Σοκ στη Μάνη: 60χρονος βίαζε 11χρονη

16/11/2019 19:22    Την εξανάγκαζε να βλέπει πορνοταινίες
Σε φυλάκιση 15 ετών καταδικάσθηκε από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Γυθείου την Πέμπτη το βράδυ ένας 60χρονος αλλοδαπός που διέμενε στη μεσσηνιακή Μάνη και ο οποίος κρίθηκε ένοχος για το βιασμό και ασέλγεια σε βάρος 11χρονης, με την οικογένεια της οποίας διατηρούσε φιλικές σχέσεις.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα tharrosnews.gr, το δικαστήριο, το οποίο συνεδρίασε κεκλεισμένων των θυρών, αναγνώρισε στον κατηγορούμενο το ελαφρυντικό του σύννομου βίου, όμως αρνήθηκε να δώσει αναστέλλουσα δύναμη στην έφεσή του και έτσι οδηγήθηκε στις φυλακές μιας και ήταν ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Ο 60χρονος, ο οποίος αρνήθηκε τις κατηγορίες, κρίθηκε ένοχος για βιασμό (τετελεσμένο και σε απόπειρα), για κατάχρηση ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει τα 12 έτη σε ασέλγεια και αποπλάνηση παιδιού, σε προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας και για προσβολή αιδούς κατά συρροή, αφού ανάγκαζε την 11χρονη και τον μόλις 1,5 ετών αδελφό της να βλέπουν ταινίες πορνογραφικού περιεχομένου!

Ικανοποίηση

Μετά την έκδοση της καταδικαστικής απόφασης ο δικηγόρος Πολιτικής Αγωγής Χρίστος Χρυσός, εξέφρασε την ικανοποίησή του και δήλωσε: «Η οικογένεια εκφράζει την ικανοποίησή της για το αποτέλεσμα και την παραδειγματική τιμωρία του δράστη, ο οποίος να μακαρίζει την προηγούμενη Κυβέρνηση για την εγκληματική αλλαγή της ποινικής αντιμετώπισης τέτοιων ειδεχθών εγκλημάτων με ευμενέστερο πλαίσιο ποινών. Εξ ου και ήδη είναι σε διαδικασία ψήφισης νομοσχέδιο για την αυστηροποίηση των ποινών για τα εγκλήματα που αφορούν την προσβολή της γενετήσιας ελευθερίας και ιδιαίτερα ανηλίκων. Με την απόφαση δίνεται το κίνητρο και το έναυσμα στην ανήλικη παθούσα, να προσπαθήσει να πατήσει πάλι στα πόδια της και να παύσει επιτέλους το μαρτύριό της και η ψυχική της κατάπτωση απ’ όσα βίωσε από τον κατηγορούμενο. Η κοινωνία μας μπορεί να αισθάνεται ασφαλέστερη από τον εγκλεισμό του κατηγορούμενου».

Σύμφωνα με τις κατηγορίες, το μαρτύριο τη μικρής είχε ξεκινήσει από το 2014 και διήρκεσε έως το 2015, όταν αιφνίδιο γεγονός στην οικογένεια του κατηγορούμενου τον ανάγκασε να μετακομίσει. Ο κατηγορούμενος με την οικογένειά του τότε, έμενε στο ίδιο κτίριο με την οικογένεια της ανήλικης και είχαν αναπτύξει φιλικούς δεσμούς με αποτέλεσμα να του εμπιστεύονται τα παιδιά τους όταν απουσίαζαν για δουλειά, το τότε 11χρονο κορίτσι και τον 1,5 ετών γιο τους.

Με απειλές

Ο κατηγορούμενος είχε προχωρήσει στις αποτρόπαιες πράξεις του, απειλώντας το κορίτσι να μην αποκαλύψει τίποτα, διότι τα ίδια θα έκανε στον αδελφό της και μετά θα σκότωνε τους γονείς της και σ’ αυτήν θα έκανε χειρότερα.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 60χρονος είχε αποπειραθεί να βιάσει την 11χρονη, τη θώπευε και την εξανάγκαζε σε πεολειχία. Όλα αυτά συνέβαιναν είτε στο σπίτι του, είτε στο αυτοκίνητο του, όταν μετέφερε το κορίτσι στις σχολικές του δραστηριότητες.

Επίσης, ανάγκαζε το κορίτσι μαζί με τον 1,5 ετών αδελφό της να βλέπουν μαζί του στον υπολογιστή πορνογραφικές ταινίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όπως τονίστηκε κατά την εκδίκαση της υπόθεσης, το κορίτσι είχε αρχίσει να παρουσιάζει περίεργη συμπεριφορά, ενώ ζητούσε από τους γονείς της να φύγουν από το χωριό, απειλώντας ακόμα και με απόπειρες αυτοκτονίας. Ο φόβος συνεχίστηκε ακόμα και όταν μετακόμισε ο κατηγορούμενος από το ίδιο κτίριο όπου διέμεναν οι δύο οικογένειες. Το 2017 το κορίτσι πήγε σε συγγενικό του πρόσωπο στην Κρήτη, όπου εκεί αισθάνθηκε ασφάλεια και αποκάλυψε το μαρτύριό της.

Μαζί με τη θεία της προσέφυγαν στην Ασφάλεια Χανίων και κατήγγειλαν το γεγονός, και στη συνέχεια σχηματίστηκε δικογραφία.



Επόμενο Προηγούμενο
 

Η Παράσταση «Δυτικά της Σαλονίκης» στον Πολυχώρο Ισλαχανέ

Η Παράσταση «Δυτικά της Σαλονίκης» στον Πολυχώρο Ισλαχανέ

11:33 25/6/2025

Τετάρτη 25/6

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τετάρτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τετάρτη στην Καλαμαριά

09:00 25/6/2025

Τετάρτη 25/6

Καθαρισμός του αύλειου χώρου της ΧΕΝ Καλαμαριάς

Καθαρισμός του αύλειου χώρου της ΧΕΝ Καλαμαριάς

20:30 24/6/2025

Σημαντική παρέμβαση για την ασφάλεια και την υγεία των πολιτών

Συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Θεσσαλονίκης με ελεύθερη είσοδο

Συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Θεσσαλονίκης με ελεύθερη είσοδο

20:00 24/6/2025

Τετάρτη 25/6

26ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης στο Πάρκο ΧΑΝΘ

26ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης στο Πάρκο ΧΑΝΘ

18:00 24/6/2025

Πέμπτη 26 έως και το Σάββατο 28/6

Θερινό Σινεμά για Παιδιά στο Hyatt Regency Thessaloniki

Θερινό Σινεμά για Παιδιά στο Hyatt Regency Thessaloniki

15:00 24/6/2025

17 Ιούν - 4 Σεπ 2025

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ έδωσε στη δημοσιότητα τα σχέδια του νέου γηπέδου

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ έδωσε στη δημοσιότητα τα σχέδια του νέου γηπέδου

13:13 24/6/2025

Νέα Τούμπα

Δοκιμαστική Ηχητική Ενεργοποίηση Σειρήνων Πολιτικής Άμυνας στον Δήμο Καλαμαριάς

Δοκιμαστική Ηχητική Ενεργοποίηση Σειρήνων Πολιτικής Άμυνας στον Δήμο Καλαμαριάς

13:00 24/6/2025

Τετάρτη 25/6

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τρίτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τρίτη στην Καλαμαριά

09:00 24/6/2025

Τρίτη 24/6

Οι Πυξ Λαξ Ζωντανά στο Θέατρο Γης

Οι Πυξ Λαξ Ζωντανά στο Θέατρο Γης

20:00 23/6/2025

Τετάρτη 25/6

Κλασικά Έπιπλα