Σοκ: Δασκάλα έβαλε 9χρονους μαθητές να χαστουκίζουν συμμαθητή τους

9/11/2017 04:02    Στο 6ο δημοτικό Αλίμου
Ο άτυχος μαθητής της 4ης Δημοτικού έτρωγε ξύλο καθ’ όλη τη διάρκεια του μαθήματος έως ότου η δασκάλα έδωσε εντολή να σταματήσουν - «Μαμά σώθηκα όταν χτύπησε το κουδούνι» είπε κλαίγοντας ο μαθητής - Επιβεβαιώνει το συμβάν ο διευθυντής του σχολείου

Δεν το χωρά ανθρώπινος νους το περιστατικό που συνέβη στο 6ο Δημοτικό σχολείο Αλίμου με πρωταγωνιστές την δασκάλα της μουσικής και τους μαθητές της. Ένα περιστατικό που προκάλεσε την οργή των γονέων των μαθητών, οι οποίοι βρίσκονται στην διαδικασία συλλογής υπογραφών (μέχρι και χθες είχαν μαζέψει 121 υπογραφές) προκειμένου να ζητήσουν από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας την άμεση απομάκρυνση της δασκάλας.

Φαντάζει αδιανόητο και προκαλεί ανατριχίλα, όμως είναι πέρα για πέρα αληθινό, το γεγονός ότι μια δασκάλα επέλεξε ως μορφή τιμωρίας απέναντι στον 9χρονο μαθητή της μια μέθοδο που παραπέμπει σε στρατιωτικό καψόνι, σαν κι’ αυτά που έχουμε δει να συμβαίνουν κατά την διάρκεια της περιβόητης «διαβολοβδομάδας» στα κέντρα εκπαίδευσης των ομάδων Υποβρυχίων Καταστροφών.
 
Τι συνέβη: Ο 9χρονος μαθητής …τόλμησε κατά την διάρκεια του μαθήματος της μουσικής να προσποιηθεί ότι οδηγεί ένα αυτοκίνητο, πράγμα απολύτως φυσιολογικό για την ηλικία του. Η δασκάλα εξοργίστηκε και αντέδρασε με τον εξής απαράδεκτο τρόπο. Ζήτησε από τους συμμαθητές του να διακόψουν το μάθημα τους και να αρχίσουν να χτυπούν τον συμμαθητή τους.  
«Σηκωθείτε να του δώσετε μερικές φάπες για να σταματήσει» φέρεται να τους προέτρεψε.
Κάποια από τα παιδιά «πάγωσαν» και έμειναν ακίνητα στις θέσεις τους, όμως τα περισσότερα υπάκουσαν στην εντολή της δασκάλας και άρχισαν να τον χτυπάνε στο κεφάλι κι όπου αλλού τον έβρισκαν!

Το παιδί προσπάθησε να βγει από την πόρτα για να γλιτώσει, όμως δεν τα κατάφερε καθώς τα άλλα παιδιά τον στρίμωξαν σε μια γωνία και συνέχισαν να τον βαρούν στο κεφάλι.
 «Μπράβο παιδάκια τώρα καθίστε κάτω» φέρεται να είπε η δασκάλα στους μαθητές που συμμετείχαν στον ξυλοδαρμό.

« Μαμά σώθηκα όταν χτύπησε το κουδούνι» είπε ο άτυχος 9χρονος μαθητής στην μητέρα του, η οποία αναζήτησε ευθύνες από τον διευθυντή του σχολείου, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες την προέτρεψε να πάει να βρεί την δασκάλα και να λύσουν μεταξύ τους το θέμα.
 Σύμφωνα με πληροφορίες η δασκάλα είπε εκ των υστέρων στον διευθυντή του σχολείου ότι το περιστατικό συνέβη « πάνω στον θυμό της» επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά τα όσα φριχτά είχαν συμβεί μέσα στην τάξη της.

Οι γονείς του μαθητή έχουν καταθέσει μήνυση κατά της δασκάλας καθώς και έγγραφη αναφορά στην διεύθυνση Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.
 
Επιβεβαιώνει το συμβάν ο διευθυντής του σχολείου
 
 Ο διευθυντής του σχολείου, κ. Νίκος Τόγιας με τον οποίο επικοινωνήσαμε μας ανέφερε ότι η διεύθυνση Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης είναι ενήμερη για το περιστατικό και πως έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα.

« Ότι ενέργεια έπρεπε να κάνω την έχω κάνει» ανέφερε ο διευθυντής του σχολείου, προσθέτοντας ότι, « Οι γονείς του μαθητή που αντιμετώπισαν  το πρόβλημα έκαναν ότι έπρεπε να κάνουν με την σειρά τους και η υπόθεση βρίσκεται στο στάδιο της διερεύνησης».
 Ο διευθυντής παραδέχεται ότι μίλησε με την δασκάλα για το απίστευτο αυτό περιστατικό, όμως δεν θέλησε να αποκαλύψει το περιεχόμενο της συνομιλίας τους. 




Επόμενο Προηγούμενο
 
Καλαμαριά: Ιερά Πανήγυρις για τον Όσιο Παΐσιο - Θα τεθούν σε προσκύνηση Ιερά Σεβάσματα

Καλαμαριά: Ιερά Πανήγυρις για τον Όσιο Παΐσιο - Θα τεθούν σε προσκύνηση Ιερά Σεβάσματα

14:28 5/7/2026

στην Ιερά Μητρόπολη Νέας Κρήνης

Καλαμαριά: Απόψε οι εκδηλώσεις για την εισβολή στη Κύπρο - Μνημόσυνο, Δενδροφύτευση και Μουσικό αφιέρωμα

Καλαμαριά: Απόψε οι εκδηλώσεις για την εισβολή στη Κύπρο - Μνημόσυνο, Δενδροφύτευση και Μουσικό αφιέρωμα

13:11 5/7/2026

Πενήντα δύο χρόνια από τη μαύρη επέτειο

Από την Καλαμαριά στο Ωραιόκαστρο οι άνθρωποι της Usar - Δίπλα σε όσους δοκιμάστηκαν

Από την Καλαμαριά στο Ωραιόκαστρο οι άνθρωποι της Usar - Δίπλα σε όσους δοκιμάστηκαν

12:23 5/7/2026

η εθελοντική ομάδα πολιτικής προστασίας

Καλαμαριά: Σοβαρό τροχαίο - 22χρονος έκανε ελιγμούς και έπεσε σε σταθμευμένα - Δύο τραυματίες!

Καλαμαριά: Σοβαρό τροχαίο - 22χρονος έκανε ελιγμούς και έπεσε σε σταθμευμένα - Δύο τραυματίες!

11:30 5/7/2026

σημειώθηκε στην οδό Ικάρων

Καλαμαριά: Ιδιαίτερα επικίνδυνος και τοξικός ο καπνός από την πυρκαγιά

Καλαμαριά: Ιδιαίτερα επικίνδυνος και τοξικός ο καπνός από την πυρκαγιά

09:59 5/7/2026

Το τοξικό νέφος έχει φτάσει στην Καλαμαριά

Ωραιόκαστρο: Από αυτό το αυτοκίνητο ξεκίνησε η φωτιά - Mεθυσμένος 76χρονος οδηγούσε επικίνδυνα

Ωραιόκαστρο: Από αυτό το αυτοκίνητο ξεκίνησε η φωτιά - Mεθυσμένος 76χρονος οδηγούσε επικίνδυνα

09:33 5/7/2026

προκάλεσε σπινθήρες

Καλαμαριά: Αναβάλλεται η συναυλία της Μητρόπολης με τον Μπάση λόγω των πυρκαγιών - Επιστρέφονται τα χρήματα

Καλαμαριά: Αναβάλλεται η συναυλία της Μητρόπολης με τον Μπάση λόγω των πυρκαγιών - Επιστρέφονται τα χρήματα

06:01 5/7/2026

σε συμπαράσταση των πληγέντων

Κλασικά Έπιπλα