Θεσσαλονίκη: Θα «πλημμυρίσει» κρασί το Λιμάνι σήμερα

21/9/2019 10:33    ΒορΟινά για 4 ώρες
Οι οινοποιοί της ένωσης «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» γιορτάζουν τον τρύγο και σας προσκαλούν στα «ΒορΟινά», την ετήσια εκδήλωση γευσιγνωσίας οίνων και αποσταγμάτων του βορειοελλαδίτικου αμπελώνα, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου, από τις 6 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ, στην Προβλήτα 1 στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ).

Οίνοι λευκοί, ροζέ και ερυθροί, ξηροί, ημίξηροι, ημίγλυκοι, αφρώδεις και ημιαφρώδεις, γλυκείς και μία σειρά από αμπελοοινικά αποστάγματα, από τα σημαντικότερα αμπελοτόπια και τα πλέον δημοφιλή οινοποιεία της βόρειας Ελλάδας, θα είναι, μαζί με τους δημιουργούς τους, στη διάθεση του κοινού.

Και για ακόμη περισσότερη οινική απόλαυση αλλά και εκπαίδευση, προτείνουμε στους επισκέπτες των ΒορΟινών τα ειδικά θεματικά περίπτερα:

«Ο Τρύγος στην Πόλη, ο Τρύγος αλλιώς….!!» μία ξεχωριστή δραστηριότητα για τους μικρούς επισκέπτες των ΒορΟινών, όπου με διαδραστικό τρόπο θα γνωρίσουν το σταφύλι και τον τρύγο, από το βιωματικό εργαστήρι “Παίζοντας σε Παραδοσιακά Μονοπάτια”.

«Τα Ροζέ των ΒορΟινών»  Γευστική δοκιμή ροζέ οίνων από τα οινοποιεία-μέλη της ένωσης «Οίνοι Βορείου Ελλάδος».

«Δρόμοι του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος»

Παρουσίαση του οινοτουριστικού δικτύου «Δρόμοι του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος» με τα επισκέψιμα οινοποιεία και τους αμπελώνες των 27 οινοποιείων-μελών της ένωσης «Οίνοι Βορείου Ελλάδος.

Προτάσεις με οινικές διαδρομές και οινοτουριστικά πακέτα.

«Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου & Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης»

Γευστική δοκιμή των καλύτερων οίνων και του καλύτερου αποστάγματος του «Διεθνούς Διαγωνισμού Οίνου & Αποσταγμάτων 2019».

Το Thessaloniki Food Festival στα ΒορΟινά.

«Τα ΒορΟινά» αποτελούν μία από τις πλέον αγαπητές οινικές εκδηλώσεις στην Ελλάδα που το οινόφιλο κοινό αγκάλιασε από το 2005 όπου πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά.

Από τότε έχει καθιερωθεί και διεξάγεται ανελλιπώς κάθε χρόνο με τη θερμή ανταπόκριση χιλιάδων βορειοελλαδιτών, και όχι μόνο, φίλων του κρασιού, επαγγελματιών και καταναλωτών.

Η είσοδος για την κεντρική εκδήλωση «Τα ΒορΟινά» στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης είναι 5€ το άτομο και περιλαμβάνει το ειδικό ποτήρι γευσιγνωσίας.

Τα ΒορΟινά πραγματοποιούνται  υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης και του Thessaloniki Food Festival.



typosthes

Επόμενο Προηγούμενο
 

H Νατάσσα Μποφίλιου έρχεται Θεσσαλονίκη

H Νατάσσα Μποφίλιου έρχεται Θεσσαλονίκη

20:00 29/6/2025

Δευτέρα 30/6

Φεστιβάλ Επταπυργίου 2025: Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα

Φεστιβάλ Επταπυργίου 2025: Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα

15:00 29/6/2025

Δευτέρα 30/6

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Κυριακή στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Κυριακή στην Καλαμαριά

09:00 29/6/2025

Κυριακή 29/6

Ο Πάνος Βλάχος γίνεται «Δον Ζουάν»

Ο Πάνος Βλάχος γίνεται «Δον Ζουάν»

18:00 28/6/2025

24-25/7

Μετρό Θεσσαλονίκης: Ανοίγει το κλειστό τμήμα στη «Νέα Ελβετία»

Μετρό Θεσσαλονίκης: Ανοίγει το κλειστό τμήμα στη «Νέα Ελβετία»

12:00 28/6/2025

Μπαίνουν φανάρια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία το Σάββατο στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία το Σάββατο στην Καλαμαριά

09:00 28/6/2025

Σάββατο 28/6

Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης 2025 στην Παραλία του Λευκού Πύργου

Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης 2025 στην Παραλία του Λευκού Πύργου

20:00 27/6/2025

27 Ιούν - 13 Ιούλ 2025

Θερινός Δημοτικός κινηματογράφος “cine AYRA”

Θερινός Δημοτικός κινηματογράφος “cine AYRA”

17:00 27/6/2025

Από Τετάρτη 27 Ιουνίου έως και Τετάρτη 2 Ιουλίου

Αλλαγή σελίδας για τον μπασκετικό Άρη: Νέος ιδιοκτήτης ο 24χρονος Richard Hsiao

Αλλαγή σελίδας για τον μπασκετικό Άρη: Νέος ιδιοκτήτης ο 24χρονος Richard Hsiao

14:13 27/6/2025

H οικονομική δύναμη και η φιλία με Αντετοκούνμπο

Θερινή Δημιουργική Απασχόληση στο Δήμου Καλαμαριάς

Θερινή Δημιουργική Απασχόληση στο Δήμου Καλαμαριάς

14:01 27/6/2025

Ξεκινάει από Δευτέρα 30 Ιουνίου

Κλασικά Έπιπλα