Τον Μάρτιο η ρύθμιση οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία

17/2/2019 21:00     «Κούρεμα» προσαυξήσεων
Η Έφη Αχτσιόγλου σε συνέντευξή της μίλησε για τη ρύθμιση οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία, καθώς και για την μη καταβολή της αύξησης του κατώτατου μισθού.

«Η μη καταβολή της αύξησης του κατώτατου μισθού, ο οποίος είναι νόμος του κράτους, επισύρει ποινικές και διοικητικές κυρώσεις» υπογραμμίζει σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής» η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, προσθέτοντας ότι ο κρατικός μηχανισμός έχει τη δυνατότητα ελέγχου εφαρμογής του μέτρου από τις επιχειρήσεις μετά το τέλος της περιόδου προσαρμογής τους στα νέα δεδομένα, στις 28 Φεβρουαρίου.

Η Ε. Αχτσιόγλου υπογράμμισε, εκ νέου, ότι η αύξηση του κατώτατου μισθού και η κατάργηση του υποκατώτατου θα συμβάλουν στην περαιτέρω μείωση της ανεργίας, καθώς «η αύξηση των μισθών είναι κρίσιμη μεταβλητή, ιδίως σε μια οικονομία όπως η ελληνική, όπου η παραγωγικότητα επηρεάζεται από τη ζήτηση». 

Αναφέρει επίσης ότι η ρύθμιση οφειλών αποκλειστικά προς τα ασφαλιστικά ταμεία θα τεθεί σε εφαρμογή τον Μάρτιο και θα αφορά το σύνολο των οφειλών που έχουν σωρευτεί ως την 31η Δεκεμβρίου 2017. Η ρύθμιση θα προβλέπει εκτός από το «κούρεμα» των προσαυξήσεων κατά 85%, «κούρεμα» βασικής οφειλής μέσω του επανυπολογισμού των εισφορών στη βάση των πραγματικών εισοδημάτων που είχαν οι ασφαλισμένοι τα έτη 2002-2016.

Η νέα μειωμένη οφειλή θα μπορεί να εξοφληθεί έως και σε 120 δόσεις με ελάχιστο ποσό δόσης τα 50 ευρώ. Ερωτηθείσα αν θα υπάρξει και άλλη ευνοϊκή ρύθμιση το επόμενο διάστημα, απάντησε «τη χορήγηση του επιδόματος στέγασης και τη ρύθμιση των χρεών προς την Εφορία». 

Η υπουργός Εργασίας σημειώνει ότι η κυβέρνηση συνεχίζει το έργο της με γνώμονα «τη στήριξη και την ενίσχυση της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας, την ενδυνάμωση της διεθνούς παρουσίας και του ρόλου της χώρας μας στην ευρύτερη περιοχή, την υλοποίηση προοδευτικών μεταρρυθμίσεων». Κάνει λόγο για «ακροδεξιά μετατόπιση της ΝΔ», και αναφερόμενη στον πολιτικό λόγο που εκφέρει η αξιωματική αντιπολίτευση, τον χαρακτήρισε «δραματικά υποβαθμισμένο» και «κυριαρχούμενο από συνωμοσιολογίες, ύβρεις, απειλές και παραπολιτικά σενάρια». 

Η Ε. Αχτσιόγλου θεωρεί ζητούμενο τηνσύγκλιση των προοδευτικών δυνάμεων στην Ελλάδα και πανευρωπαϊκά με προϋπόθεση τη συμφωνία προσανατολισμού στα ζητήματα της Οικονομίας, της εργασίας και του κοινωνικού κράτους επί των οποίων «έχουν ξεδιπλωθεί δύο διακριτά και ανταγωνιστικά μεταξύ τους σχέδια». «Στα διλήμματα αυτά καλούνται να πάρουν θέση τόσο υπαρκτές πολιτικές δυνάμεις όσο και μεμονωμένα πρόσωπα» πρόσθεσε. 

Η υπουργός Εργασίας αναφέρει πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν στοχεύει να υποκαταστήσει ούτε το ΠΑΣΟΚ ούτε κανέναν άλλον, και καταλήγει σημειώνοντας ότι όσο η ηγεσία του ΚΙΝΑΛ «συνεχίζει να κινείται στα χνάρια της ΝΔ, δεν δείχνει καμία διάθεση αυτοκριτικής και αναγνώρισης των σφαλμάτων και των ευθυνών του ΠΑΣΟΚ, αντικειμενικά θέτει (το ΚΙΝΑΛ) σε τροχιά σύγκλισης με τη ΝΔ και το απομακρύνει από τον χώρο των προοδευτικών πολιτικών δυνάμεων».



dikaiologitika
Επόμενο Προηγούμενο
 

reworks agora 2025 Πρόγραμμα

reworks agora 2025 Πρόγραμμα

20:00 20/5/2025

10ο επετειακό reworks agora 2025 Πρόγραμμα

Πρόγραμμα Παραθινούπολη 2025  Φεστιβάλ για Παιδιά στην Πλαζ Αρετσούς στην Καλαμαριά

Πρόγραμμα Παραθινούπολη 2025 Φεστιβάλ για Παιδιά στην Πλαζ Αρετσούς στην Καλαμαριά

17:00 20/5/2025

30 Μάι - 1 Ιούν 2025

Ο Δήμος Καλαμαριάς συμβουλεύει για τη μετάβαση των παιδιών από τη μια σχολική βαθμίδα στην επόμενη

Ο Δήμος Καλαμαριάς συμβουλεύει για τη μετάβαση των παιδιών από τη μια σχολική βαθμίδα στην επόμενη

13:00 20/5/2025

21/05 - 5:00 μμ - 6:00 μμ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τρίτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τρίτη στην Καλαμαριά

09:00 20/5/2025

Τρίτη 20/5

Ο Γιώργος Μαζωνάκης στη Θεσσαλονίκη στο Στάδιο Απόλλωνα Καλαμαριάς

Ο Γιώργος Μαζωνάκης στη Θεσσαλονίκη στο Στάδιο Απόλλωνα Καλαμαριάς

20:00 19/5/2025

Τετάρτη 11/6

Η Καλαμαριά τίμησε τα θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

Η Καλαμαριά τίμησε τα θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

17:00 19/5/2025

Με μια συγκινητική εκδήλωση

Στη Βουλή ο αποκλεισμός της Καλαμαριάς από τους σχεδιασμούς ανάπτυξης του παραλιακού μετώπου Θεσσαλονίκης

Στη Βουλή ο αποκλεισμός της Καλαμαριάς από τους σχεδιασμούς ανάπτυξης του παραλιακού μετώπου Θεσσαλονίκης

15:00 19/5/2025

Την απουσία της Καλαμαριάς από τους σχεδιασμούς ανάπτυξης του παραλιακού μετώπου της Θεσσαλονίκης

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Δευτέρα στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Δευτέρα στην Καλαμαριά

12:00 19/5/2025

Δευτέρα 19/5

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Κυριακή στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Κυριακή στην Καλαμαριά

09:00 18/5/2025

Κυριακή 18/5

Εφημερεύοντα Φαρμακεία το Σάββατο στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία το Σάββατο στην Καλαμαριά

09:00 17/5/2025

Σάββατο 17/5

Κλασικά Έπιπλα