Εξήντα οκτώ οι τραυματίες από τις σεισμικές δονήσεις στην Αλβανία

21/9/2019 22:01    Αισθητός έγινε και στην Κέρκυρα
Αισθητός έγινε στην Κέρκυρα ο σεισμός που σημειώθηκε στην Αλβανία και ήταν μεγέθους 5,8 της κλίμακας Ρίχτερ ενώ ακολούθησε και δεύτερη σεισμική δόνηση μεγέθους 5 Ρίχτερ.

Ο σεισμός σημειώθηκε στο θαλάσσιο χώρο σε απόσταση ενός χιλιομέτρου δυτικά από το Δυρράχιο με εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων .

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιονίων Νήσων Ανδρέας Ρίζος «η Πυροσβεστική προβαίνει σε ελέγχους στην παλαιά πόλη της Κέρκυρας και στο βόρειο συγκρότημα του νησιού».

Εξήντα οκτώ οι τραυματίες από τις δύο σεισμικές δονήσεις στην Αλβανία

Εξήντα οκτώ άτομα τραυματίστηκαν από τις δύο σεισμικές δονήσεις που σημειώθηκαν την Αλβανία το απόγευμα και ζήτησαν ιατρική βοήθεια στα νοσοκομεία των Τιράνων και του Δυρραχίου δήλωσε η υπουργός Υγείας Ογκέρτα Μαναστιρλίου, αναφέρουν αλβανικά μέσα ενημέρωσης.

Από αυτούς οι 21 παραμένουν για νοσηλεία χωρίς να κινδυνεύει η ζωή τους.

Από τις σεισμικές δονήσεις σημειώθηκαν κατολισθήσεις και στο οδικό δίκτυο Καβάγια - Δυρράχιο χωρίς να υπάρχουν πληροφορίες για εγκλωβισμένους.

Ζημιές σε κτίρια από τις σεισμικές δονήσεις, στους δρόμους παραμένουν οι κάτοικοι

Σκηνές πανικού εκτυλίχθηκαν σε πολλές πόλεις της Αλβανίας, κυρίως στα Τίρανα, μετά τις σεισμικές δονήσεις που σημειώθηκαν το απόγευμα.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο, κάποια σπίτια και άλλα κτίρια έχουν υποστεί ζημιές, αλλά δεν έχουν καταρρεύσει. Λίγο νωρίτερα, τοπικά μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για 10 κτίρια που κατέρρευσαν σε ένα χωριό κοντά στην πρωτεύουσα.

Ο σεισμός έγινε αισθητός σε μια ακτίνα τουλάχιστον 250 χλιομέτρων και ήταν "ο ισχυρότερος των τελευταίων 20-30 ετών στην Αλβανία", σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας.

Στα Τίρανα και στο Δυρράχιο πολλά κτίρια εμφανίσαν ρωγμές. Στα σουπερμάρκετ, τα προϊόντα έπεσαν από τα ράφια και σκόρπισαν στο πάτωμα. Ένας ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου είπε ότι είδε σταθμευμένα αυτοκίνητα που είχαν υποστεί ζημιές, καθώς έπεσαν επάνω τους τούβλα από την πρόσοψη ενός κτιρίου.

Στο πανεπιστήμιο, ζημιές έχει υποστεί το κτίριο που στεγάζει το τμήμα Γεωλογίας.

Μέχρι αργά το απόγευμα, οι κάτοικοι των Τιράνων παρέμεναν στους δρόμους. "Φοβάμαι να επιστρέψω στο σπίτι μου γιατί μετά από έναν τόσο ισχυρό σεισμό μπορεί να ακολουθήσουν κι άλλοι", είπε μια 50χρονη γυναίκα, η Ντρίτα Λότζα.



Επόμενο Προηγούμενο
 

Απειλούνται με κατασχέσεις 730.000 οφειλέτες της εφορίας - Οι 4 τρόποι «άμυνας»

Απειλούνται με κατασχέσεις 730.000 οφειλέτες της εφορίας - Οι 4 τρόποι «άμυνας»

09:49 12/11/2017

Τι πρέπει να γνωρίζουν για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους

ΕΚΑΣ τέλος για 140.000 συνταξιούχους από το 2018

ΕΚΑΣ τέλος για 140.000 συνταξιούχους από το 2018

09:37 12/11/2017

Σοκ έρχεται για το ΕΚΑΣ με τη νέα απόφαση του υπουργείου Εργασίας

Τα πράσινα δάνεια των τραπεζών –Τι προσφέρουν ποιοι μπορούν να τα πάρουν

Τα πράσινα δάνεια των τραπεζών –Τι προσφέρουν ποιοι μπορούν να τα πάρουν

09:36 12/11/2017

Κινητικότητα ενόψει της έναρξης του προγράμματος «Εξοικονομώ κατ’ οίκον»έ

Η τελική ρύθμιση για τις 120 δόσεις

Η τελική ρύθμιση για τις 120 δόσεις

09:22 12/11/2017

Η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου

Ημέρα Μνήμης Πεσόντων Πυροσβεστών

Ημέρα Μνήμης Πεσόντων Πυροσβεστών

09:20 12/11/2017

κατά την εκτέλεση του καθήκοντος

Παγκόσμια Ημέρα κατά της Πνευμονίας

Παγκόσμια Ημέρα κατά της Πνευμονίας

09:14 12/11/2017

World Pneumonia Day

Η 26χρονη που δολοφόνησε τον γείτονά της είχε αφεθεί ελεύθερη λίγες ώρες πριν

Η 26χρονη που δολοφόνησε τον γείτονά της είχε αφεθεί ελεύθερη λίγες ώρες πριν

09:11 12/11/2017

Κρήτη

Στον 51χρονο αγνοούμενο ανήκει το πτώμα που βρέθηκε στην Ποτίδαια

Στον 51χρονο αγνοούμενο ανήκει το πτώμα που βρέθηκε στην Ποτίδαια

09:08 12/11/2017

Επιβεβαιώθηκε το χειρότερο σενάριο

Χαμηλότερη η ασφαλιστική κάλυψη των Ελλήνων από τις χώρες του ΟΟΣΑ

Χαμηλότερη η ασφαλιστική κάλυψη των Ελλήνων από τις χώρες του ΟΟΣΑ

09:04 12/11/2017

ετήσια έκθεση

ΟΑΣΘ: Πόσο θα κοστίζουν οι κάρτες απεριόριστων διαδρομών

ΟΑΣΘ: Πόσο θα κοστίζουν οι κάρτες απεριόριστων διαδρομών

08:57 12/11/2017

μετά τις 15 Νοεμβρίου

Κλασικά Έπιπλα