Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και χιόνια! Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης

9/12/2017 09:12    Χαλάει ο καιρός από σήμερα

Ο καιρός αγριεύει ξανά! Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, η νέα επιδείνωση του καιρού αναμένεται από σήμερα, Σάββατο 09.12.2017, στη δυτική Ελλάδα, ενώ την Κυριακή τα φαινόμενα θα πλήξουν τα ανατολικά.

Τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας θα είναι οι ισχυρές βροχές, οι καταιγίδες, αλλά και τα χιόνια σε ημιορεινές περιοχές της βορειοδυτικής Ελλάδας.

Τι αναφέρει το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης

Στη δυτική Ελλάδα από το απόγευμα του Σαββάτου ως το πρωί της Κυριακής αναμένονται χιόνια στα ορεινά, αλλά και σε ημιορεινές περιοχές, ειδικά σε Ήπειρο και Δυτική Μακεδονία.

Στην Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη τα νησιά του Ανατολικού και του Βόρειου Αιγαίου, αλλά και στα Δωδεκάνησα τα φαινόμενα θα είναι έντονα με βροχές και καταιγίδες ως την Κυριακή το απόγευμα.

Καιρός: Αναλυτικά η πρόγνωση από την ΕΜΥ για ολόκληρη τη χώρα

Πρόσκαιρη μεταβολή με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη δυτική Ελλάδα. Από τη νύχτα χιονοπτώσεις στα ορεινά και στα ημιορεινά της βορειοδυτικής χώρας.

Άνεμοι νοτιοδυτικοί 5 με 6 και σταδιακά στα πελάγη 7 και τοπικά στο Ιόνιο 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Στη δυτική Μακεδονία νεφώσεις με βροχές. Από το απόγευμα οι βροχές θα ενταθούν και θα σημειωθούν καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές και από τη νύχτα χιονοπτώσεις στα ορεινά αλλά και σε ημιορεινές περιοχές. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις οι οποίες από το απόγευμα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και τη νύχτα σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4, βαθμιαία 5 με 6 και από το βράδυ στα ανατολικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 2 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και από το απόγευμα καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Από το βράδυ χιονοπτώσεις στα ορεινά αλλά και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου.
Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 5 και σταδιακά στο Ιόνιο 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Από τη νύχτα θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 4 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν με τοπικές βροχές από το απόγευμα κυρίως στα δυτικά και νότια και τη νύχτα πιθανόν σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 3 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με σποραδικές βροχές από το απόγευμα. Σποραδικές καταιγίδες τη νύχτα στις δυτικές Κυκλάδες και στη δυτική Κρήτη.
Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και από το βράδυ τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός σε νησιά, Αττική και Θεσσαλονίκη

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν με τοπικές βροχές.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και από το απόγευμα στα βόρειατοπικά 7 μποφόρ με τάση ενίσχυσης από τη νύχτα.
Θερμοκρασία: Από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική
Καιρός: Γενικά αίθριος. Από το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις και τη νύχτα τοπικές βροχές στα δυτικά.
Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 και από το απόγευμα τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 6 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: Λίγες νεφώσεις οι οποίες από το απόγευμα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και τη νύχτα σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και από το απόγευμα νότιοι 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 2 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε σε χάρτες πού θα βρέχει το Σαββατοκύριακο




poseidon - newsit
Επόμενο Προηγούμενο
 

Καλαμαριά: Ψήφισμα από το δημοτικό συμβούλιο για μόνιμες θέσεις εργασίας

Καλαμαριά: Ψήφισμα από το δημοτικό συμβούλιο για μόνιμες θέσεις εργασίας

14:22 23/5/2026

ομόφωνη απόφαση μετά το κάλεσμα του συλλόγου εργαζομένων

Καλαμαριά: Ο Μαραθώνας γίνεται 100 χρονών και μας θέλει στο πλευρό του για την άνοδο

Καλαμαριά: Ο Μαραθώνας γίνεται 100 χρονών και μας θέλει στο πλευρό του για την άνοδο

13:49 23/5/2026

την Κυριακή κόντρα στον Ιωνικό

Καλαμαριά: 4 θέσεις εργασίας στον δήμο (δείτε αναλυτικά)

Καλαμαριά: 4 θέσεις εργασίας στον δήμο (δείτε αναλυτικά)

11:59 23/5/2026

χωρίς τυπικά προσόντα

Καλαμαριά: Δεύτερη μέρα ''παραθινούπολη'' τι θα δουν τα παιδιά σήμερα στο συναρπαστικό φεστιβάλ

Καλαμαριά: Δεύτερη μέρα ''παραθινούπολη'' τι θα δουν τα παιδιά σήμερα στο συναρπαστικό φεστιβάλ

11:45 23/5/2026

το μεγαλύτερο φεστιβάλ στη Βόρεια Ελλάδα

Καλαμαριά: Θέλεις να παίξεις στον Απόλλωνα; Δοκίμασε το ταλέντο σου

Καλαμαριά: Θέλεις να παίξεις στον Απόλλωνα; Δοκίμασε το ταλέντο σου

22:54 22/5/2026

θέλεις να γίνεις μέρος ενός ιστορικού συλλόγου;

Καλαμαριά: Η τελευταία Σκάλα των Προσφύγων καταρρέει (φωτο)

Καλαμαριά: Η τελευταία Σκάλα των Προσφύγων καταρρέει (φωτο)

22:32 22/5/2026

η ιστορία της είναι κάτι μεγαλύτερο από ένα παλιό αποβαθράκι

Το μετρό κλείνει για να συνδεθεί με την Καλαμαριά - Τί αλλάζει στα δρομολόγια του ΟΑΣΘ

Το μετρό κλείνει για να συνδεθεί με την Καλαμαριά - Τί αλλάζει στα δρομολόγια του ΟΑΣΘ

22:21 22/5/2026

από Παρασκευή 29 Μαΐου έως και Παρασκευή 19 Ιουνίου

Κλασικά Έπιπλα