Θεσσαλονίκη: 110 παραβάσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος

16/9/2019 17:22     το τελευταίο δίμηνο
Εκατόν δέκα παραβάσεις σε 98 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος διαπιστώθηκαν από τη δημοτική αστυνομία του Δήμου Θεσσαλονίκης το τελευταίο δίμηνο κατά τη διάρκεια των διακοσίων τριάντα ελέγχων που διενεργήθηκαν.

Όπως ανακοινώθηκε από τον Δήμο, εκτελέστηκαν 13 διοικητικές κυρώσεις, στο πλαίσιο των οποίων οργανώθηκαν, με τη συμμετοχή οχημάτων και εργατικού δυναμικού της Διεύθυνσης Ανακύκλωσης και Διαχείρισης Αστικών Απορριμμάτων, δύο επιχειρήσεις απομάκρυνσης τραπεζοκαθισμάτων σε καταστήματα που προέβησαν σε αυθαίρετη χρήση κοινοχρήστου χώρου.

Παράλληλα, διενεργήθηκαν 38 αυτοψίες που αφορούν ελέγχους για εγκαταλελειμμένα οχήματα, θέσεις φορτοεκφόρτωσης, υποθέσεις που αφορούν καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος καθώς και για ζητήματα γενικής φύσεως.

Όσον αφορά τον έλεγχο του Κ.Ο.Κ., στη διάρκεια των σταθερών καθημερινών ελέγχων βασικών οδών της πόλης, ανάλογα με το διαθέσιμο κατά περίπτωση προσωπικό, βεβαιώθηκαν συνολικά 20.191 τροχονομικές παραβάσεις. Επιπλέον, αφαιρέθηκαν 195 πινακίδες κυκλοφορίας για παραβάσεις που αφορούν σε αντικοινωνική στάθμευση, όπως σε ράμπες ή σε αποκλειστικές και γενικές θέσεις που προορίζονται για Α.με.Α.

Στο πλαίσιο του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης «THESi», διενεργήθηκαν 55.631 έλεγχοι-σαρώσεις στοιχείων κυκλοφορίας, τόσο στις θέσεις μονίμων κατοίκων όσο και στις θέσεις επισκεπτών.

Το ίδιο χρονικό διάστημα, σε 318 κατ’ οίκον επισκέψεις πραγματοποιήθηκαν 521 θεωρήσεις γνησίου της υπογραφής για δημότες που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας και αδυνατούν να μετακινηθούν. Ακόμη, εξετάστηκαν 1.052 ενστάσεις και διεκπεραιώθηκαν 445 τηλεφωνικές και 68 έγγραφες/ψηφιακές καταγγελίες.

Όσον αφορά, την εφαρμογή της αντικαπνιστικής νομοθεσίας, διενεργήθηκαν 240 έλεγχοι από Δημοτικούς Αστυνομικούς και βεβαιώθηκαν 45 παραβάσεις, ενώ όσον αφορά τους ελέγχους για το παράνομο υπαίθριο εμπόριο βεβαιώθηκαν 27 παραβάσεις.

Τέλος, στο πλαίσιο του προγράμματος κυκλοφοριακής αγωγής που απευθύνεται σε μαθητές δημοτικών σχολείων, το αρμόδιο εκπαιδευτικό κλιμάκιο πραγματοποίησε 13 επισκέψεις σε οκτώ σχολεία (ΚΔΑΠ), κατά τη διάρκεια των οποίων ενημερώθηκαν 441 μαθητές.


ΑΠΕ

Επόμενο Προηγούμενο
 

Καλαμαριά: Πως θα λειτουργήσει το παρεκκλήσι Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης στο Παλατάκι

Καλαμαριά: Πως θα λειτουργήσει το παρεκκλήσι Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης στο Παλατάκι

20:35 19/5/2026

εν όψει της πανηγύρεώς των Αγίων

Καλαμαριά: Τρία άτομα μάζεψαν 40 σακούλες σκουπίδια - Πόρτες και στρώματα (φωτο)

Καλαμαριά: Τρία άτομα μάζεψαν 40 σακούλες σκουπίδια - Πόρτες και στρώματα (φωτο)

18:42 19/5/2026

οι The Cleaningans ξαναχτύπησαν

Καλαμαριά: Ερωτήματα για τις δηλώσεις Βασιλείου για τη μαρίνα Αρετσούς - Τί σχεδιάζεται ερήμην μας;

Καλαμαριά: Ερωτήματα για τις δηλώσεις Βασιλείου για τη μαρίνα Αρετσούς - Τί σχεδιάζεται ερήμην μας;

18:13 19/5/2026

εκπρόσωπος του Υπερταμείου

Καλαμαριά: Τόνοι τα φύκια στην παραλία - Τα καθαρίζουμε και γεμίζουν πάλι λέει η δήμαρχος

Καλαμαριά: Τόνοι τα φύκια στην παραλία - Τα καθαρίζουμε και γεμίζουν πάλι λέει η δήμαρχος

17:59 19/5/2026

διαμαρτυρίες έχει προκαλέσει η εικόνα

Καλαμαριά: Με λαμπρότητα και γλέντι εορτάστηκε η Παναγία η Πορταΐτισσα (φωτο)

Καλαμαριά: Με λαμπρότητα και γλέντι εορτάστηκε η Παναγία η Πορταΐτισσα (φωτο)

17:46 19/5/2026

στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Νέας Κρήνης

Καλαμαριά: Μουσική βραδιά αφιερωμένη στον Φίλιππο Γράψα με ελεύθερη είσοδο!

Καλαμαριά: Μουσική βραδιά αφιερωμένη στον Φίλιππο Γράψα με ελεύθερη είσοδο!

17:35 19/5/2026

ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους στιχουργούς

Καλαμαριά: 5 ώρες χωρίς νερό αύριο - Δείτε ποιους αφορά

Καλαμαριά: 5 ώρες χωρίς νερό αύριο - Δείτε ποιους αφορά

16:13 19/5/2026

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Εταιρείας Ύδρευσης

Κλασικά Έπιπλα