Θεσσαλονίκη: Λήγει η προθεσμία για έκδοση κάρτας στάθμευσης κατοίκου

9/1/2020 14:15    κεντρικός δήμος
    Αντίστροφα μετράει πλέον ο χρόνος για τους κατοίκους της Α' (κέντρο) και Γ' ('Ανω Πόλη) δημοτικής κοινότητας του δήμου Θεσσαλονίκης, που επιθυμούν είτε να εκδώσουν είτε να ανανεώσουν τις κάρτες στάθμευσης για το 2020. Η προθεσμία που έδωσε ο κεντρικός δήμος προς τους δημότες λήγει την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου και ακολούθως θα αρχίσουν να επιβάλλονται πρόστιμα.

    Η διαδικασία για την έκδοση και ανανέωση των καρτών ξεκίνησε στις 28 Νοεμβρίου του περασμένου έτους και μέχρι στιγμής η προσέλευση των δημοτών φτάνει το 30%. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του δήμου Θεσσαλονίκης, Γιώργο Αβαρλή, από τη λήξη της προθεσμίας και μετά η δημοτική αστυνομία θα αρχίσει να "κόβει" πρόστιμα σε όσους δεν έχουν φροντίσει για την έγκαιρη ανανέωση της κάρτας στάθμευσης.

    Σημειώνεται πως από φέτος η έκδοση και ανανέωση καρτών στάθμευσης μονίμου κατοίκου μπορεί να γίνει και ηλεκτρονικά μέσω της διεύθυνσης www.thesi.gr, σε μια προσπάθεια της διοίκησης Ζέρβα να μειωθούν οι ουρές και η ταλαιπωρία του κόσμου.

    ‘Οπως είπε ο κ.Αβαρλής, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ - ΜΠΕ, "Πρακτορείο 104,9 FΜ", το ηλεκτρονικό σύστημα έκδοσης και ανανέωσης των καρτών στάθμευσης για το 2020 είναι ιδιαίτερα  εύχρηστο ακόμη και για τους πολίτες που δεν είναι ιδιαίτερα εξοικειωμένοι με το διαδίκτυο. 

    "Το σύστημα είναι απλό και δεν έχει κανένα κόστος για τους δημότες. Μέσα σε λίγα μόλις λεπτά μπορούν ηλεκτρονικά οι ενδιαφερόμενοι να ολοκληρώσουν τη διαδικασία, χωρίς να ταλαιπωρούνται σε ουρές και να χάνουν τον χρόνο τους. Οι δημότες απλά θα συμπληρώσουν τα στοιχεία του αυτοκινήτου και στη συνέχεια θα παρακολουθούν την πορεία της αίτησής τους, έως και τη στιγμή που θα κληθούν στο δημαρχείο για να παραλάβουν τη νέα κάρτα", τόνισε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος. 

    Ο κ.Αβαρλής πρόσθεσε πως ακόμη και αν αποφασιστεί παράταση στη διαδικασία σίγουρα θα είναι ολιγόωρη, προειδοποιώντας πως αμέσως μετά η δημοτική αστυνομία θα ξεκινήσει τους ελέγχους σε όλους τους δρόμους της Α’ και Γ’ κοινότητας προκειμένου να επιβληθούν πρόστιμα σε όσους κατοίκους δεν έχουν μεριμνήσει να ανανεώσουν τις κάρτες τους για το νέο έτος. 



Επόμενο Προηγούμενο
 

Καλαμαριά: Στο δημοτικό συμβούλιο οι εργαζόμενοι - Ποια είναι τα αιτήματά τους;

Καλαμαριά: Στο δημοτικό συμβούλιο οι εργαζόμενοι - Ποια είναι τα αιτήματά τους;

22:08 18/5/2026

την Τέταρτη 20 Μάϊου

Καλαμαριά - Αράπογλου: Οπωσδήποτε πάρκινγκ στη Μίκρα και σύνδεση της Πόντου με την Γεωργικής σχολής

Καλαμαριά - Αράπογλου: Οπωσδήποτε πάρκινγκ στη Μίκρα και σύνδεση της Πόντου με την Γεωργικής σχολής

21:50 18/5/2026

«έργο – θρύλος» η κατασκευή της Πόντου

Φάρμακα χωρίς επαρκή τεκμηρίωση χορηγούνται στα παιδιά, επισημαίνουν επιστήμονες

Φάρμακα χωρίς επαρκή τεκμηρίωση χορηγούνται στα παιδιά, επισημαίνουν επιστήμονες

18:25 18/5/2026

Conect4Children-Stichting (c4c-S)

Πενταετής φυλάκιση σε 55χρονο για το θανατηφόρο τροχαίο στη λεωφ. Γεωργικής Σχολής

Πενταετής φυλάκιση σε 55χρονο για το θανατηφόρο τροχαίο στη λεωφ. Γεωργικής Σχολής

18:23 18/5/2026

με θύμα 29χρονο μοτοσικλετιστή

Καλαμαριά: Μετρό τέλος Ιουλίου - Συρμός κάθε 90 δευτερόλεπτα!

Καλαμαριά: Μετρό τέλος Ιουλίου - Συρμός κάθε 90 δευτερόλεπτα!

18:00 18/5/2026

Το χρονοδιάγραμμα της επέκτασης του Μετρό

Καλαμαριά: Πένθιμα θα χτυπήσουν οι καμπάνες για τη Γενοκτονία των Ποντίων!

Καλαμαριά: Πένθιμα θα χτυπήσουν οι καμπάνες για τη Γενοκτονία των Ποντίων!

16:59 18/5/2026

Ιερά Μητρόπολη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς

Καλαμαριά: Συνέλαβαν υπεύθυνους καταστημάτων για ηχορύπανση

Καλαμαριά: Συνέλαβαν υπεύθυνους καταστημάτων για ηχορύπανση

11:01 18/5/2026

συνέλαβαν συνολικά έξι (6) άτομα

Κλασικά Έπιπλα