Θεσσαλονίκη: Γεύσεις απ'όλη την Ελλάδα από σήμερα στην έκθεση

2/3/2019 13:23    "Detrop" και "Oinos"
Με "ολόκληρη την Ελλάδα γευστικά παρούσα", αλλά και με σημαντικές εκθεσιακές παρουσίες από το εξωτερικό, ξεκινά σήμερα, Σάββατο 2 Μαρτίου, στη Θεσσαλονίκη, το εκθεσιακό δίδυμο "Detrop" και "Oinos" της ΔΕΘ-Helexpo AE, που φέρνει στην πόλη 700 άμεσους και έμμεσους εκθέτες από τους κλάδους των τροφίμων-ποτών και του κρασιού.

Στις δύο εκθέσεις θα παρουσιάσουν το γαστρονομικό τους προφίλ οκτώ ελληνικές περιφέρειες (Κεντρικής Μακεδονίας, Κρήτης, Ιονίων Νήσων, Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Στερεάς Ελλάδας και Δυτικής Μακεδονίας), ενώ πάνω από 200 ξένους αγοραστές-εμπορικοί επισκέπτες (hosted buyers) επιβεβαίωσαν τη συμμετοχή τους. 

Μεταξύ των hosted buyers περιλαμβάνονται συμμετοχές από 27 χώρες, μεταξύ των οποίων υπάρχουν όχι μόνο οι παραδοσιακές αγορές για το ελληνικό τρόφιμο, όπως η Γερμανία, αλλά και νέες, που φιλοδοξούν να "ξεκλειδώσουν" οι επιχειρήσεις του κλάδου, όπως εκείνες του Κουβέιτ, της Σαουδικής Αραβίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. '

Οπως εξήγησαν στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου  ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo AE, Τάσος Τζήκας και ο διευθύνων σύμβουλος, Κυριάκος Ποζρικίδης, οι εμπορικοί επισκέπτες είναι μεταξύ άλλων εισαγωγείς με εμπειρία στην προώθηση και πώληση ελληνικών προϊόντων στο εξωτερικό, διανομείς που προμηθεύουν μεγάλες λιανεμπορικές αλυσίδες, αλυσίδες που πραγματοποιούν απευθείας εισαγωγές και εταιρείες re-export και import.

Οι δύο εκθέσεις πλαισιώνονται κι από πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τα εξής:

*Τastes Discovery Zone: Πρόκειται για τρεις ξεχωριστές εκδηλώσεις, τις "Τastes Discovery Zone", "Tastes Discovery Workshops" και "Wine Pairing Discovery", που στόχο έχουν να συμβάλλουν στην ανάδειξη των μοναδικών χαρακτηριστικών κάθε προϊόντος και διοργανώνονται από τη ΔΕΘ-Helexpo, σε συνεργασία με την εταιρεία Chef Stories. Οι εκδηλώσεις θα φιλοξενηθούν στα περίπτερα 13 και 14 και στο συνεδριακό κέντρο "Ι.Βελλίδης", δίνοντας μεταξύ άλλων στους επισκέπτες τη δυνατότητα να δοκιμάσουν καινοτόμα τρόφιμα όπως ο ...μανιταρογύρος και προσφέροντας μια ολοκληρωμένη γαστρονομική εμπειρία με αρχή, μέση και τέλος, όπως εξήγησε η Σύλβια Ιωάννα Κουμεντάκη της chef stories, διευκρινίζοντας ότι για τη συμμετοχή στις εκδηλώσεις χρειάζεται να γίνει κράτηση. 

*1ο Συνέδριο Σύνδεσης Πανεπιστημιακής Γνώσης-Επιχειρηματικότητας για τον κλάδο τροφίμων-ποτών, που διοργανώνεται από το Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης (ΑΤΕΙΘ), σε συνεργασία με τη ΔΕΘ-Helexpo. 'Οπως εξήγησε ο καθηγητής  του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΑΤΕΙΘ, Χρήστος Σαρμανιώτης, σε μια περίοδο όπου συχνά παρατηρείται διάσταση μεταξύ του τι ζητάει η αγορά και τι προσφέρουν τα πανεπιστήμια, το συνέδριο φιλοδοξεί να βάλει το δικό του λιθαράκι στη μεταξύ τους συνεργασία, αναπτύσσοντας -στο συνεδριακό κέντρο "Ν.Γερμανός" θεματολογία σχετική με το μάρκετινγκ, τα logistics και την προώθηση τροφίμων και ποτών.

*Επιδείξεις της Λέσχης Ελλήνων Κρεοτεχνών, με δημιουργίες -μεταξύ άλλων- οστεογλυπτικής και κρεογλυπτικής και γευστικές δοκιμές 

*11ος Διεθνής Διαγωνισμός Μαγειρικής Νοτίου Ευρώπης, που διοργανώνει η Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος στις 1-4 Μαρτίου στο Περίπτερο 16

*Τηλεοπτικός διαγωνισμός μαγειρικής «Αγαπημένο Πιάτο», που διοργανώνει το ΕΝΑ Channel σε συνεργασία με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελληνικής Γαστρονομίας.
Εκτός από τις παραπάνω εκδηλώσεις, ώς τις 6 Μαρτίου η Detrop-Oenos «βγαίνει» στην πόλη και προτείνει εκδηλώσεις σε wine bars/restaurants της Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για μια δράση που πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Wine Plus.

Το Σαββατοκύριακο οι εκθέσεις θα λειτουργήσουν από τις 10 το πρωί ώς τις 8 το βράδυ και την τελευταία ημέρα, Δευτέρα 4 Μαρτίου από τις 10 το πρωί ώς τις 6 το απόγευμα.


ΑΠΕ

Επόμενο Προηγούμενο
 

Social Media - Thessaloniki
Εφημερεύοντα Φαρμακεία στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία στην Καλαμαριά

13:23 22/4/2024

Δευτέρα 22/4 και Τρίτη 23/04

Έρχεται η 36η Ανθοκομική Έκθεση Καλαμαριάς

Έρχεται η 36η Ανθοκομική Έκθεση Καλαμαριάς

09:00 20/4/2024

Άνοιξαν οι αιτήσεις συμμετοχής

To Graffiti επιστρέφει στην πόλη του

To Graffiti επιστρέφει στην πόλη του

09:00 19/4/2024

ΖΩγραφίζοντας την Καλαμαριά και την Πλατεία Σκρα

Ημερίδα του Δήμου Καλαμαριάς σε συνδιοργάνωση με το ΔΙ.ΠΑ.Ε.

Ημερίδα του Δήμου Καλαμαριάς σε συνδιοργάνωση με το ΔΙ.ΠΑ.Ε.

09:00 16/4/2024

16/04 - 4:30 μμ - 5:00 μμ

Χωρίς λεωφορεία ΟΑΣΘ στις 17/4

Χωρίς λεωφορεία ΟΑΣΘ στις 17/4

20:24 15/4/2024

Ποια θα είναι στους δρόμους

Εφημερεύοντα Φαρμακεία στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία στην Καλαμαριά

20:22 15/4/2024

Δευτέρα 15/4 και Τρίτη 16/04

Έναρξη νέων τμημάτων μαζικού αθλητισμού για ενήλικες

Έναρξη νέων τμημάτων μαζικού αθλητισμού για ενήλικες

09:00 15/4/2024

Νέα τμήματα μαζικού αθλητισμού για ενήλικες

Δήμος Καλαμαριάς:  Βάζει στο επίκεντρο τη δημόσια υγεία

Δήμος Καλαμαριάς: Βάζει στο επίκεντρο τη δημόσια υγεία

18:00 6/4/2024

Δωρεάν εξετάσεις και δράσεις ενημέρωσης

Το Thessaloniki Tuning Show έρχεται από σήμερα στη ΔΕΘ

Το Thessaloniki Tuning Show έρχεται από σήμερα στη ΔΕΘ

14:20 5/4/2024

Η μεγαλύτερη έκθεση αυτοκινήτου στην Βόρεια Ελλάδα

Δήμος Καλαμαριάς: Στηρίζει την 10 η Εθελοντική Αιμοδοσία της ΧΑΝΘ

Δήμος Καλαμαριάς: Στηρίζει την 10 η Εθελοντική Αιμοδοσία της ΧΑΝΘ

14:11 5/4/2024

5/04 - 9:00 πμ - 6/04 - 3:00 μμ

Κλασικά Έπιπλα