ΠΑΟΚ - Αστέρας Τρίπολης 3-1

19/1/2020 21:42    Άλλο ένα σβηστό τρίποντο
Άλλο ένα σβηστό τρίποντο για τον ΠΑΟΚ που χωρίς να εντυπωσιάσει αλλά και χωρίς να αγχωθεί καθάρισε τον Αστέρα Τρίπολης με 3-1. Σβιντέρσκι, Πέλκας, Λάμπρου έκριναν τον νικητή.

Με διάθεση να «καθαρίσει» από νωρίς το παιχνίδι εμφανίστηκε στο γήπεδο της Τούμπας ο ΠΑΟΚ, έχοντας με το «καλημέρα» τα ηνία του ματς, πιέζοντας ψηλά τον Αστέρα Τρίπολης στο μεγαλύτερο διάστημα του α΄ημιχρόνου. Οι γηπεδούχοι δημιούργησαν τις δικές τους στιγμές, ψάχνοντας τους διαδρόμους προς την εστία του Παπαδόπουλου, ωστόσο, χρειάστηκε να περιμένουν μέχρι το 29΄ για να πάρουν το προβάδισμα με τον... συνήθη ύποπτο, Κάρολ Σφιντέρκι.

Τα δεδομένα για τον Δικέφαλο στην αναμέτρηση με τον Αστέρα Τρίπολης ήταν εξ αρχής διαφοροποιημένα, απόντος του τιμωρημένου Γιαννούλη, ο οποίος φαντάζει ένα βασικό γρανάζι στην επιθετική ανάπτυξη του ΠΑΟΚ από τα άκρα. Και πάλι, όμως, η δουλειά για τους γηπεδούχους έγινε. Αυτήν την φορά το ρόλο του δημιουργού ανέλαβε ο Αντελίνο Βιεϊρίνια, ο οποίος πέρασε μια εξαιρετική κάθετη, με τον Σίτο να κάνει την προβολή και τη μπάλα να καταλήγει στον Σφιντέρσκι που πλάσαρε για το 1-0.

Παρά το γεγονός πως οι Θεσσαλονικείς βρέθηκαν μπροστά στο σκορ, έχασαν την αυτοσυγκέντρωσή τους και με εύκολα λάθη στη μεσαία γραμμή έδωσαν μέτρα και ψυχολογία στον Αστέρα Τρίπολης να πατήσει καλύτερα στο γήπεδο και να διεκδικήσει -χωρίς αποτέλεσμα- το κάτι παραπάνω από το πρώτο μέρος.

Στο β΄ημίχρονο, οι φιλοξενούμενοι εμφανίστηκαν ιδιαίτερα απειλητικοί στις αντεπιθέσεις αλλά και πάλι ο πρώτος λόγος ανήκε στον ΠΑΟΚ. Η ομάδα του Αμπέλ Φερέιρα προειδοποίησε με διπλή ευκαιρία και τελικά τρία λεπτά αργότερα ο Πέλκας έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-0 και παρά το γεγονός πως το τέρμα αρχικά ακυρώθηκε, εν τέλει μέτρησε κανονικά καθώς από το ριπλέι φάνηκε πως δεν ήταν σε θέση οφσάιντ ο μεσοπιθετικός του ΠΑΟΚ.

Σε μέρα... σύγχυσης φάνηκε πως βρέθηκε ο διαιτητής της αναμέτρησης, Εμμανουήλ Σκουλάς, ο οποίος στο 69΄καταλόγισε πέναλτι για τον ΠΑΟΚ μετά την ανατροπή του Σφιντέρκι από τον Ντάνι Σουάρεθ, αποβάλλοντας τον ποδοσφαιριστή του Αστέρα Τρίπολης με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Με την εξέταση της φάσης, το πέναλτι έγινε φάουλ στα όρια της μεγάλης περιοχής, με τον Ισπανό πάντως να μην την γλιτώνει και να αφήνει την ομάδα του με δέκα μέχρι το τέλος.

Κάτι που εκμεταλλεύτηκε απόλυτα ο Δικέφαλος για το 3-0 στο 79' μετά από εξαιρετική συνεργασία Μίσιτς - Λάμπρου (σ.σ, αγωνιζόμενος στο δεξί φτερό, μετατοπίζοντας τον Λημνιό στα αριστερά), με τον τελευταίο να έρχεται από τον πάγκο και να «κλειδώνει» με πλασέ το τρίποντο για την ομάδα του.

Μετά το γκολ του Λάμπρου, όλα έδειχναν πως είχαν τελειώσει στο γήπεδο της Τούμπας αλλά ο Μαρκ Φερνάντεζ είχε διαφορετική άποψη, πλασάροντας τον Ζίβκοβιτς για το τελικό 3-1 που ελέχθηκε (σ.σ. και αυτό) στο VAR, το οποίο είχε την τιμητική του στην αναμέτρηση των δύο ομάδων.


sdna

Επόμενο Προηγούμενο
 
Καλαμαριά: Βιβλία κατ'οίκων σε όσους δε μπορούν και το νοσοκομείο Άγιος Παύλος - Όλη η διαδικασία (φωτο)

Καλαμαριά: Βιβλία κατ'οίκων σε όσους δε μπορούν και το νοσοκομείο Άγιος Παύλος - Όλη η διαδικασία (φωτο)

14:24 29/7/2026

«Το βιβλίο είναι η παρέα μου, είναι η ζωή μου»

Καλαμαριά: Έρχεται δημοτική συγκοινωνία - Δρομολόγια ανά μία ώρα - Δύο γραμμές, 72 στάσεις!

Καλαμαριά: Έρχεται δημοτική συγκοινωνία - Δρομολόγια ανά μία ώρα - Δύο γραμμές, 72 στάσεις!

10:24 29/7/2026

με ηλεκτρικά λεωφορεία

Καλαμαριά: Ανατίναξαν ΑΤΜ τα ξημερώματα

Καλαμαριά: Ανατίναξαν ΑΤΜ τα ξημερώματα

10:04 29/7/2026

Έκρηξη σημειώθηκε περίπου στις 05:00

Πρώτοι οι Καλαμαριώτες είδαν το «Άη Λαός» - Ξεχωριστή στιγμή οι ανοιχτές πρόβες (φωτο)

Πρώτοι οι Καλαμαριώτες είδαν το «Άη Λαός» - Ξεχωριστή στιγμή οι ανοιχτές πρόβες (φωτο)

14:29 28/7/2026

Ήταν μια εξαιρετική εμπειρία...

Καλαμαριά: Έρχεται το πανηγύρι του Σωτήρος - Πανηγυρίζει η Ιερά Μητρόπολη

Καλαμαριά: Έρχεται το πανηγύρι του Σωτήρος - Πανηγυρίζει η Ιερά Μητρόπολη

13:04 28/7/2026

Με λαμπρότητα και θρησκευτική ευλάβεια

Καλαμαριά: Μουσική βραδιά δίπλα στη θάλασσα την Πέμπτη δωρεάν για όλους!

Καλαμαριά: Μουσική βραδιά δίπλα στη θάλασσα την Πέμπτη δωρεάν για όλους!

12:02 28/7/2026

Η πιο όμορφη καλοκαιρινή συνήθεια

Μετρό Καλαμαριάς: Τον σταθμό της Μίκρας.. έτοιμο δεν το λες (βιντεο)

Μετρό Καλαμαριάς: Τον σταθμό της Μίκρας.. έτοιμο δεν το λες (βιντεο)

11:19 28/7/2026

Εργοτάξιο παραμένει ακόμη και σήμερα

Κλασικά Έπιπλα