Καλαμαριά: 600 ερασιτέχνες κολυμβητές φιλοξενεί καθημερινά το κολυμβητήριο

20/11/2019 23:03    καθε ηλικίας
Ο αθλητισμός δεν είναι υπόθεση μόνον εκείνων που φιλοδοξούν να γίνουν πρωταθλητές. Αφορά κάθε πολίτη και τα δημοτικά κολυμβητήρια αποτελούν μια αθλητική «κυψέλη» που υποδέχεται καθημερινά χιλιάδες ανθρώπους, κάθε ηλικίας. Το δημοτικό κολυμβητήριο Καλαμαριάς είναι μία από τις σημαντικότερες κολυμβητικές υποδομές στη Θεσσαλονίκη και φιλοξενεί καθημερινά περίπου 600 ερασιτέχνες κολυμβητές.

«Τα δημοτικά κολυμβητήρια, όπως αυτό της Καλαμαριάς, υπηρετούν πρωτίστως τον μαζικό αθλητισμό, σε αντίθεση με τα ΕΑΚ, που είναι προσανατολισμένα στους συλλόγους. Το κολυμβητήριό μας υποδέχεται καθημερινά περίπου 600 ανθρώπους κάθε ηλικίας και είναι ανοιχτό από τις 6:30 το πρωί, έως αργά το βράδυ. Το κόστος είναι χαμηλό ώστε όλοι οι πολίτες να έχουν πρόσβαση. Η ημερήσια χρήση κοστίζει 2 ευρώ ενώ με 30 ευρώ μπορείς να κολυμπάς για έναν μήνα, έξι μέρες την εβδομάδα. Η είσοδος είναι δωρεάν για ανέργους, ΚΑΠΗ και ΑΜΕΑ. Οι ανάγκες συντήρησης των εγκαταστάσεων είναι αυξημένες και τα συνεργεία του Δήμου Καλαμαριάς βρίσκονται εδώ σε καθημερινή βάση, δίνοντας έμφαση στα ζητήματα ασφάλειας και καθαριότητας», εξηγεί στο makthes.gr, ο Νικόλας Ρεπανάς, προπονητής μαραθώνιας κολύμβησης και υπεύθυνος προγράμματος μαραθώνιας κολύμβησης του δήμου Καλαμαριάς.

Χαμηλό κολυμβητικό επίπεδο στην Ελλάδα

Το κολυμβητικό επίπεδο των Ελλήνων είναι χαμηλό και τα προγράμματα εκμάθησης του δημοτικού κολυμβητηρίου Καλαμαριάς σώζουν, κυριολεκτικά, ζωές.

Όπως λέει ο Νικόλας Ρεπανάς: «Στην Ελλάδα καταγράφονται κάθε χρόνο πολλά περιστατικά πνιγμών. Τα μαθήματα κολύμβησης συμβάλλουν λοιπόν και στην ασφάλεια των ανθρώπων που τα καλοκαίρια γεμίζουν τις παραλίες. Το κολυμβητικό επίπεδο των Ελλήνων είναι, δυστυχώς, χαμηλό. Έξι στους δέκα δεν μπορούν να κολυμπήσουν και απλώς επιπλέουν στο νερό, όταν δεν έχει κύμα. Στο κολυμβητήριο, ο κόσμος μαθαίνει να ξεπερνά τις φοβίες του και ταυτόχρονα γυμνάζεται. Σε ό,τι αφορά τις μυοσκελετικές παθήσεις, μάλιστα, η κολύμβηση προσφέρει πολύ περισσότερα από κάθε άλλο είδος γυμναστικής».

Υπενθυμίζεται πως το δημοτικό κολυμβητήριο από την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου, θα είναι κλειστό (διαβάστε σχετικά)



Επόμενο Προηγούμενο
 
Καλαμαριά: Εργασίες στα σχολεία ενόψει ανοίγματος - Γήπεδα, επισκευές, προμήθειες (φωτο)

Καλαμαριά: Εργασίες στα σχολεία ενόψει ανοίγματος - Γήπεδα, επισκευές, προμήθειες (φωτο)

20:15 10/8/2026

Στα σχολικά κτίρια όλων των βαθμίδων

Στον Ταξιάρχη της Χαλκιδικής λειτουργεί ένας νέος πυρομετεωρολογικός σταθμός

Στον Ταξιάρχη της Χαλκιδικής λειτουργεί ένας νέος πυρομετεωρολογικός σταθμός

15:08 10/8/2026

ομάδα FLAME του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών

Θεσσαλονίκη: Άγρια επίθεση σε 19χρονο – Τον χτύπησαν 4 νεαροί και πήγαν να τον ληστέψουν

Θεσσαλονίκη: Άγρια επίθεση σε 19χρονο – Τον χτύπησαν 4 νεαροί και πήγαν να τον ληστέψουν

15:02 10/8/2026

χθες το απόγευμα

Καλαμαριά: Εξελίξεις για το γεφυράκι του Φοίνικα

Καλαμαριά: Εξελίξεις για το γεφυράκι του Φοίνικα

14:49 10/8/2026

Θέμα συζήτησης έγινε το ζήτημα..

Καλαμαριά: Έρχεται το πανηγύρι του Φοίνικα - Περιφορά εικόνας και Ιερά Λείψανα Αγίων για προσκύνηση

Καλαμαριά: Έρχεται το πανηγύρι του Φοίνικα - Περιφορά εικόνας και Ιερά Λείψανα Αγίων για προσκύνηση

21:27 9/8/2026

Πανηγυρίζει ο Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου

Θεσσαλονίκη: Τσουχτερό πρόστιμο σε άντρα που έκαιγε σκουπίδια στο οικοπεδό του

Θεσσαλονίκη: Τσουχτερό πρόστιμο σε άντρα που έκαιγε σκουπίδια στο οικοπεδό του

20:36 9/8/2026

από ανακριτικούς υπαλλήλους

Τη ζωή της έχασε 65χρονη λουόμενη στους Αμμόλοφους Καβάλας

Τη ζωή της έχασε 65χρονη λουόμενη στους Αμμόλοφους Καβάλας

20:19 9/8/2026

επιχειρήθηκε ΚΑΡΠΑ

Κλασικά Έπιπλα