Πρεμιέρα για τα μπλόκα των αγροτών – Κλειστός ο κόμβος της Καρδίτσας

22/1/2018 18:43    BINTEO

Στον Ε-65 βρίσκονται από το μεσημέρι τα τρακτέρ των αγροτών της Καρδίτσας, «εγκαινιάζοντας» κατ’ αυτό τον τρόπο τις αγροτικές κινητοποιήσεις που αποφασίστηκαν πρόσφατα.

Η Καρδίτσα «άνοιξε τον χορό» πανελλαδικά και θ’ ακολουθήσουν κι άλλες περιοχές με την Θεσσαλία να συνεχίζει την Τετάρτη με τα Τρίκαλα στο Μεγαλοχώρι και την Πέμπτη με την Λάρισα στον κόμβο Πλατυκάμπου. 

Οι αγροτοσυνδικαλιστές της Καρδίτσας έστειλαν μήνυμα σε όλη την Ελλάδα για να αυξηθεί η συμμετοχή και να μην μείνει κανένας αγρότης εκτός αγώνα, αλλά και προς την κυβέρνηση πως δεν πρόκειται να κάνουν πίσω μέχρι την τελική δικαίωση αλλά και ότι δεν πείθονται από τις όψιμες επιθυμίες του υπουργείου για διάλογο χωρίς μπλόκα.

Στην πρώτη μέρα των αγροτικών κινητοποιήσεων παρέστη και ο πρόεδρος της ΕΟΑΣ Λάρισας κ. Ρίζος Μαρούδας, όπως και εκπρόσωποι συνδικαλιστικών φορέων και συλλόγων όπως ο Σύλλογος συνταξιούχων ΙΚΑ ν. Καρδίτσας, το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων, το ΠΑΜΕ Καρδίτσας και άλλοι. 

Εκ μέρους της ΕΟΑΣΚ δηλώσεις έγιναν από τον κ. Κώστα Τζέλλα και τον κ. Άρη Πολυγένη. Ο πρώτος τόνισε πως ξεκινάει ένας νέος δυναμικός κύκλος κινητοποιήσεων με μπλόκα. Συνέχισε επισημαίνοντας ότι το μήνυμα που στέλνει η Καρδίτσα προς όλους τους αγρότες είναι ότι πρέπει να αγωνιστούν γιατί τα προβλήματα και οι πολιτικές που τα δημιουργούν, δεν επιτρέπουν στον αγρότη ούτε να καλλιεργήσει τα χωράφια του, ούτε να ζήσει. 

Χαρακτήρισε την συμμετοχή ικανοποιητική, εξέφρασε την αισιοδοξία ότι τις επόμενες ημέρες θα είναι ακόμα μεγαλύτερη και τόνισε ότι παρά τον πόλεμο που γίνεται για να μην στηθούν μπλόκα αυτά είναι ο μόνος τρόπος για να υπάρξει αποτέλεσμα. 



Στον κόμβο του Ε-65 στο «Δέλτα» η κυκλοφορία των οχημάτων σταμάτησε από αρκετά νωρίς με την Αστυνομία να αποκλείει την πρόσβαση προς τον αυτοκινητόδρομο Κεντρικής Ελλάδας, τόσο στο ρεύμα προς Λαμία, όσο και προς Τρίκαλα. 

Αγρότες και τρακτέρ ήταν σε αναμονή σε παράδρομους, προκειμένου να αδειάσει ο Ε-65 από τη ροή των οχημάτων που βρισκότανε ήδη μέσα σε αυτόν και αμέσως μετά επιτράπηκε η κίνηση των γεωργικών ελκυστήρων και η παράταξή τους και στα δύο ρεύματα του αυτοκινητόδρομου. Η είσοδός τους έγινε και από τις δύο κατευθύνσεις καθώς τα τρακτέρ που ήρθαν από την Καρδίτσα προς το Δέλτα εισήρθαν από το ρεύμα προς Λαμία, ενώ τα υπόλοιπα που έφθασαν από Παλαμά, Ιτέα, Ματαράγκα, Σοφάδες κ.λ.π., εισήρθαν από το ρεύμα προς Τρίκαλα. 



Με πρόχειρους υπολογισμούς ο αριθμός των τρακτέρ που από τα διάφορα χωριά του νομού κατευθύνθηκε στο Δέλτα και στάθμευσε στο δρόμο πλησιάζει τα 300, με τους διοργανωτές της κινητοποίησης να μιλούν για πολύ ικανοποιητική συμμετοχή και να τονίζουν ότι είναι διπλάσια σε σχέση με τον αριθμό των τρακτέρ που πήγε πέρυσι στη Λάρισα. Μάλιστα αναμένουν τις επόμενες ημέρες και άλλους συναδέλφους τους, καθώς η συμμετοχή έδειξε διάθεση και θα πεισθούν και άλλοι να πάρουν μέρος σε ένα αγώνα που, όπως τόνισαν, δεν περισσεύει κανένας.

Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε πως τα τρακτέρ δεν έκλεισαν κάποιο ρεύμα, ούτε αναμένεται να γίνει αυτό τις επόμενες ημέρες, καθώς η αστυνομία και για λόγους ασφαλείας δεν πρόκειται να επιτρέψει την είσοδο των οχημάτων στον αυτοκινητόδρομο και έχει δημοσιοποιήσει οδηγίες (ακολουθούν στο τέλος του ρεπορτάζ) για το πώς αυτά θα κινούνται προς Τρίκαλα και Λαμία.



Στους συγκεντρωμένους αγρότες έγινε μία σύντομη ομιλία από μέλη της ΕΟΑΣΚ, με τον κ. Μπούτα πάντως να απουσιάζει λόγω κάποιου κρυολογήματος απ’ ότι πληροφορηθήκαμε. Πέραν των αιτημάτων της κινητοποίησης συζητηθήκαν και οργανωτικά θέματα αφού υπάρχει προγραμματισμός για μεγάλης διάρκειας παραμονή στο σημείο, ενώ τις επόμενες ώρες θα στηθούν και τα απαραίτητα κιόσκια που θα μπορούν να συγκεντρώνονται οι κινητοποιημένοι αγρότες.

Σε καθημερινή βάση θα γίνονται συζητήσεις και θα επανεκτιμάται η κατάσταση, ενώ θα υπάρχει επαφή με την πανελλαδική επιτροπή των μπλόκων η οποία και συντονίζει πανελλαδικά τις κινητοποιήσεις. Θυμίζουμε ότι πέραν των μπλόκων είναι δεδομένο πως θα πραγματοποιηθεί και συλλαλητήριο, κατά την διάρκεια της Agrotika στις 3 Φεβρουαρίου, στη Θεσσαλονίκη. 



Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω αγροτικών κινητοποιήσεων 

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καρδίτσας, σήμερα Δευτέρα (22-01-2018) από ώρα 12.00΄ και για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί, στο τμήμα του Αυτοκινητόδρομου Ε-65 από τον ανισόπεδο κόμβο Προαστίου (χ/θ 97+000) μέχρι τον ανισόπεδο κόμβο Σοφάδων (χ/θ 73+000) η κυκλοφορία των οχημάτων διεκόπη και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, λόγω αγροτικών κινητοποιήσεων και διεξάγεται από εναλλακτικές διαδρομές ως ακολούθως:

• Κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Λαμία: 
Όλα τα οχήματα θα εκτρέπονται από τον ανισόπεδο κόμβο Προαστίου, μέσω της συνδετήριας οδού Αγ. Τριάδος με τον Αυτοκινητόδρομο Ε-65, προς την περιφερειακή οδό Αγ. Τριάδος και στη συνέχεια θα κινούνται στην Επαρχιακή οδό Προαστίου- Αγ. Τριάδος- Καρδίτσας και ακολούθως στην Εθνική Οδό Τρικάλων – Καρδίτσας – Ν. Μοναστηρίου, απ’ όπου θα εισέρχονται στον Αυτοκινητόδρομο Ε-65 από τον ανισόπεδο κόμβο Σοφάδων (διασταύρωση Ανωγείου).

• Κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Τρίκαλα:

Όλα τα οχήματα θα εκτρέπονται από τον ανισόπεδο κόμβο Σοφάδων (διασταύρωση Ανωγείου) προς την συνδετήρια οδό του Αυτοκινητόδρομου Ε-65 με την Εθνική Οδό Ν. Μοναστηρίου – Καρδίτσας – Τρικάλων μέχρι τα Τρίκαλα. 

Παρακαλούμε τους φίλους οδηγούς να ακολουθούν τις οδηγίες των τροχονόμων και να ενημερώνονται διαρκώς για κάθε μεταβολή των κυκλοφοριακών συνθηκών.

Για κάθε πληροφορία σχετική με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και την κίνηση των οχημάτων στο οδικό δίκτυο της Καρδίτσας, οι οδηγοί μπορούν να ενημερώνονται στα τηλέφωνα: 24410-80200, 24410-80243, 24410-80241.



karditsalive

Επόμενο Προηγούμενο
 

Social Media - Thessaloniki
Ο Εσπερινός της Συγχωρήσεως στην Καλαμαριά (φωτο)

Ο Εσπερινός της Συγχωρήσεως στην Καλαμαριά (φωτο)

22:00 18/3/2024

κατανυκτική και μυσταγωγική ατμόσφαιρα

Όλη η Καλαμαριά μια παρέα - Καθαρά Δευτέρα δίπλα στη θάλασσα (φωτο)

Όλη η Καλαμαριά μια παρέα - Καθαρά Δευτέρα δίπλα στη θάλασσα (φωτο)

21:49 18/3/2024

Κούλουμα με παραδοσιακό γλέντι

Καλαμαριά: Έπιασαν δύο κελεπούρια, που έκλεψαν 6 καταστήματα!

Καλαμαριά: Έπιασαν δύο κελεπούρια, που έκλεψαν 6 καταστήματα!

17:53 17/3/2024

Στο πλαίσιο του αυτοφώρου..

Καλαμαριά: Συναυλία για τα θύματα των Τεμπών με 40 μουσικούς και ελεύθερη είσοδο!

Καλαμαριά: Συναυλία για τα θύματα των Τεμπών με 40 μουσικούς και ελεύθερη είσοδο!

01:19 17/3/2024

Συναυλία στη Μνήμη των 57

Η Καλαμαριά υποδέχθηκε το πρώτο πανελλαδικά Jamboree γυναικών Κ12 (φωτο)

Η Καλαμαριά υποδέχθηκε το πρώτο πανελλαδικά Jamboree γυναικών Κ12 (φωτο)

00:25 17/3/2024

στο ΔΑΚ

Καλαμαριά: Έκλεψαν κοσμήματα αξίας 5.000€ από ηλικιωμένη, αλλά τις τσάκωσαν

Καλαμαριά: Έκλεψαν κοσμήματα αξίας 5.000€ από ηλικιωμένη, αλλά τις τσάκωσαν

00:09 17/3/2024

τρεις συλλήψεις

Καλαμαριά: 35χρονος είχε στο σπίτι του αντικείμενα βυζαντινής εποχής! (φωτο)

Καλαμαριά: 35χρονος είχε στο σπίτι του αντικείμενα βυζαντινής εποχής! (φωτο)

23:56 16/3/2024

συνελήφθη μετά από έρευνα

Καλαμαριά: Τους έπιασαν στα πράσα, όταν πήγαν να διαρρήξουν αυτοκίνητο!

Καλαμαριά: Τους έπιασαν στα πράσα, όταν πήγαν να διαρρήξουν αυτοκίνητο!

22:54 15/3/2024

αυτόφωρες συλλήψεις

Καλαμαριά: Το ΤΑΙΠΕΔ ψάχνει επενδυτές για την μαρίνα της Αρετσούς, στις Κάννες!

Καλαμαριά: Το ΤΑΙΠΕΔ ψάχνει επενδυτές για την μαρίνα της Αρετσούς, στις Κάννες!

22:38 15/3/2024

Τα 11 ακίνητα που παρουσιάζει το ΤΑΙΠΕΔ

Καλαμαριά: Η μητρόπολη προσφέρει σε μαθητές πρωινό, μεσημεριανό και σχολικά είδη (βιντεο)

Καλαμαριά: Η μητρόπολη προσφέρει σε μαθητές πρωινό, μεσημεριανό και σχολικά είδη (βιντεο)

22:21 15/3/2024

συνέντευξη του Μητροπολίτη Ιουστίνου

Κλασικά Έπιπλα