Eντός των ημερών το νομοσχέδιο για την προστασία της α' κατοικίας

22/2/2019 04:45    Ολοκληρώθηκε η συζήτηση
Ολοκληρώθηκε η συζήτηση σχετικά με το νέο θεσμικό πλαίσιο προστασίας της α΄ κατοικίας και έκλεισαν τα τελευταία θέματα τεχνικής φύσεως που έχριζαν διευκρινίσεων, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές. Σημειώνουν ότι τις επόμενες μέρες η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην κατάθεση της σχετικής νομοθετικής ρύθμισης.

Ειδικότερα, οι πηγές της κυβέρνησης αναφέρουν ότι στη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με εκπροσώπους της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών και τους CEOs των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, υπό τον υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη και τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργό Δημήτρη Λιάκο, ολοκληρώθηκε η συζήτηση σχετικά με το νέο θεσμικό πλαίσιο προστασίας της α΄ κατοικίας και έκλεισαν τα τελευταία θέματα τεχνικής φύσεως που έχριζαν διευκρινήσεων.

Προσθέτουν ότι στο πλαίσιο αυτό η κυβέρνηση θα προχωρήσει τις επόμενες μέρες στην κατάθεση της σχετικής νομοθετικής ρύθμισης.

Τραπεζικές πηγές: Η ολοκλήρωση της συζήτησης για την προστασία της πρώτης κατοικίας θα δώσει τη δυνατότητα στις τράπεζες να προχωρήσουν στην χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας

Στη ολοκλήρωση της συζήτησης σχετικά με το νέο θεσμικό πλαίσιο που θα διαδεχθεί το νόμο Κατσέλη αναφέρονται τραπεζικές πηγές, χωρίς να αναφέρονται μέχρι στιγμής σε περισσότερες λεπτομέρειες για τις επιμέρους ρυθμίσεις που θα προβλέπονται.

Επισημαίνουν ότι όλες οι λεπτομέρειες θα δημοσιοποιηθούν με κάθε λεπτομέρεια καθώς στις επόμενες μέρες η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην κατάθεση της σχετικής νομοθετικής ρύθμισης.

Νωρίτερα πηγές της κυβέρνησης ανέφεραν ότι στη σημερινή συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με εκπροσώπους της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών και τους CEOs των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, υπό τον υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη και τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ Δημήτρη Λιάκο, ολοκληρώθηκε η συζήτηση σχετικά με το νέο θεσμικό πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας και έκλεισαν τα τελευταία θέματα τεχνικής φύσεως που έχριζαν διευκρινήσεων.

Αυτό που επισημαίνουν τραπεζικά στελέχη είναι ότι σε κάθε περίπτωση το κλείσιμο ενός ανοικτού ζητήματος, όπως αυτό του νόμου που θα διαδεχθεί τον νόμο Κατσέλη για την πρώτη κατοικία θα αποτελέσει ένα ακόμη γεγονός που θα επιτρέψει στο τραπεζικό σύστημα να επικεντρωθεί με όλες του τις δυνάμεις στο πραγματικό του έργο που δεν είναι άλλο από την χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας, των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων.

Αναφορικά με το νέο θεσμικό πλαίσιο που θα αντικαταστήσει το νόμο Κατσέλη αναμένουν τις τελικές διατυπώσεις του νέου πλαισίου δίνοντας έμφαση στις ασφαλιστικές δικλίδες που θα υπάρχουν ώστε να διασφαλιστεί ότι δεν θα μπορούν να το εκμεταλλευθούν στρατηγικοί κακοπληρωτές. Επισημαίνουν μάλιστα ότι ο αριθμός των στρατηγικών κακοπληρωτών άρχισε να σημειώνει ουσιαστική μείωση με την υιοθέτηση των νομοθετικών πρωτοβουλιών για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς κλπ.



ΑΠΕ

Επόμενο Προηγούμενο
 

Ταινίες για μικρούς και μεγάλους στο Cine Αύρα

Ταινίες για μικρούς και μεγάλους στο Cine Αύρα

16:00 20/6/2025

Από σήμερα μέχρι και Τετάρτη 25/6

18η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία 2025

18η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία 2025

13:00 20/6/2025

Με την παρότρυνση «ελάτε όσο γυμν* τολμάτε»

Μια μεγάλη γιορτή για τους μικρούς μας φίλους στη ζεστή αγκαλιά της Καλαμαριάς

Μια μεγάλη γιορτή για τους μικρούς μας φίλους στη ζεστή αγκαλιά της Καλαμαριάς

11:16 20/6/2025

Με χρώματα

Η Πλατεία Αριστοτέλους Γεμίζει Σκαραβαίους

Η Πλατεία Αριστοτέλους Γεμίζει Σκαραβαίους

20:00 17/6/2025

Τα VW Beetle στο Κέντρο της Θεσσαλονίκης την Κυριακή 22/6

Επανεκκίνηση από την Καλαμαριά του Δικτύου Πάφου

Επανεκκίνηση από την Καλαμαριά του Δικτύου Πάφου

15:00 17/6/2025

Αδελφοποιημένων Πόλεων της Ελλάδας με έμφαση σε δράσεις για νέους και τρίτη ηλικία

Άσκηση Πυροπροστασίας στο Κόδρα

Άσκηση Πυροπροστασίας στο Κόδρα

11:16 17/6/2025

Ο Δήμος Καλαμαριάς σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία και την Πολιτική Προστασία ενισχύει τα μέτρα ασφάλειας

Το Plastira Project 2025 «άδειασε» την Πλαστήρα από αυτοκίνητα και τη «γέμισε» με ζωή, τέχνη και ανθρώπους

Το Plastira Project 2025 «άδειασε» την Πλαστήρα από αυτοκίνητα και τη «γέμισε» με ζωή, τέχνη και ανθρώπους

19:00 16/6/2025

Ένα δυναμικό και γεμάτο ενέργεια Σαββατοκύριακο έζησε η Καλαμαριά

Ολοκληρώθηκε για πρώτη φορά ο πλήρης καθαρισμός του παραλιακού μετώπου της Καλαμαριάς

Ολοκληρώθηκε για πρώτη φορά ο πλήρης καθαρισμός του παραλιακού μετώπου της Καλαμαριάς

14:00 16/6/2025

Mια ιστορική περιβαλλοντική επιχείρηση ολοκληρώθηκε στην Καλαμαριά

Καλοκαίρι στο Θέατρο Κήπου 2025 στη Θεσσαλονίκη

Καλοκαίρι στο Θέατρο Κήπου 2025 στη Θεσσαλονίκη

17:00 15/6/2025

15/06

Καμία παράταση για τον καθαρισμό οικοπέδων

Καμία παράταση για τον καθαρισμό οικοπέδων

15:36 15/6/2025

Πότε ξεκινούν οι έλεγχοι

Κλασικά Έπιπλα