Θεσσαλονίκη: Πού θα γίνουν 20 νέες παιδικές χαρές

22/1/2018 17:54    Τι προβλέπεται στο πρόγραμμα ανάπτυξης παιδικών χαρών
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι ενέργειες του δήμου Θεσσαλονίκης σχετικά με την ανάπτυξη του προγράμματος των παιδικών χαρών,σύμφωνα με όσα διαβάσαμε στο typosthess. Με αφορμή την πρόσφατη επικαιροποίηση της μελέτης «Πολεοδομική Ανάλυση Παιδικών Χαρών Δ.Θ.» και σε μια προσπάθεια να ικανοποιηθούν βασικά αιτήματα δημοτών, η δημοτική Αρχή παρουσιάζει μια λεπτομερή εικόνα της κατάστασης που επικρατεί, αναφορικά με τους συγκεκριμένους χώρους.

Συγκεκριμένα:

• Καταγράφονται 48 πιστοποιημένες παιδικές χαρές για την ανακατασκευή και τη συντήρησή των οποίων έχει προϋπολογιστεί ποσό της τάξης των 370.800€. Δυο ακόμη παιδικές χαρές που έχουν ήδη συντηρηθεί και θα πιστοποιηθούν άμεσα βρίσκονται στη συμβολή των οδών Λαγκαδά και Κατσάνη και στον Κήπο των Ρόδων (5η Δημοτική Κοινότητα)

• Ακολουθούν άλλοι 11 χώροι στους οποίους έχει ήδη προγραμματιστεί η κατασκευή παιδικών χαρών και η πιστοποίησή τους με βάση το Τεχνικό Πρόγραμμα 2017-2018. Οι οκτώ από αυτούς τους χώρους θα κατασκευαστούν από ίδιους πόρους και βρίσκονται στα σημεία: Πάρκο ΧΑΝΘ, Μεσολογγίτη, Λιγδών – Ν. Καπάτου, Γιαννιτσών – Δάφνης, Αγ. Ελευθερίου, Καππαδοκίας – Ιωνίας, Δαρδανελίων – Βοσπόρου, Αλ. Σπανού. Τρεις ακόμη παιδικές χαρές θα υλοποιηθούν με χρηματοδότηση από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στα σημεία: Πλ. Μακεδονομάχων, Πάρκο Ν. Ελβετίας και Θερμοπυλών – Νάστου, με προϋπολογισμό 655.000€

• Τέλος, καταγράφονται εννέα χώροι για τους οποίους έχει προγραμματιστεί η κατασκευή και πιστοποίησή τους με βάση το Τεχνικό Πρόγραμμα 2018-2019. Συγκεκριμένα πρόκειται για τους: Χρ. Παπαδήμα – Γρηγ. Κολωνιάρη, One Salonica, Κωνσταντοπούλου – Τζαχείλα, Μ. Αλεξάνδρου – Ρέγκου, Μ. Αλεξάνδρου – Π. Συνδίκα, Καρακάση – Δελφών, Πολέμη – Ακταίου, Ηγελόχου – Αμφοτερού και Κορίνθου – Στρ. Γενναδίου.

Παράλληλα, η δημοτική Αρχή, θεωρώντας ιδιαιτέρως σημαντική τη συγκεκριμένη δραστηριότητα, βρίσκεται σε διαρκή αναζήτηση νέων χώρων ιδιοκτησίας του Δήμου, φορέων του ευρύτερου δημόσιου τομέα, καθώς και ιδιωτών, για τους οποίους, ωστόσο, απαιτείται ευρύτερο σχέδιο και μεθοδευμένες κινήσεις, που συχνά είναι χρονοβόρες.

Αναλυτικά:

• Στην περίπτωση ιδιοκτησίας του Δήμου και σε περιοχές όπου δεν έχουν υλοποιηθεί ανάλογες εγκαταστάσεις, συγκαταλέγονται οι εξής: Τσιμισκή – Αγγελάκη – Γ. Θεοτοκά, Ροτόντα, Πλατεία Κρίσπου, Ακρίτα – Στρυμόνος, Μ. Μπότσαρη – Κοσμόπουλου, Καραμανλή – Βούλγαρη, Μιχ. Ψελλού – Αλεξ. Παπαναστασίου, Διογένους – Ευαγόρα και Εθν. Αντιστάσεως – Γρ. Λαμπράκη

• Στη δεύτερη κατηγορία που αφορά τους χώρους ιδιοκτησίας φορέων του ευρύτερου δημόσιου τομέα, για τους οποίους θα προαπαιτηθεί η παραχώρηση προς τον Δήμο Θεσσαλονίκης, περιλαμβάνονται οι: Γαλατινής – Καπετάν Άγρα, Γρ. Λαμπράκη – Κλεάνθους, Ιπποδρομίου – Πραξαγόρα, Πολυγνώτου – Υπατίας, πρώην Ορφανοτροφείο «Μ. Αλέξανδρος»

• Η τρίτη κατηγορία των χώρων που ανήκουν σε ιδιώτες και για τους οποίους θα απαιτηθεί να προηγηθεί απαλλοτρίωση από τον Δήμο Θεσσαλονίκης, περιλαμβάνει τις περιοχές: Καλλιόπης – Μουσών, Αλεξ. Παπαναστασίου – Ομήρου – Ασκληπιού, Κακανή – Β. Ηπείρου, Γωγούση – Υψηλάντου, Ποζέλλι – Οιδίποδος, Αναξιμάνδρου – Ιερέως Καρατάσου, 14ης Σεπτεμβρίου – Παντελεήμονος Β΄ Μητροπολίτου, Αντ. Δανιόλου – Αλκμήνης

«Παραμένει στρατηγική επιλογή μας να εστιάζουμε την προσοχή μας στην αναβάθμιση των δημόσιων χώρων, καθώς και στη βελτίωση των συνθηκών που επικρατούν σε σημεία όπου συγκεντρώνονται μικρά παιδιά. Με βάση την υφιστάμενη κατάσταση στον Δήμο Θεσσαλονίκης, διαθέτουμε τις περισσότερες πιστοποιημένες παιδικές χαρές, εναρμονιζόμενοι με τις διεθνείς προδιαγραφές. Η ασφάλεια των παιδιών, και των δημοτών γενικότερα, παραμένει μια από τις πιο βασικές μας προτεραιότητες» τονίζει ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Περιβάλλοντος, Θανάσης Παππάς και προσθέτει: «Η τήρηση κανόνων και ωραρίου λειτουργίας, η απαγόρευση του καπνίσματος εντός των παιδικών χαρών και η προστασία τους, με την απαραίτητη συνεργασία των δημοτών, αποτελούν βασικές παραμέτρους για την εύρυθμη λειτουργία των συγκεκριμένων χώρων».




Επόμενο Προηγούμενο
 

Το μετρό κλείνει για να συνδεθεί με την Καλαμαριά - Τί αλλάζει στα δρομολόγια του ΟΑΣΘ

Το μετρό κλείνει για να συνδεθεί με την Καλαμαριά - Τί αλλάζει στα δρομολόγια του ΟΑΣΘ

22:21 22/5/2026

από Παρασκευή 29 Μαΐου έως και Παρασκευή 19 Ιουνίου

Καλαμαριά: Ενημερωτική εκδήλωση για το πειθαρχικό δίκαιο διοργανώνουν οι εργαζόμενοι

Καλαμαριά: Ενημερωτική εκδήλωση για το πειθαρχικό δίκαιο διοργανώνουν οι εργαζόμενοι

22:09 22/5/2026

Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου Καλαμαριάς

Καλαμαριά: Μαθητές νηπιαγωγείου καθάρισαν παραλία στην Αρετσού! (φωτο)

Καλαμαριά: Μαθητές νηπιαγωγείου καθάρισαν παραλία στην Αρετσού! (φωτο)

15:41 22/5/2026

ΠΑΙΔΙΚΟΡΑΜΑ και The Cleaningans

Καλαμαριά: Οι Γηριατρικοί Ολυμπιακοί Αγώνες έρχονται στο ΔΑΚ

Καλαμαριά: Οι Γηριατρικοί Ολυμπιακοί Αγώνες έρχονται στο ΔΑΚ

14:23 22/5/2026

GERI OLYMPICS 2026

Καλαμαριά: Γιορτή χαμένου θησαυρού με σουβλάκια, παγωτά και δώρα στον Άγιο Νικόλαο

Καλαμαριά: Γιορτή χαμένου θησαυρού με σουβλάκια, παγωτά και δώρα στον Άγιο Νικόλαο

14:02 22/5/2026

γιορτή λήξης των κατηχητικών

Καλαμαριά - Θέρμη - Θερμαϊκός: Δημιουργείται μητρώο εθελοντών για τα αδέσποτα ζώα - Μπορείς να βοηθήσεις;

Καλαμαριά - Θέρμη - Θερμαϊκός: Δημιουργείται μητρώο εθελοντών για τα αδέσποτα ζώα - Μπορείς να βοηθήσεις;

13:22 22/5/2026

Νέο πλαίσιο για την ευζωία των ζώων συντροφιάς

Καλαμαριά: Νεαροί δημοτικοί σύμβουλοι υποδέχτηκαν μαθητές από το Λουξεμβούργο (φωτο)

Καλαμαριά: Νεαροί δημοτικοί σύμβουλοι υποδέχτηκαν μαθητές από το Λουξεμβούργο (φωτο)

11:59 22/5/2026

η πρώτη δράση του Τομέα Παιδείας και Μαθητικής Κοινότητας

Κλασικά Έπιπλα