Θεσσαλονίκη: Αλλαγές στις πιάτσες των ταξί

30/8/2019 13:46    ΟΣΕΘ
Στην επανεξέταση των χώρων στάσης και στάθμευσης των ταξί στη Θεσσαλονίκη, προχωρά ο Οργανισμός Συγκοινωνιακού Έργου της πόλης (ΟΣΕΘ), με γνώμονα τη βελτίωση των κυκλοφοριακών συνθηκών των αστικών λεωφορείων και των αυτοκινήτων ιδιωτικής χρήσης και την εξυπηρέτηση των κατοίκων, επισκεπτών και τουριστών.

Οι αποφάσεις του ΟΣΕΘ, όπως αναφέρεται σε σημερινή σχετική ανακοίνωση του οργανισμού, εκδίδονται στο πλαίσιο των πρόσφατων αρμοδιοτήτων που του εκχωρήθηκαν και αφορούν στην εξέταση και αδειοδότηση των χώρων στάσης και στάθμευσης των ταξί (ΔΙΧ) στο βασικό οδικό δίκτυο, λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση που επικρατεί σήμερα, ιδιαίτερα στο κέντρο.

Για το βέλτιστο αποτέλεσμα, ο ΟΣΕΘ “ βρίσκεται σε διαρκή και αγαστή συνεργασία με τον δήμο Θεσσαλονίκης και τα σωματεία των αυτοκινητιστών επανεξετάζοντας τις υπάρχουσες πιάτσες για την εύρυθμη κυκλοφοριακή λειτουργία σε αυτήν”, υπογραμμίζεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Μέχρι σήμερα έχουν εκδοθεί αποφάσεις που αφορούν τις εξής πιάτσες των ταξί:

*Επί του οδοστρώματος της οδού Εθνικής Αμύνης, πριν την είσοδο του Γενικού Νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς». Το μήκος της θέσης είναι 15 μέτρα περίπου. Η μέγιστη χωρητικότητά της είναι τρία οχήματα (ως τυπικό μήκος οχήματος λαμβάνονται τα πέντε μέτρα).

*Επί της οδού Μητροπόλεως, στο ύψος των αριθμών 67-77, έναντι του Ι. Ν. Γρηγορίου Παλαμά (Μητρόπολη). Ο χώρος στάσης-στάθμευσης (πιάτσα) ταξί λειτουργεί σε διαμορφωμένη εσοχή, στη αριστερή πλευρά της οδού (με τη φορά της κίνησης). Το συνολικό μήκος της θέσης είναι 75 μέτρα περίπου. Η μέγιστη χωρητικότητά της είναι τα 15 οχήματα.

*Επί της οδού Μητροπόλεως, στο ύψος των αριθμών 25-29, μεταξύ της οδού Κομνηνών και της πλατείας Αριστοτέλους. Η πιάτσα ταξί λειτουργεί σε διαμορφωμένη εσοχή, στη αριστερή πλευρά της οδού (με τη φορά της κίνησης).Το συνολικό μήκος της θέσης είναι 20 μέτρα περίπου. Η μέγιστη χωρητικότητά της είναι τέσσερα οχήματα.

*Επί της οδού Αγίου Δημητρίου στο ύψος των αριθμών 160-162, έναντι της εισόδου του Τουρκικού Προξενείου, σε επέκταση της υφιστάμενης κατά μία θέση. Το συνολικό μήκος της θέσης είναι 20 μέτρα περίπου Η μέγιστη χωρητικότητά της είναι τα τέσσερα οχήματα.

*Επί της οδού Αγίου Δημητρίου στο ύψος των αριθμών 100-104, στη συμβολή με την οδό Αγνώστου Στρατιώτου, έναντι της οδού Αγίου Νικολάου και έναντι του Ι. Ν. Αγίου Δημητρίου. Η θέση στάσης-στάθμευσης λειτουργεί σε διαμορφωμένη εσοχή. Το συνολικό μήκος της θέσης είναι 26 μέτρα περίπου. Η μέγιστη χωρητικότητά της είναι πέντε οχήματα.



ΑΠΕ

Επόμενο Προηγούμενο
 

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τετάρτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τετάρτη στην Καλαμαριά

10:00 5/2/2025

Τετάρτη 5/2

Οικογενειακή Συναυλία της Κ.Ο.Θ. στην Αίθουσα Τελετών Α.Π.Θ.: «Χορεύοντας με τον Ραβέλ»

Οικογενειακή Συναυλία της Κ.Ο.Θ. στην Αίθουσα Τελετών Α.Π.Θ.: «Χορεύοντας με τον Ραβέλ»

17:00 4/2/2025

Σάββατο 8/2

Σπάει τα κοντέρ ο Τζίμας, δεύτερη ακριβότερη πώληση Έλληνα ποδοσφαιριστή

Σπάει τα κοντέρ ο Τζίμας, δεύτερη ακριβότερη πώληση Έλληνα ποδοσφαιριστή

12:43 4/2/2025

Η λίστα με τις ακριβότερες πωλήσεις Ελλήνων ποδοσφαιριστών

Οι Beatles κέρδισαν μετά από δεκαετίες το πρώτο τους Grammy

Οι Beatles κέρδισαν μετά από δεκαετίες το πρώτο τους Grammy

12:41 4/2/2025

Στην 67η τελετή απονομής των Βραβείων Grammy

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τρίτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τρίτη στην Καλαμαριά

10:00 4/2/2025

Τρίτη 4/2

Το εμπορικό κέντρο της Καλαμαριάς στο επίκεντρο της τρίτης δημόσιας διαβούλευσης για τον δημόσιο χώρο

Το εμπορικό κέντρο της Καλαμαριάς στο επίκεντρο της τρίτης δημόσιας διαβούλευσης για τον δημόσιο χώρο

15:03 3/2/2025

Δευτέρα 3/2 στις 19:00

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Δευτέρα στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Δευτέρα στην Καλαμαριά

10:00 3/2/2025

Δευτέρα 3/2

«ΒΙΑ/ΖΩ» στο Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη»

«ΒΙΑ/ΖΩ» στο Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη»

20:00 2/2/2025

Η θεατρική παράσταση-ανθολογία «ΒΙΑ/ΖΩ»

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Κυριακή στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Κυριακή στην Καλαμαριά

10:00 2/2/2025

Κυριακή 2/2

Πάμε θέατρο στην Καλαμαριά

Πάμε θέατρο στην Καλαμαριά

19:00 1/2/2025

Μεγάλες παραστάσεις, σπουδαίοι ερμηνευτές στα Δημοτικά Θέατρα της πόλης

Κλασικά Έπιπλα