο Τζιτζικώστας έκανε μια πρόταση στον γιο μου, δε σημαίνει ότι την αποδεχτήκαμε. Δεν είμαστε πολιτικοί και δεν ασχολήθηκε ποτέ η οικογένειά μου. Αυτή η φιέστα λοιπόν όπως λέει μου στοίχισε 95.000 ευρώ κ. Αντωνάκη λεφτά που έβαλα εγώ και εσύ δεν έχεις βάλει ούτε ένα ευρώ για να υπάρχουν αυτά τα 1.200 παιδιά να αθλούνται.  

Ψάχνεις να βρεις αιτία να εκμεταλλευτείς για να ακουστεί το όνομά σου γιατί δεν σε ξέρει η μάνα σου… Ο Φώτης ο Μπαλτίδης δε θα κατέβει υποψήφιος, δεν μας ενδιαφέρει η πολιτική κάνουμε αγώνα για αυτό το σύλλογο, μας βοηθάει ο δήμαρχος και ανησυχείς γι΄αυτό. Αν ήθελα να το ανακοινώσω, είμαι τόσο βλάκας να το ανακοινώσω από εκεί;»

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟ



Στην εκπομπή μίλησε και ο επικεφαλής της παράταξης. Βικέντιος Αντωνάκης 

«Ήμουν παρών. Στήθηκε μια φιέστα στη διάρκεια της τελετής. Ο κ. Τζιτζικώστας ανήγγειλε ότι ο πρόεδρος του ερασιτέχνη Απόλλωνα Φώτης Μπαλτίδης θα είναι στο ψηφοδέλτιό του για την περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας παρουσία στελεχών της ΝΔ. Πάντα γίνεται αυτό. Ήταν το γήπεδο γεμάτο. Δυστυχώς είναι ένα φαινόμενο που έχει πάρει διαστάσεις και στον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Αν ήθελε να αναγγείλει στην υποψηφιότητα θα έπρεπε να κάνει μια ειδική εκδήλωση για να το ανακοινώσει και όχι κατά τη διάρκεια της κοπής πίτας. Το ότι δε μας δόθηκε ο λόγος δεν είναι λόγος να κάνουμε καταγγελία. Θα μπορούσε να λυθεί με μια επαφή με τους ανθρώπους της ομάδας. Το αναφέραμε για να αναδείξουμε το γεγονός. Οι περισσότεροι Απολλωνιστές δεν εγκρίνουν τέτοιες μεθοδεύσεις. Θεωρούμε ότι τα ερασιτεχνικά σωματεία πρέπει να μένουν έξω από σκοπιμότητες».





metrosport

Επόμενο Προηγούμενο
 

Social Media - Thessaloniki
Χωρίς λεωφορεία ΟΑΣΘ στις 17/4

Χωρίς λεωφορεία ΟΑΣΘ στις 17/4

20:24 15/4/2024

Ποια θα είναι στους δρόμους

Εφημερεύοντα Φαρμακεία στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία στην Καλαμαριά

20:22 15/4/2024

Δευτέρα 15/4 και Τρίτη 16/04

Δήμος Καλαμαριάς:  Βάζει στο επίκεντρο τη δημόσια υγεία

Δήμος Καλαμαριάς: Βάζει στο επίκεντρο τη δημόσια υγεία

18:00 6/4/2024

Δωρεάν εξετάσεις και δράσεις ενημέρωσης

Το Thessaloniki Tuning Show έρχεται από σήμερα στη ΔΕΘ

Το Thessaloniki Tuning Show έρχεται από σήμερα στη ΔΕΘ

14:20 5/4/2024

Η μεγαλύτερη έκθεση αυτοκινήτου στην Βόρεια Ελλάδα

Δήμος Καλαμαριάς: Στηρίζει την 10 η Εθελοντική Αιμοδοσία της ΧΑΝΘ

Δήμος Καλαμαριάς: Στηρίζει την 10 η Εθελοντική Αιμοδοσία της ΧΑΝΘ

14:11 5/4/2024

5/04 - 9:00 πμ - 6/04 - 3:00 μμ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία στην Καλαμαριά

13:18 5/4/2024

Παρασκευή 05/04, Σάββατο 06/04 και Κυριακή 07/04

Καλαμαριά: Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κανόε-Καγιάκ Μεγάλων Αποστάσεων

Καλαμαριά: Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κανόε-Καγιάκ Μεγάλων Αποστάσεων

20:15 3/4/2024

Πρόκειται για μία μεγάλη επιτυχία του ΝΑΟΚΘ, καθώς το συγκεκριμένο πρωτάθλημα διοργανώνεται για πρώτη φορά στη Βόρεια Ελλάδα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία στην Καλαμαριά

13:01 3/4/2024

Τετάρτη 03/04 και Πέμπτη 04/04

Ο ΟΑΣΘ ενισχύεται με ακόμη 150 λεωφορεία

Ο ΟΑΣΘ ενισχύεται με ακόμη 150 λεωφορεία

20:24 1/4/2024

Πλήρως ανανεωμένος ο στόλος λεωφορείων του ΟΑΣΘ από την 1 Ιανουαρίου του 2025

Η Καλαμαριά τίμησε τους 57 νεκρούς των Τεμπών με μια καθηλωτική συναυλία

Η Καλαμαριά τίμησε τους 57 νεκρούς των Τεμπών με μια καθηλωτική συναυλία

18:00 1/4/2024

Ένα ρέκβιεμ με τις νότες του Μότσαρτ

Κλασικά Έπιπλα