«Ναι» στην υποψηφιότητα Σακελλαροπούλου από Τσίπρα (βιντεο)

16/1/2020 17:12    ''Εγώ Μητσοτάκης δε θα γίνω''
Τη θετική ψήφο του ΣΥΡΙΖΑ στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου για το αξίωμα της Προέδρου της Δημοκρατίας ανακοίνωσε ο πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας, με τηλεοπτική δήλωσή του. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ πρόκειται για συνειδητή επιλογή και όχι επιλογή επικοινωνίας, ασκώντας παράλληλα κριτική σε υψηλούς τόνους προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τη ΝΔ και τον κ. Μητσοτάκη ότι επέλεξε να ανακοινώσει την επιλογή του χθες «για λόγους επικοινωνίας, έξω από το σχεδιασμό του, σε μια μέρα με βαριά και αρνητική πολιτική ατζέντα για τη κυβέρνηση, μήπως και καταφέρει να την αλλάξει». Του καταλόγισε «αντιφάσεις, υποκρισία και πολιτική ένδεια» σε αυτούς τους έξι μήνες διακυβέρνησης και μίλησε για «παταγώδη διάψευση» των προσδοκιών στην οικονομία, στην καθημερινότητα, στα θέματα εξωτερικής πολιτικής και το προσφυγικό, ενώ τον κατηγόρησε για «ανευθυνότητα» απέναντι στους θεσμούς και «υποταγή των πάντων στις ανάγκες της επικοινωνίας και όχι της ουσίας της πολιτικής».

Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «διέπραξε μέγα ατόπημα που επί μήνες διέσυρε το θεσμό της Προεδρίας της Δημοκρατίας και μέγα σφάλμα που επιλέγει να μην ανανεώσει τη θητεία ενός πετυχημένου Προέδρου, του Προκόπη Παυλόπουλου, σε μια τόσο κρίσιμη συγκυρία για τα εθνικά μας θέματα», ότι δεν εξήγησε ποτέ γιατί και ότι «προχώρησε συνειδητά σε μια μακρά και εξευτελιστική για τον θεσμό διαδικασία Προεδρικών καλλιστείων».

«Εγώ ως αρχηγός αντιπολίτευσης, Μητσοτάκης δεν θα γίνω», είπε και τόνισε πως «δε πρόκειται να κάνω ό,τι ακριβώς έκανε εκείνος το 2015, που μόνος καταψήφισε τη συναινετική επιλογή του Προκόπη Παυλόπουλου για τη Προεδρία της Δημοκρατίας» και πως «εμείς δε θα προσθέσουμε ένα επιπλέον σφάλμα, δίπλα στα πολλά σφάλματα του κυρίου Μητσοτάκη», «θα κρατήσουμε και τώρα στάση ευθύνης, όπως έχουμε αποδείξει ότι κρατήσαμε πάντα σε κρίσιμες επιλογές». Σημείωσε ότι θα δώσει τη δυνατότητα στη νέα Πρόεδρο της Δημοκρατίας τη δυνατότητα να εκλεγεί με ευρεία πλειοψηφία και «να είναι για τα πέντε επόμενα χρόνια ο εκφραστής της ενότητας του λαού και της Δημοκρατίας μας».

Ο πρώην πρωθυπουργός υπενθύμισε ότι η κ. Σακελλαροπούλου «αποτέλεσε κορυφαία επιλογή της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ να διατελέσει η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας, του Συμβουλίου της Επικρατείας», κάτι που, όπως είπε, είχε καταψηφιστεί τότε από τον κ. Μητσοτάκη και βουλευτές του. Είπε ότι η κυρία Σακελλαροπούλου υπήρξε εξαίρετη δικαστής που υπηρέτησε με σθένος τη δικαιοσύνη, την προστασία των ατομικών δικαιωμάτων και τη θρησκευτική ουδετερότητα του κράτους, υπερασπίστηκε το δικαίωμα των παιδιών των μεταναστών που έχουν γεννηθεί ή έχουν πάει σε ελληνικό σχολείο, να αποκτούν την Ελληνική ιθαγένεια. Υπογράμμισε συνεπώς ότι η εκλογή της στο ανώτατο πολιτειακό αξίωμα «δεν ακυρώνει απλά την άθλια προπαγάνδα επί 4,5 χρόνια της ΝΔ, ότι δήθεν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ χειραγωγούσε την ηγεσία της Δικαιοσύνης, αλλά επιβραβεύει και το περιεχόμενο των αξιών που η ίδια ως δικαστής υπερασπίστηκε».



Επόμενο Προηγούμενο
 
Προβληματισμός στο υπουργείο Άμυνας από τις πρώτες αναβολές γυναικών!

Προβληματισμός στο υπουργείο Άμυνας από τις πρώτες αναβολές γυναικών!

19:38 12/6/2026

κατατάχθηκαν προ ημερών εθελοντικά στον Στρατό

Αποκαλυπτικοί διάλογοι των συμμοριών που διακινούσαν ναρκωτικά σε σχολεία

Αποκαλυπτικοί διάλογοι των συμμοριών που διακινούσαν ναρκωτικά σε σχολεία

19:31 12/6/2026

τους ανήλικους που στρατολογούσαν

Καλαμαριά - Προσοχή: Προειδοποίηση για Ισχυρές βροχές με έντονους κεραυνούς

Καλαμαριά - Προσοχή: Προειδοποίηση για Ισχυρές βροχές με έντονους κεραυνούς

19:20 12/6/2026

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού

Καλαμαριά - Μετρό: Σε εξέλιξη η διαδικασία πιστοποίησης από στελέχη της TUV

Καλαμαριά - Μετρό: Σε εξέλιξη η διαδικασία πιστοποίησης από στελέχη της TUV

17:46 12/6/2026

Παρουσία του διεθνούς οργανισμού πιστοποίησης

Καλαμαριά: Λαϊκό Πανηγύρι με τον Γιώργο Σφακιανάκη από την Μητρόπολη

Καλαμαριά: Λαϊκό Πανηγύρι με τον Γιώργο Σφακιανάκη από την Μητρόπολη

16:44 12/6/2026

στο Άλσος της Νέας Κρήνης

Καλαμαριά: Το πρόγραμμα του Μητροπολίτη - Χειροτονία, Αγρυπνίες, Λιτανεία, επισκέψεις, γιορτή νεολαίας

Καλαμαριά: Το πρόγραμμα του Μητροπολίτη - Χειροτονία, Αγρυπνίες, Λιτανεία, επισκέψεις, γιορτή νεολαίας

15:37 12/6/2026

Ιερά Μητρόπολη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς

Προσλήψεις 171 οδηγών στον ΟΑΣΘ για την ενίσχυση των δρομολογίων

Προσλήψεις 171 οδηγών στον ΟΑΣΘ για την ενίσχυση των δρομολογίων

15:29 12/6/2026

εγκρίθηκε από τα συναρμόδια υπουργεία

Κλασικά Έπιπλα