Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος πάει στους Ολυμπιακούς Αγώνες

21/1/2020 23:35    για πρώτη φορά
Για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Μαγειρικής, όπου θα συμμετάσχει για πρώτη φορά, βάζει  «πλώρη» η Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος.

Πρόκειται για την κορυφαία διοργάνωση στο χώρο της γαστρονομίας, που γίνεται κάθε τέσσερα χρόνια στη Γερμανία, όπως είπε, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων "ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ 104,9 FM” ο Χρήστος Γκότσης, αντιπρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος.

«Για εμάς αποτελεί μεγάλη τιμή το γεγονός ότι θα συμμετάσχουμε στη συγκεκριμένη διοργάνωση που θα γίνει 14 με 20 Φεβρουαρίου στη Στουτγάρδη και θα είμαστε ανάμεσα στους 2000 σεφ που θα λάβουν μέρος, από 59 χώρες του κόσμου. Συγχρόνως είναι και μια μεγάλη πρόκληση, καθώς θα μας δοθεί η ευκαιρία να προβάλουμε την τοπική γαστρονομία, τα προϊόντα και την κουζίνα της μακεδονικής γης σε χιλιάδες άτομα», σημείωσε ο κ. Γκότσης.

«Είναι μια ευκαιρία να αναδείξουμε τις γεύσεις και τον πολιτισμό μας σε μια διοργάνωση που δέχεται περισσότερους από 30.000 επισκέπτες», πρόσθεσε.

Η γαστρονομία της Θεσσαλονίκης είναι ένα τεράστιο πλεονέκτημα για τον τουρισμό της πόλης, σύμφωνα με τον κ. Γκότση, όπως και η μακεδονική κουζίνα, την οποία η λέσχη θέλει να συνεχίζει να αναδεικνύει και να προβάλει με κάθε ευκαιρία. Μια από αυτές ήταν και το ετήσιο συμπόσιο της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας σε  ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, όπου, σύμφωνα με τον κ.Γκότση, οι συμμετέχοντες είχαν την χαρά να απολαύσουν ένα μενού 7 πιάτων, όλα εμπνευσμένα από τη γη της Μακεδονίας.

“ Έχουμε εξαιρετικά προϊόντα, ελαιόλαδο, ελιές, μύδια, κρασί και αυτό θέλουμε με κάθε τρόπο να το προβάλουμε. Γι΄ αυτό και κάθε χρόνο στο πλαίσιο της κλαδικής έκθεσης Detrop (που διεξάγεται τον Φεβρουάριο στη Θεσσαλονίκη) διοργανώνουμε διαγωνισμό, όπου οι συμμετέχοντες πρέπει να μαγειρέψουν χρησιμοποιώντας έξι παραδοσιακά προϊόντα της μακεδονικής γης, τα οποία τους τα παρέχουμε εμείς. Και οι περισσότεροι συμμετέχοντες είναι από το εξωτερικό”, τόνισε ο κ.Γκότσης.

Σημαντική στιγμή για τη δράση της λέσχης ήταν, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο, το Παγκόσμιο Συνέδριο Αρχιμαγείρων που έγινε στη Θεσσαλονίκη το 2016, με τη συμμετοχή 1000 αρχιμαγείρων από όλον τον κόσμο. “ Για τον αντίκτυπο αυτού του συνεδρίου, θα σας δώσω μόνο ένα παράδειγμα: Τον Ιούνιο θα έρθουν στη Θεσσαλονίκη, αυτήν την φορά ως απλοί τουρίστες, περίπου 30 άτομα από μια κλειστή λέσχη για το χαβιάρι, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη Θεσσαλονίκη χάρη σε αυτό το συνέδριο και τους άρεσε. Αυτό για εμάς ως φορέα, είναι πολύ τιμητικό”.

Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος αριθμεί 350 άτομα. Τα μέλη της δραστηριοποιούνται σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.



Επόμενο Προηγούμενο
 
Καλαμαριά: Βιβλία στο σπίτι τους πήραν άνθρωποι με κινητικά προβλήματα - Και στο νοσοκομείο Αγιος Παύλος

Καλαμαριά: Βιβλία στο σπίτι τους πήραν άνθρωποι με κινητικά προβλήματα - Και στο νοσοκομείο Αγιος Παύλος

22:11 8/7/2026

Διανομή βιβλίων από την κεντρική βιβλιοθήκη

Καλαμαριά: Η Νοτοπούλου παραιτήθηκε από τον Σύριζα - Τί δήλωσε από το Ρεμέτζο

Καλαμαριά: Η Νοτοπούλου παραιτήθηκε από τον Σύριζα - Τί δήλωσε από το Ρεμέτζο

21:34 8/7/2026

μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Καλαμαριά

Καλαμαριά: Συνεργασία δήμου - ΑΠΘ για Κόδρα, Φοίνικα, παραλιακό μέτωπο, αθλητισμό και αδέσποτα

Καλαμαριά: Συνεργασία δήμου - ΑΠΘ για Κόδρα, Φοίνικα, παραλιακό μέτωπο, αθλητισμό και αδέσποτα

21:25 8/7/2026

Μνημόνιο Συνεργασίας

Καλαμαριά: Μουσική βραδιά δίπλα στη θάλασσα αύριο δωρεάν για όλους!

Καλαμαριά: Μουσική βραδιά δίπλα στη θάλασσα αύριο δωρεάν για όλους!

13:36 8/7/2026

Η Πλαζ Αρετσούς συνεχίζει να γεμίζει μουσική

Καλαμαριά: Πανηγύρι Αγίου Παντελεήμονα - Περιφορά εικόνας και Λαϊκό Γλέντι για όλους!

Καλαμαριά: Πανηγύρι Αγίου Παντελεήμονα - Περιφορά εικόνας και Λαϊκό Γλέντι για όλους!

12:52 8/7/2026

δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα του Ιερού Ναού

Καλαμαριά: Η Αράπογλου στο Διεθνές Πολυσυνέδριο NANOTEXNOLOGY 2026

Καλαμαριά: Η Αράπογλου στο Διεθνές Πολυσυνέδριο NANOTEXNOLOGY 2026

12:01 8/7/2026

Η Καλαμαριά στηρίζει έμπρακτα...

Θεσσαλονίκη: Σκύλος δάγκωσε περαστικό - Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης του

Θεσσαλονίκη: Σκύλος δάγκωσε περαστικό - Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης του

11:40 8/7/2026

δικογραφία για σωματική βλάβη

Κλασικά Έπιπλα