Αντίστροφη μέτρηση για τις αιτήσεις του επιδόματος θέρμανσης

9/12/2017 08:41    Ολες οι λεπτομέρειες
Ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση για τις αιτήσεις σχετικά με το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης. Το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να εκδώσει τη σχετική απόφαση, ενώ την ερχόμενη εβδομάδα εκτιμάται ότι θα ανοίξει η εφαρμογή στο Taxisnet για την υποβολή των αιτήσεων.

Για να μπορέσουν οι ενδιαφερόμενοι να καταθέσουν τις αιτήσεις, με τους κωδικούς του Taxisnet στη σχετική σελίδα της ΑΑΔΕ. Η καταβολή του επιδόματος θα αρχίσει μετά την 1η Ιανουαρίου και η πρώτη δόση του επιδόματος θα χορηγηθεί μέσα στον επόμενο μήνα για τις ποσότητες πετρελαίου που θα έχουν αγοραστεί από 15 Οκτωβρίου 2017 μέχρι το τέλος της χειμερινής περιόδου. Η δεύτερη δόση θα δοθεί μέχρι τον Ιούνιο.

Γεγονός είναι πάντως ότι το ποσό που χορηγείται ως επιδότηση σε εκατοντάδες χιλιάδες δικαιούχους θα είναι «ψαλιδισμένο» κατά 50% σύμφωνα με τον Προϋπολογισμό του 2018. Πράγμα που σημαίνει ότι τα κριτήρια χορήγησής του μάλλον θα είναι αυστηρότερα. Ειδάλλως υπάρχει η περίπτωση να δοθεί μικρότερη επιδότηση στους δικαιούχους που το έλαβαν πέρυσι.

Σημειώνεται ότι η προθεσμία για τις αιτήσεις όταν ανοίξει η σχετική εφαρμογή, είναι μέχρι τις 31 Μαΐου.
real

Επόμενο Προηγούμενο
 
Κλασικά Έπιπλα