ΔΕΗ: Τηλεφωνικός διακανονισμός ρύθμισης χρεών – Η διαδικασία

9/10/2019 01:11    11770
Η ΔΕΗ ενεργοποιεί τη δυνατότητα διακανονισμού των απλήρωτων λογαριασμών ρεύματος και τηλεφωνικώς.

 Οι οφειλέτες, καλώντας το πενταψήφιο νούμερο του call center της εταιρίας, το 11770, θα μπορούν να ζητούν τη ρύθμιση του ποσού που χρωστούν χωρίς να είναι απαραίτητη η φυσική τους παρουσία σε κατάστημα της εταιρείας.

Παρακάτω παρουσιάζεται ο τρόπος με τον οποίο οι καταναλωτές θα μπορούν να διακανονίζουν τους απλήρωτους λογαριασμούς τους:

1. Ο οφειλέτης καλεί το 11770 έχοντας μπροστά του την αστυνομική ταυτότητα, το ΑΦΜ και έναν τελευταίο λογαριασμό ρεύματος.

2. Ο αρμόδιος υπάλληλος ανάλογα με το ύψος των χρεών προτείνει τον αντίστοιχο διακανονισμό στον οφειλέτη, καθώς και το ποσοστό της προκαταβολής που θα πρέπει να καταθέσει.

3. Εφόσον ο πελάτης της εταιρείας συμφωνήσει, τότε μετά από λίγη ώρα θα λάβει στο κινητό του τηλέφωνο, μήνυμα SMS, με το οποίο θα του γίνεται γνωστή η προθεσμία προκαταβολής του ποσού, ο αριθμός των δόσεων και ο ηλεκτρονικός κωδικός πληρωμής.

4. Ο οφειλέτης θα πρέπει να προκαταβάλει το ποσό που αντιστοιχεί στη συγκεκριμένη κατηγορία ρύθμισης χρεών, στην προθεσμία που του έχει δοθεί.
 
5. Έπειτα θα λάβει ταχυδρομικώς το μηνιαίο πρόγραμμα των δόσεων με το ύψος τους και τις συγκεκριμένες ημερομηνίες πληρωμής τους.

6. Ο οφειλέτης μπορεί να πληρώνει τόσο την προκαταβολή, όσο στη συνέχεια και τις υπόλοιπες δόσεις με τη χρήση χρεωστικής ή πιστωτικής κάρτας είτε μέσω της ιστοσελίδας της ΔΕΗ, είτε μέσω web banking, είτε σε τράπεζες (paycenters) αλλά ακόμη, αν θέλει, σε κατάστημα της επιχείρησης.

7. Η τηλεφωνική ρύθμιση αφορά απλήρωτους λογαριασμούς έως 5.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι ανεξάρτητα με το αν ο οφειλέτης υπαχθεί τηλεφωνικά ή υποβάλλει αίτηση αυτοπροσώπως σε κατάστημα της ΔΕΗ:

· Απαραίτητη προϋπόθεση για να ισχύει η ρύθμιση, είναι να εξοφλούνται στις καθορισμένες ημερομηνίες οι δόσεις και οι τρέχοντες λογαριασμοί (λογαριασμοί που εκδίδονται μετά τη ρύθμιση).

Όποιος χάσει τη ρύθμιση, για να ενεργοποιηθεί εκ νέου θα πρέπει να καταβάλει τις ληξιπρόθεσμες δόσεις και τρέχοντες λογαριασμούς που εκδόθηκαν με τη ρύθμιση.

· Εφόσον ο πελάτης είναι συνεπής στην εξόφληση του διακανονισμού, δικαιούται και την έκπτωση συνέπειας στους τρέχοντες λογαριασμούς.

· Δικαίωμα ένταξης στη ρύθμιση έχουν και πελάτες, που σήμερα είναι ενταγμένοι σε άλλη ρύθμιση, ώστε να επωφεληθούν από μεγαλύτερο αριθμό δόσεων.



Επόμενο Προηγούμενο
 

Τραγική κατάσταση με τους πρόσφυγες στα νησιά λένε οι δήμαρχοι

Τραγική κατάσταση με τους πρόσφυγες στα νησιά λένε οι δήμαρχοι

02:53 3/11/2017

Στην αρμόδια επιτοπή

«Σούπερ χειμώνας» εξόντωσε τους δεινοσαύρους

«Σούπερ χειμώνας» εξόντωσε τους δεινοσαύρους

02:51 3/11/2017

Το σενάριο της σύγκρουσης

«Λέξη της Χρονιάς 2017» τα «fake news»

«Λέξη της Χρονιάς 2017» τα «fake news»

02:44 3/11/2017

ψευδείς ειδήσεις

Καλαμαριά - Εισήγηση της Οικονομικής Επιτροπής για τα δημοτικά ανταποδοτικά τέλη

Καλαμαριά - Εισήγηση της Οικονομικής Επιτροπής για τα δημοτικά ανταποδοτικά τέλη

02:43 3/11/2017

στο Δημοτικό Συμβούλιο

Νέα εντυπωσιακά ευρήματα - Οι θάλασσες της Δήμητρας!

Νέα εντυπωσιακά ευρήματα - Οι θάλασσες της Δήμητρας!

02:40 3/11/2017

Δείτε ένα βίντεο

Πότε αναμένεται το πρόγραμμα «Πρώτη Πρόσληψη Μισθωτού»

Πότε αναμένεται το πρόγραμμα «Πρώτη Πρόσληψη Μισθωτού»

02:21 3/11/2017

ένα νέο πρόγραμμα ΟΑΕΔ

Θρίλερ με το ένταλμα σύλληψης του ηγέτη της Καταλονίας

Θρίλερ με το ένταλμα σύλληψης του ηγέτη της Καταλονίας

02:20 3/11/2017

Εισαγγελέας: Να προφυλακιστούν 8 υπουργοί του

Ξεκινάει το 58ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Ξεκινάει το 58ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

02:17 3/11/2017

στο Ολύμπιον

Καλαμαριά - Δωρεάν διάλεξη για τις δυσκολίες των παιδιών στο σχολείο

Καλαμαριά - Δωρεάν διάλεξη για τις δυσκολίες των παιδιών στο σχολείο

02:04 3/11/2017

6 Νοεμβρίου

Εορτή των Αγίων Ακεψιμά, Ιωσήφ και Αειθαλά

Εορτή των Αγίων Ακεψιμά, Ιωσήφ και Αειθαλά

02:02 3/11/2017

3 Νοεμβρίου

Κλασικά Έπιπλα