Τα πράσινα δάνεια των τραπεζών –Τι προσφέρουν ποιοι μπορούν να τα πάρουν

12/11/2017 09:36    Κινητικότητα ενόψει της έναρξης του προγράμματος «Εξοικονομώ κατ’ οίκον»έ
Η ανάγκη για μία κατοικία ενεργειακά αποδοτική γίνεται ολοένα και πιο έντονη, σε ένα περιβάλλον όπου η απώλεια ενέργειας στον κτηριακό τομέα είναι αυξημένη με σημαντικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις και οικονομική επιβάρυνση του ιδιοκτήτη. Αντίστοιχα, ο τομέας της οικολογικής μετακινήσεως παρουσιάζει επίσης σημαντικά περιθώρια εξοικονομήσεως ενέργειας και μειώσεως της εκπομπής ρύπων στην ατμόσφαιρα, τόσο στην αυτοκίνηση, όσο και στην εναλλακτική οικολογική μετακίνηση, λόγω της συνεχούς εξελισσόμενης τεχνολογίας.

Ταυτόχρονα στην τελική ευθεία έχει μπει το πολυαναμενόμενο νέο «Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον» («Εξοικονομώ ΙΙ»), το οποίο θα χρηματοδοτήσει με σχεδόν μισό δισεκατομμύριο ευρώ (292,18 εκατ. οι δημόσιοι πόροι και 208 εκατ. μέσω της συμμετοχής τραπεζών και ιδιωτών) διάφορες παρεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης και εξοικονόμησης σε κατοικίες.Μέχρι το τέλος του μήνα αναμένεται να έχουν υπογραφεί οι σχετικές συμβάσεις συνεργασίας με τις 10 εμπορικές και συνεταιριστικές τράπεζες που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, να διαμορφωθεί ο οδηγός εφαρμογής του προγράμματος και να «στηθεί» η ηλεκτρονική πλατφόρμα μέσω της οποίας οι δικαιούχοι θα ξεκινήσουν να υποβάλουν μέσα στο Νοέμβριο.

Συνοπτικά, όπως διαβάζουμε στο fpress, το πρόγραμμα -το οποίο υλοποιείται από το Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ)- θα χρηματοδοτεί παρεμβάσεις με μέγιστο ύψος προϋπολογισμού παρέμβασης τα 250 ευρώ ανά τ.μ. και τα 25.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) ανά αίτηση, με την επιδότηση να φτάνει ακόμη και μέχρι το 70% (17.500 ευρώ). Το επιπλέον ποσό (μέχρι τα 25.000 ευρώ) θα μπορεί να καλύπτεται είτε με ίδια συμμετοχή είτε με τραπεζικό δανεισμό, χωρίς όμως το δάνειο να είναι προαπαιτούμενο όπως ίσχυε στο «Εξοικονομώ Ι».

Σε περίπτωση, πάντως, που ο ενδιαφερόμενος επιθυμεί να πάρει δάνειο, οι όροι θα είναι ευνοϊκοί για τον δικαιούχο. Η διάρκεια του δανείου θα είναι 4-6 χρόνια (χωρίς περίοδο χάριτος), ενώ προβλέπεται επιδότηση επιτοκίου 100%. Σε ό,τι αφορά στον δανεισμό, ο τελικός ωφελούμενος μπορεί να ζητήσει προκαταβολή σε ποσοστό 70% του αρχικού επιλέξιμου προϋπολογισμού παρεμβάσεων. Οι δόσεις του δανείου θα είναι μηνιαίες τοκοχρεωλυτικές και το επιτόκιο σταθερό καθ’ όλη τη διάρκεια του δανείου.

Τράπεζα Πειραιώς

Η τράπεζα έχει παρουσία στην πράσινη τραπεζική με τρία διαφορετικά προϊόντα. Το Green Στεγαστικό Δάνειο που χρηματοδοτεί δαπάνες για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού από ιδιώτες, το Green Επισκευαστικό Δάνειο, που χρηματοδοτεί την εγκατάσταση φυσικού αερίου αλλά και την ενεργειακή αναβάθμιση ακινήτου,και το Green Καταναλωτικό Δάνειο που αφορά στη χρηματοδότηση αγορά οικιακών συσκευών κλάσης Α, αλλά και την ενεργειακή αναβάθμιση ακινήτου και την εγκατάσταση φυσικού αερίου.

Alpha Bank

Tα προϊόντα της Alpha Bank ανταποκρίνονται τόσο στην ανάγκη για μία κατοικία ενεργειακά αποδοτική όσο και στην ανάγκη για οικολογική μετακίνηση. Οι Alpha Πράσινες Λύσεις προσφέρουν τα εξής προγράμματα ιδιωτών: «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον», για την ενεργειακή απόδοση των κτηρίων του οικιακού τομέα, «Ενεργειακό σπίτι», που χρηματοδοτεί την επισκευή ή την ανακαίνιση της κατοικίας και το “πράσινο” Καταναλωτικό Δάνειο «Alpha Πράσινες Λύσεις - Πράσινη Μετακίνηση», που προσφέρει χρηματοδότηση έως και 100% της αξίας του οχήματος.

Eurobank

Η τράπεζα με πολυετή πορεία και εμπειρία στα προϊόντα «πράσινης» χρηματοδότησης, υποστηρίζει στην πράξη το green banking με το όλα-σε-ένα προϊόν «Πράσινο Δάνειο Κατοικίας - Εξοικονόμηση Ενέργειας» με και χωρίς εξασφάλιση, που καλύπτει οποιαδήποτε πράσινη ανάγκη δανειοδότησης του ιδιώτη πελάτη, από την εγκατάσταση ενός απλού οικιακού συστήματος ανανεώσιμης πηγής ενέργειας (πχ. οικιακά φωτοβολταϊκά), έως την πλήρη ανακαίνιση και ενεργειακή αναβάθμιση της κατοικίας με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων.

Τράπεζα Αττικής

H Attica Bank, διαθέτει το πρόγραμμα χρηματοδότησης «Attica Οικοενέργεια», που καλύπτει 100% το κόστος αγοράς και εγκατάστασης του εξοπλισμού για φωτοβολταϊκό σύστημα. να εξασφαλίσετε ένα σταθερό εγγυημένο εισόδημα, τοποθετώντας ένα φωτοβολταϊκό σύστημα στην ταράτσα ή στην στέγη του σπιτιού σας και αξιοποιώντας την ηλιακή ενέργεια.

Επόμενο Προηγούμενο
 
Καλαμαριά: Ο Μητροπολίτης θα συζητήσει με νέα ζευγάρια

Καλαμαριά: Ο Μητροπολίτης θα συζητήσει με νέα ζευγάρια

22:06 14/11/2019

Έναρξη συνάξεων νέων ζευγαριών

Καλαμαριά: Ξεκίνησε το τριήμερο με χορωδίες

Καλαμαριά: Ξεκίνησε το τριήμερο με χορωδίες

22:00 14/11/2019

Ελληνικές χορωδιακές ημέρες

Μητρόπολη Καλαμαριάς: Συγχαρητήρια στους επιτυχόντες Βυζαντινής Μουσικής

Μητρόπολη Καλαμαριάς: Συγχαρητήρια στους επιτυχόντες Βυζαντινής Μουσικής

21:52 14/11/2019

Αναγνωρισμένη από το Κράτος Σχολή

Εγνατία Όδος: Νέα παράταση για την παραχώρηση!

Εγνατία Όδος: Νέα παράταση για την παραχώρηση!

21:40 14/11/2019

βουνό οι εκκρεμότητες

Καλαμαριά: Πρωτοβουλία αγάπης σε πρόσφυγες

Καλαμαριά: Πρωτοβουλία αγάπης σε πρόσφυγες

21:32 14/11/2019

Αποστολή με Καλαμαριώτες

Το Παγκόσμιο Συνέδριο Ορεινής Διάσωσης στη Θεσσαλονίκη

Το Παγκόσμιο Συνέδριο Ορεινής Διάσωσης στη Θεσσαλονίκη

20:06 14/11/2019

500 σύνεδροι από όλο τον κόσμο

Προστασία πρώτης κατοικίας: Εννέα αλλαγές ανακοίνωσε ο Σταϊκούρας

Προστασία πρώτης κατοικίας: Εννέα αλλαγές ανακοίνωσε ο Σταϊκούρας

19:59 14/11/2019

υπουργος Οικονομικών

Αυτό είναι το σήμα για τα Μακεδονικά προϊόντα

Αυτό είναι το σήμα για τα Μακεδονικά προϊόντα

19:35 14/11/2019

MACEDONIA THE GREAT

Συνεχίζονται τα περιστατικά παραβατικότητας στο ΑΧΕΠΑ

Συνεχίζονται τα περιστατικά παραβατικότητας στο ΑΧΕΠΑ

19:27 14/11/2019

Σωματείο Εργαζομένων και ΠΟΕΔΗΝ

Καλαμαριά: Αυτοκίνητο παρέσυρε 8χρονο κορίτσι

Καλαμαριά: Αυτοκίνητο παρέσυρε 8χρονο κορίτσι

19:07 14/11/2019

το μεσημέρι

Κλασικά Έπιπλα