Αρχηγός συμμορίας στην Αυστραλία ο στόχος της επίθεσης στη Γλυφάδα

2/3/2019 09:06    νοσηλεύεται στο Ασκληπιείο
Διαβόητο αρχηγό συμμορίας χαρακτηρίζουν οι αυστραλιανές Αρχές τον 56χρονο που νοσηλεύεται στο Ασκληπιείο της Βούλας. Έχει καταδικαστεί για εμπόριο ναρκωτικών.

Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ηγετικό μέλος συμμορίας μοτοσικλετιστών, των κομαντσέρος, με εμπλοκή σε εμπόριο ναρκωτικών, απόπειρες δολοφονίας και μάχες σώμα με σώμα στους δρόμους θεωρούν οι αρχές της Αυστραλίας τον 56χρονο. Σύμφωνα με τις Αρχές, ήταν ένας από τους προέδρους των κομαντσέρος αλλά αυτοεξορίστηκε σε Αθήνα και Ντουμπάι από το 2013.

Αποφάσισε να εγκαταλείψει τη Βικτόρια καθώς φέρεται να βρίσκεται σε θανάσιμη διαμάχη με τον παλιό συνεργάτη στους κομαντσέρος. Όπως αναφέρει Αυστραλή δημοσιογράφος, "προφανώς έχει ανοικτούς λογαριασμούς και κόντρες με άλλα μέλη της συμμορίας σε ένα ιδιότυπο πόλεμο εξουσίας, που εξελίσσεται μεταξύ εκείνου και ενός άλλου ηγετικού στελέχους της συμμορίας, κάτι που στην πραγματικότητα οδήγησε σε απόπειρες δολοφονίας στην Αυστραλία, ενώ η κόντρα έχει μεταφερθεί και σε άλλα κράτη". Οι Αυστραλοί αστυνομικοί συνδέουν τη βομβιστική επίθεση στη Γλυφάδα με τον "πόλεμο" στη συμμορία.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:


Κάτω από το πολυτελές αυτοκίνητο με πινακίδες Αυστραλίαςβρέθηκαν υπολείμματα δυναμίτιδας.

Το όχημα ήταν σταθμευμένο σε υπαίθριο πάρκινγκ, στη λεωφόρο Βουλιαγμένης 128 και η ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε όταν ο οδηγός του πήγε να βάλει μπρος τη μηχανή, με αποτέλεσμα το όχημα να τυλιχθεί στις φλόγες κι εκείνος να εγκλωβιστεί.

Οδηγός μοτοσικλέτας που βρισκόταν στο σημείο απεγκλώβισε τον άνδρα, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Ασκληπιείο Βούλας, με τραύματα στα χέρια και τα πόδια.

Από τη φωτιά που ακολούθησε της έκρηξης κάηκαν ακόμα τέσσερα οχήματα, ενώ η έκρηξη ήταν τόσο δυνατή, που θραύσματα βρέθηκαν σε απόσταση 200 μέτρων.

Στο σημείο έσπευσαν 12 πυροσβέστες με 4 οχήματα, που έθεσαν γρήγορα υπό έλεγχο τη φωτιά.
Επί τόπου βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή και αξιωματικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής καθώς και άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών.

Ο οδηγός είναι 56 ετών Άραβας, που έχει πάρει την αυστραλιανή υπηκοότητα. Πρόκειται, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες απο την Αστυνομία, για πρώην αρχηγό συμμορίας μοτοσικλετιστών, που φέρεται να ήρθε στη χώρα μας, πριν από έναν χρόνο, για να κρυφτεί.


ΕΚΡΗΞΗ - ΓΛΥΦΑΔΑ

ΕΚΡΗΞΗ - ΓΛΥΦΑΔΑ

ΕΚΡΗΞΗ - ΓΛΥΦΑΔΑ

real

Επόμενο Προηγούμενο
 

H Νατάσσα Μποφίλιου έρχεται Θεσσαλονίκη

H Νατάσσα Μποφίλιου έρχεται Θεσσαλονίκη

20:00 29/6/2025

Δευτέρα 30/6

Φεστιβάλ Επταπυργίου 2025: Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα

Φεστιβάλ Επταπυργίου 2025: Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα

15:00 29/6/2025

Δευτέρα 30/6

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Κυριακή στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Κυριακή στην Καλαμαριά

09:00 29/6/2025

Κυριακή 29/6

Ο Πάνος Βλάχος γίνεται «Δον Ζουάν»

Ο Πάνος Βλάχος γίνεται «Δον Ζουάν»

18:00 28/6/2025

24-25/7

Μετρό Θεσσαλονίκης: Ανοίγει το κλειστό τμήμα στη «Νέα Ελβετία»

Μετρό Θεσσαλονίκης: Ανοίγει το κλειστό τμήμα στη «Νέα Ελβετία»

12:00 28/6/2025

Μπαίνουν φανάρια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία το Σάββατο στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία το Σάββατο στην Καλαμαριά

09:00 28/6/2025

Σάββατο 28/6

Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης 2025 στην Παραλία του Λευκού Πύργου

Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης 2025 στην Παραλία του Λευκού Πύργου

20:00 27/6/2025

27 Ιούν - 13 Ιούλ 2025

Θερινός Δημοτικός κινηματογράφος “cine AYRA”

Θερινός Δημοτικός κινηματογράφος “cine AYRA”

17:00 27/6/2025

Από Τετάρτη 27 Ιουνίου έως και Τετάρτη 2 Ιουλίου

Αλλαγή σελίδας για τον μπασκετικό Άρη: Νέος ιδιοκτήτης ο 24χρονος Richard Hsiao

Αλλαγή σελίδας για τον μπασκετικό Άρη: Νέος ιδιοκτήτης ο 24χρονος Richard Hsiao

14:13 27/6/2025

H οικονομική δύναμη και η φιλία με Αντετοκούνμπο

Θερινή Δημιουργική Απασχόληση στο Δήμου Καλαμαριάς

Θερινή Δημιουργική Απασχόληση στο Δήμου Καλαμαριάς

14:01 27/6/2025

Ξεκινάει από Δευτέρα 30 Ιουνίου

Κλασικά Έπιπλα