Ταξί θα μεταφέρουν τους Καλαμαριώτες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης!

2/3/2019 08:19    «σπίτι-δουλειά-σπίτι»
Ένας νέος τρόπος μετακίνησης «σπίτι-δουλειά-σπίτι» ξεκινά μέσα στη χρονιά στο πλαίσιο του έργου GALILEO4MOBILITY*, το οποίο θα προσφέρει στους κατοίκους της Καλαμαριάς μια άνετη και οικονομική λύση για τις μετακινήσεις τους.

Προσαρμοσμένη στις ανάγκες των χρηστών η πιλοτική εφαρμογή απευθύνεται σε αυτούς οι οποίοι αναζητούν έναν πιο γρήγορο, οικονομικό και λιγότερο αγχωτικό τρόπο για να φτάσουν στον τόπο της εργασίας τους.

Μέσα από αυτή τη νέα εφαρμογή σχεδιασμένη από το Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας & Δικτύων Μεταφορών (ΙΜΕΤ) του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης και σε συνεργασία με την TAXIWAY, οι χρήστες θα έχουν την ευκαιρία να επωφελούνται από τα πλεονεκτήματα της μετακίνησης με ταξί σε πολύ χαμηλή τιμή, αφήνοντας στην άκρη το ΙΧ και τις υποχρεώσεις του.

Πρωταρχικός στόχος της υπηρεσίας αυτής είναι να συμβάλλει στη μείωση της κυκλοφοριακής συμφόρησης στο κέντρο της πόλης της Θεσσαλονίκης, μειώνοντας τις μετακινήσεις από την Καλαμαριά που βρίσκεται στο ανατολικό τμήμα της πόλης. ΄

Ενα σύνολο 20 ταξί θα μεταφέρει τους χρήστες, της Καλαμαριάς προς το κέντρο της Θεσσαλονίκης και πίσω στο σπίτι τους, ομαδοποιώντας όσο το δυνατόν περισσότερο τις διαδρομές με βάση τα σημεία προέλευσης και προορισμού των μετακινήσεών τους.

Στόχος είναι η συγκέντρωση των μετακινήσεων με λίγα οχήματα αποσυμφορίζοντας έτσι το κέντρο της πόλης και προσφέροντας παράλληλα μια υπηρεσία μετακίνησης απαλλαγμένη από τις «δυσκολίες» της μετακίνησης με ΙΧ (π.χ. εύρεση parking κλπ).

Η υπηρεσία θα προσφέρεται μέσω της νέας αυτής εφαρμογής στην οποία οι χρήστες θα δημιουργούν το προφίλ τους, δηλώνοντας παράλληλα ημέρες, ώρες και σημεία προέλευσης – προορισμού της διαδρομής που επιθυμούν .Οι διαδρομές θα ομαδοποιούνται με βάση την ώρα εκκίνησης και τα σημεία προέλευσης- προορισμού και κάθε ομάδα διαδρομών θα ανατίθεται σε ένα όχημα taxi. 

Οι οδηγοί των taxi θα παίρνουν τα στοιχεία των διαδρομών μέσα από ενσωματωμένες συσκευές των οχημάτων τους και θα παραλαμβάνουν τους χρήστες από ένα κοινό σημείο και στη συνέχεια θα τους μεταφέρουν στον προορισμό τους. Στη διάρκεια της πιλοτικής περιόδου, το κόστος μετακίνησης θα είναι ελάχιστο.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή και να είναι ανάμεσα σε αυτούς που θα επωφεληθούν από τη νέα υπηρεσία, συμπληρώνοντας τα στοιχεία τους στην παρακάτω φόρμα: https://goo.gl/forms/05mnGQbdNiUNsORA3 ή επικοινωνώντας με τον Υπεύθυνο συντονισμού της πιλοτικής εφαρμογής του έργου GALILEO 4 Mobility στη Θεσσαλονίκη, Δρ. Josep Maria Salanova Grau,  στο τηλέφωνο 2310498433 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση jose@certh.gr.



Επόμενο Προηγούμενο
 
Καλαμαριά: Τροχαίο πριν λίγο με έναν τραυματία

Καλαμαριά: Τροχαίο πριν λίγο με έναν τραυματία

19:51 28/5/2026

ΙΧ αυτοκίνητο συγκρούστηκε με δίκυκλο

Ο Μητροπολίτης Καλαμαριάς έχρισε με λάδι μαθητές που γράφουν εξετάσεις (φωτο)

Ο Μητροπολίτης Καλαμαριάς έχρισε με λάδι μαθητές που γράφουν εξετάσεις (φωτο)

17:01 28/5/2026

ο Σεβασμιώτατος Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος

Στην Αθήνα και τη Λιουμπλιάνα νέοι από την Καλαμαριά για το πρόγραμμα «Get Political»

Στην Αθήνα και τη Λιουμπλιάνα νέοι από την Καλαμαριά για το πρόγραμμα «Get Political»

16:45 28/5/2026

Ο Δήμος συνεχίζει να επενδύει σε δράσεις εξωστρέφειας

Καλαμαριά: Ανοίγει και πάλι η Δαήδειος Παιδική Βιβλιοθήκη - Για ένα καλοκαίρι γεμάτο βιβλία και δημιουργία

Καλαμαριά: Ανοίγει και πάλι η Δαήδειος Παιδική Βιβλιοθήκη - Για ένα καλοκαίρι γεμάτο βιβλία και δημιουργία

16:36 28/5/2026

Μετά τις απαραίτητες εργασίες συντήρησης

Καλαμαριά: Η ανακύκλωση γίνεται γιορτή - Δράσεις για μικρούς και μεγάλους μπροστά στο δημαρχείο

Καλαμαριά: Η ανακύκλωση γίνεται γιορτή - Δράσεις για μικρούς και μεγάλους μπροστά στο δημαρχείο

14:05 28/5/2026

Λούνα Παρκ Ανακύκλωσης, Εργαστήρια για παιδιά και άλλα..

Κλείνει αύριο το μετρό για τα δοκιμαστικά με την Καλαμαριά - Τί αλλάζει στα δρομολόγια του ΟΑΣΘ

Κλείνει αύριο το μετρό για τα δοκιμαστικά με την Καλαμαριά - Τί αλλάζει στα δρομολόγια του ΟΑΣΘ

13:49 28/5/2026

από Παρασκευή 29 Μαΐου έως και Παρασκευή 19 Ιουνίου

Καλαμαριά: Δύο κορίτσια λήστευαν ανήλικες - Έξι τα θύματά τους

Καλαμαριά: Δύο κορίτσια λήστευαν ανήλικες - Έξι τα θύματά τους

10:11 28/5/2026

Συμμορία δύο κοριτσιών

Κλασικά Έπιπλα