15 ασθενοφόρα θέλει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

23/10/2019 12:42    επίσπευση της διαδικασίας
Την επίσπευση της διαδικασίας προμήθειας 15 πλήρως εξοπλισμένων ασθενοφόρων για τις ανάγκες της Κεντρικής Μακεδονίας επιδιώκει το ΕΚΑΒ. Η προμήθεια των ασθενοφόρων μέσω επιδοτούμενων προγραμμάτων του ΕΣΠΑ είχε προκηρυχθεί τον Ιούνιο του 2017, αλλά μόλις τον Ιούλιο του 2018 ολοκληρώθηκε η εκδίκαση των ενστάσεων εμπλεκομένων εταιρειών. Όπως ανάφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ, Νίκος Παπαευσταθίου, καλώς εχόντων των πραγμάτων και εφόσον δεν υπάρξουν νέες ενστάσεις από τις εμπλεκόμενες εταιρείες, η προμήθεια αυτών των ασθενοφόρων ενδέχεται να γίνει στα μέσα του 2020.

Η βελτιστοποίηση, αλλά και η άμεση ανάπτυξη της συνεργασίας του ΕΚΑΒ με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με αντικειμενικό στόχο την απρόσκοπτη επιχειρησιακή λειτουργία του Οργανισμού στους νομούς της συγκεκριμένης Περιφέρειας, αποτέλεσε το βασικό θέμα της συνάντησης που είχε χτες ο κ.Παπαευσταθίου με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε o τρόπος με τον οποίο η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, αναγνωρίζοντας τη σπουδαιότητα της προνοσοκομειακής φροντίδας, δύναται -είτε μέσω επιδοτούμενων προγραμμάτων ΕΣΠΑ είτε μέσω ιδίων κονδυλίων- να ενισχύσει επιπλέον το ΕΚΑΒ, τόσο σε επίπεδο ασθενοφόρων, όσο και σε επίπεδο υλικοτεχνικού εξοπλισμού, αλλά και επικουρικού προσωπικού.

Ο κ. Παπαευσταθίου ενημέρωσε τον κ. Τζιτζικώστα για την απεμπλοκή και την επίσπευση, από πλευράς του ΕΚΑΒ, της διαδικασίας προμήθειας των 15 πλήρως εξοπλισμένων ασθενοφόρων για τις ανάγκες του Οργανισμού στην Κεντρική Μακεδονία, ενώ ανέλυσε το ευρύτερο οργανωτικό σχέδιο της διοίκησης του ΕΚΑΒ -δεδομένης της συγχώνευσης με το ΕΚΕΠΥ- για την ενίσχυση των δομών υγείας στην περιφέρεια, με στόχο την πληρέστερη παροχή επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας ανά νομό. Στο πλαίσιο αυτό, σε πρώτο στάδιο, εξετάζεται το ενδεχόμενο εύρεσης για το ΕΚΑΒ, από την Περιφέρεια, σημείου στέγασης νέου Τομέα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, έτσι ώστε να επιτευχθεί η βελτιστοποίηση της ανταπόκρισης σε επείγοντα περιστατικά στο κέντρο της πόλης της Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Τζιτζικώστας, λόγω του αναβαθμισμένου ρόλου του ΕΚΑΒ, αναφορικά με θέματα Πολιτικής Προστασίας, επιβεβαίωσε στον κ. Παπαευσταθίου πως θα δώσει ιδιαίτερη σημασία στην περαιτέρω ενίσχυση του Οργανισμού με τον απαιτούμενο υλικοτεχνικό εξοπλισμό (απινιδωτές κλπ), ειδικά για την αντιμετώπιση και τη διαχείριση εκτάκτων αναγκών κρίσεων στους νομούς της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, τέλος, αναγνωρίζοντας τον νευραλγικό ρόλο του ΕΚΑΒ, ζήτησε τη συνδρομή του κ. Παπαευσταθίου για την εκπόνηση συγκριμένου σχεδίου, σχετικά με τον τρόπο που θα παρέχει τη δυνατότητα συμμετοχής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην κάλυψη βασικών αναγκών του Οργανισμού για έκτακτο προσωπικό διασωστών σε περιοχές με αυξημένες ανάγκες (π.χ. Χαλκιδική), με απευθείας χρηματοδότηση είτε μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ είτε από πόρους της.



Επόμενο Προηγούμενο
 

Τουλάχιστον 58 νεκροί σε συναυλία στο Λας Βέγκας!

Τουλάχιστον 58 νεκροί σε συναυλία στο Λας Βέγκας!

19:50 2/10/2017

Αυξάνεται η λίστα των νεκρών από το μακελειό

Αποκλείστηκαν από το κύπελλο οι γυναίκες του Απόλλωνα

Αποκλείστηκαν από το κύπελλο οι γυναίκες του Απόλλωνα

18:13 2/10/2017

το γυναικείο τμήμα μπάσκετ

Εορτή του Αγίου Κυπριανού και της Αγίας Ιουστίνης

Εορτή του Αγίου Κυπριανού και της Αγίας Ιουστίνης

17:04 2/10/2017

2 Οκτωβρίου

Διεθνής Ημέρα Μη Βίας

Διεθνής Ημέρα Μη Βίας

17:02 2/10/2017

καθιερώθηκε στις 15 Ιουνίου 2007

Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

16:58 2/10/2017

Η πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου

ΗΠΑ και Ρωσία αναγνωρίζουν με δικούς τους χάρτες ότι τα Ίμια είναι ελληνικά

ΗΠΑ και Ρωσία αναγνωρίζουν με δικούς τους χάρτες ότι τα Ίμια είναι ελληνικά

16:53 2/10/2017

δειτε τους χάρτες

ΠΕΘ: «Ο κ. Γαβρόγλου ψεύδεται και εμπαίζει τον ελληνικό λαό για τα Θρησκευτικά»

ΠΕΘ: «Ο κ. Γαβρόγλου ψεύδεται και εμπαίζει τον ελληνικό λαό για τα Θρησκευτικά»

16:38 2/10/2017

Η Πανελλήνια Ενωση Θεολόγων

Θεσσαλονίκη: Κάθε μήνα κλείνουν 45 επιχειρήσεις

Θεσσαλονίκη: Κάθε μήνα κλείνουν 45 επιχειρήσεις

16:32 2/10/2017

Όπως προκύπτει από το μητρώο του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου

25.894 περισσότεροι θάνατοι από γεννήσεις στην Ελλάδα!

25.894 περισσότεροι θάνατοι από γεννήσεις στην Ελλάδα!

16:23 2/10/2017

στοιχεία της ελληνικής στατιστικής υπηρεσίας

Δέντρο καταπλάκωσε άντρα στην Καλαμαριά

Δέντρο καταπλάκωσε άντρα στην Καλαμαριά

12:55 2/10/2017

Mεταφέρθηκε διασωληνωμένος στο νοσοκομείο

Κλασικά Έπιπλα