Στους 40 οι νεκροί από τον σεισμό στην Αλβανία

28/11/2019 11:12    πολλοί αγνοούμενοι
Tουλάχιστον 40 είναι οι νεκροί από τον σεισμό των 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έπληξε τη Δευτέρα τα ξημερώματα την Αλβανία, καθώς οι διασώστες ανακάλυψαν 10 πτώματα τις τελευταίες ώρες..

Τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν τις επιχειρήσεις στα χαλάσματα κτιρίων που κατέρρευσαν για να εντοπίσουν και να απεγκλωβίσουν επιζώντες κατά από τα συντρίμμια. Οι δεκάδες μετασεισμοί πολλοί εκ των οποίων είναι ισχυροί, δυσχεραίνουν όμως το τιτάνιο έργο των διασωστών, Ένας ισχυρός μετασεισμός ταρακούνησε τη Θουμάνα της δυτικής Αλβανίας την ώρα που ο πρόεδρος του Κοσόβου Χασίμ Θάτσι επισκεπτόταν τη σεισμόπληκτη πόλη.

Εκτιμάται ότι 20 άνθρωποι παραμένουν εγκλωβισμένοι στα ερείπια. Στο Δυρράχιο, εντατικές είναι οι προσπάθειες των σωστικών συνεργείων να απεγκλωβίσουν έξι μέλη της ίδιας οικογένειας, πέντε εκ των οποίων είναι παιδιά. Οι τραυματίες είναι εκατοντάδες. Χιλιάδες άνθρωποι έχουν μείνει άστεγοι.

Ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα ανακοίνωσε ότι όσοι δεν έχουν πού να μείνουν θα φιλοξενηθούν σε ξενοδοχεία για όλο το χειμώνα. Και εξέφρασε την πεποίθηση ότι μέσα στο 2020 θα τους διατεθούν νέες κατοικίες.

Προς το παρόν, χιλιάδες άνθρωποι έχουν βρει καταφύγιο στο στάδιο του Δυρραχίου και άλλους προσωρινούς καταυλισμούς στις σεισμόπληκτες περιοχές.

Τρεις νεκρούς ανέσυραν το πρωί τα συνεργεία της ΕΜΑΚ στην Αλβανία, που συνεχίζουν τον αγώνα για την ανεύρεση εγκλωβισμένων από τον φονικό σεισμό

Άλλους τρεις νεκρούς ανέσυραν τις πρωινές ώρες σήμερα, τα ελληνικά συνεργεία έρευνας και διάσωσης, από τα χαλάσματα που άφησε πίσω του ο φονικός σεισμός στην Αλβανία, ανεβάζοντας έτσι τον απολογισμό των επιχειρήσεων της ελληνικής αποστολής, σε δύο ζωντανούς και επτά νεκρούς, μέχρι στιγμής.

Οι τελευταίοι νεκροί είναι ένας άνδρας και μια γυναίκα στην πόλη Θουμάν, 15 χιλιόμετρα βορειοδυτικά των Τιράνων, όπου από χτες επιχειρούν μαζί και τα δύο συνεργεία της 1ης και 5ης ΕΜΑΚ, από την Ελευσίνα και τα Γιάννενα αντίστοιχα, τα οποία μετέβησαν από την Τρίτη στην Αλβανία για να συνδράμουν στις επιχειρήσεις διάσωσης.

Αρχικά η ομάδα της 5ης ΕΜΑΚ επιχειρούσε στο Δυρράχιο, αλλά από χτες οι δύο ομάδες ενώθηκαν στο Θουμάν.

Οι Έλληνες πυροσβέστες συνεχίζουν τις έρευνες μαζί με τα υπόλοιπα σωστικά συνεργεία, με την ελπίδα να βρεθούν ζωντανοί κάποιοι από τους ανθρώπους που αγνοούνται.


ΑΠΕ

Επόμενο Προηγούμενο
 

Εφημερεύοντα Φαρμακεία το Σάββατο στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία το Σάββατο στην Καλαμαριά

09:00 23/8/2025

Σάββατο 23/8

Οι Χαΐνηδες στο Θέατρο Κήπου

Οι Χαΐνηδες στο Θέατρο Κήπου

16:00 22/8/2025

Tετάρτη 27/8

Η Βιέννη θα φιλοξενήσει τη Eurovision 2026

Η Βιέννη θα φιλοξενήσει τη Eurovision 2026

12:33 22/8/2025

Πότε θα διεξαχθεί

Πρόγραμμα Εμποροπανήγυρης Αγίου Μάμα 2025 στη Χαλκιδική

Πρόγραμμα Εμποροπανήγυρης Αγίου Μάμα 2025 στη Χαλκιδική

12:29 22/8/2025

28 Αυγ - 4 Σεπ 2025

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Παρασκευή στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Παρασκευή στην Καλαμαριά

09:00 22/8/2025

Παρασκευή 22/8

Γιώργος Αλκαίος και Nivo μαζί στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών 2025

Γιώργος Αλκαίος και Nivo μαζί στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών 2025

19:20 21/8/2025

Τρίτη 2/9

Θερινός Δημοτικός κινηματογράφος “cine AYRA”

Θερινός Δημοτικός κινηματογράφος “cine AYRA”

17:47 21/8/2025

Από Πέμπτη 21 Αυγούστου έως και Τετάρτη 27 Αυγούστου

Ιερά Αγρυπνία για την εορτή του Αγίου Προδρόμου στον Ιερό Ναό Αγίων Αλεξάνδρου και Μοδέστου στο Κόδρα

Ιερά Αγρυπνία για την εορτή του Αγίου Προδρόμου στον Ιερό Ναό Αγίων Αλεξάνδρου και Μοδέστου στο Κόδρα

15:10 21/8/2025

Πέμπτη 28/8 στις 21:00

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Πέμπτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Πέμπτη στην Καλαμαριά

09:00 21/8/2025

Πέμπτη 21/8

Εκδήλωση Μνήμης και Ξεριζωμού για τα 103 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή στη Νέα Κρήνη

Εκδήλωση Μνήμης και Ξεριζωμού για τα 103 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή στη Νέα Κρήνη

08:25 21/8/2025

Κυριακή 7/9

Κλασικά Έπιπλα