Μετρό - Παρουσία Σπίρτζη η άφιξη του «Φρίξου» στον σταθμό Καλαμαριά

19/1/2018 11:57    ξεκινάνε οι πρόδρομες εργασίες των επεκτάσεων
Παρουσία του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστου Σπίρτζη πραγματοποιήθηκε σήμερα η άφιξη του Μηχανήματος Διάνοιξης Σηράγγων (ΤΒΜ), στο Σταθμό «Καλαμαριά» της επέκτασης της γραμμής του Μετρό Θεσσαλονίκης προς τον ομώνυμο δήμο.
 
Ο κ. Σπίρτζης, ο οποίος παρακολούθησε την έλευση του δεύτερου Μηχανήματος Ολομέτωπης Κοπής στον σταθμό Καλαμαριάς, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της Αττικό Μετρό Α. Ε. καθηγητή κ. Γιάννη Μυλόπουλο και τον πρόεδρο του ΟΑΣΘ κ. Στέλιο Παππά,  ανέφερε σε δηλώσεις που έκανε αμέσως μετά, ότι «Το 2019 ξεκινάει η δοκιμαστική λειτουργία της κύριας γραμμής του Μετρό, το 2020 δίνεται στους πολίτες και δύο μήνες αργότερα, θα δοθεί και η επέκταση προς Καλαμαριά». Μέχρι τότε, όπως είπε χαρακτηριστικά,  «O ΟΑΣΘ θα έχει μπορέσει να ξεπεράσει τα προβλήματα που έχει παραλάβει από τις προηγούμενες διοικήσεις, θα έχει εκσυγχρονίσει τα λεωφορεία. Και το μητροπολιτικό κέντρο της Θεσσαλονίκης, επιτέλους, θα έχει τις αστικές συγκοινωνίες που όφειλε εδώ και πάρα πολλά χρόνια να έχει».
 
Παράλληλα, όπως διαβάζουμε στο cityportal, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, ανακοίνωσε την έναρξη των πρόδρομων εργασιών, που αφορούν τις  επεκτάσεις του Μετρό στη Δυτική Θεσσαλονίκη, αναδεικνύοντας την προτεραιότητα που δίνει η κυβέρνηση και το υπουργείο στην ανάπτυξη ενός σύγχρονου συγκοινωνιακού δικτύου και στις δυτικές συνοικίες, οι οποίες αντιμετωπίστηκαν άνισα κατά το παρελθόν: «Υπήρχε ένα μεγάλο πρόβλημα με τις δυνάμεις του παλαιοκομματισμού σε σχέση με τις δυτικές συνοικίες, γενικότερα. Και στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη. Τις ξεχνούσαν. Δεν είμαστε σ΄ αυτή τη λογική». Και πρόσθεσε: «Πραγματικά είναι λάθος, να μην έχουν ενταχθεί μέχρι τώρα, στο βασικό σχεδιασμό συνοικίες, όπως της δυτικής Θεσσαλονίκης». 
 
Για  την ταχύτατη πρόοδο των κατασκευαστικών εργασιών στα έργα του Μετρό, η οποία και θα οδηγήσει στην ολοκλήρωσή του εντός των χρονοδιαγραμμάτων, ο υπουργός τόνισε χαρακτηριστικά: «Πιστεύουμε ότι το έργο του Μετρό, από ανέκδοτο, επιτέλους ολοκληρώνεται».
Ο κ. Σπίρτζης, υπογράμμισε επίσης, ότι η πόλη αποκτά επιτέλους ένα σύγχρονο συγκοινωνιακό σχεδιασμό.
 
Σε ερώτηση για το πότε πιστεύει ότι η συμπρωτεύουσα θα έχει ένα ολοκληρωμένο δίκτυο μετρό τόνισε χαρακτηριστικά: «Θα ρωτήσετε όσους έκαναν συμβάσεις που προέβλεπαν ότι η σύμβαση του παλιού ΟΑΣΘ θα είναι 2 χρόνια μετά την ολοκλήρωση των έργων του Μετρό και των επεκτάσεών του. Δεν ολοκληρώνονται αυτά τα πράγματα.
 
Ο στόχος είναι να έχουμε όσο το δυνατόν πιο εκτεταμένο δίκτυο μέσων σταθερής τροχιάς, το οποίο όμως θα είναι βιώσιμο». Και πρόσθεσε: «Το σκεπτικό μας είναι ότι πάνω στους σταθμούς του Μετρό και στη λειτουργία του Μετρό, θα έρχεται να μεταφέρεται ο πολίτης με σύγχρονα λεωφορεία από τις γειτονιές της Θεσσαλονίκης στους σταθμούς του Μετρό. Επομένως, μιλάμε για μία τελείως διαφορετική λογική που θα αναβαθμίσει την πόλη, το αστικό περιβάλλον, και την καθημερινότητα των πολιτών. Αυτό είναι πολύ κοντά». 



Επόμενο Προηγούμενο
 
Καλαμαριά: Σπουδαία κίνηση - Πολίτης δώρισε απινιδωτή σε δημοτικό σχολείο

Καλαμαριά: Σπουδαία κίνηση - Πολίτης δώρισε απινιδωτή σε δημοτικό σχολείο

17:51 24/5/2026

μια εξαίρετη πράξη ζωής

Δύο συλλήψεις για τηλεφωνικές απάτες άνω των 120.000 ευρώ

Δύο συλλήψεις για τηλεφωνικές απάτες άνω των 120.000 ευρώ

14:57 24/5/2026

σε Δυτική Μακεδονία και Δράμα

Συνελήφθη αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών

Συνελήφθη αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών

14:55 24/5/2026

σε περιοχή της Χαλκιδικής

Καλαμαριά: Εκδήλωση για τις «Αλλαγές στην Εφηβεία» - Γονείς συζήτησαν και ενημερώθηκαν στο 10ο δημοτικό

Καλαμαριά: Εκδήλωση για τις «Αλλαγές στην Εφηβεία» - Γονείς συζήτησαν και ενημερώθηκαν στο 10ο δημοτικό

14:49 24/5/2026

με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των γονέων

Καλαμαριά: Ένας γίγαντας... στο Ρεμέτζο - Παιδικά χαμόγελα στην Κεντρική Βιβλιοθήκη

Καλαμαριά: Ένας γίγαντας... στο Ρεμέτζο - Παιδικά χαμόγελα στην Κεντρική Βιβλιοθήκη

14:35 24/5/2026

Παρουσίαση βιβλίου του Ιωάννη Γλωσσόπουλου

Καλαμαριά: Συγκίνηση στην εκδήλωση του 20ου δημοτικού για τη Γενοκτονία των Ποντίων (φωτο)

Καλαμαριά: Συγκίνηση στην εκδήλωση του 20ου δημοτικού για τη Γενοκτονία των Ποντίων (φωτο)

13:30 24/5/2026

Μια σεμνή και βαθύτητα συγκινητική γιορτή

Καλαμαριά - ΧΟΘ: Δυο βραδιές γεμάτες γλέντι για όλους μπροστά στο δημαρχείο

Καλαμαριά - ΧΟΘ: Δυο βραδιές γεμάτες γλέντι για όλους μπροστά στο δημαρχείο

12:27 24/5/2026

Πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού

Κλασικά Έπιπλα