Kοροναϊός: Στους 213 οι νεκροί - 9.809 τα κρούσματα

31/1/2020 17:06    Παγκόσμιος συναγερμός
Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του νέου κοροναϊού στην Κίνα ξεπέρασε τα 9.800, ανακοίνωσε σήμερα ο Κινέζος απεσταλμένος στον ΟΗΕ.

"Συνολικά υπάρχουν 9.809 επιβεβαιωμένα κρούσματα. Από αυτά, 1.527 ασθενείς είναι σε κρίσιμη κατάσταση και υπάρχουν επιπλέον 15.238 ύποπτα κρούσματα", δήλωσε ο Ουάνγκ Κουν μιλώντας μέσω διερμηνέα.

Πρόσθεσε ότι ο αριθμός των νεκρών έχει φτάσει τους 213.
 
ΠΟΥ: Οι χώρες πρέπει να διατηρήσουν τα σύνορά τους ανοικτά 

Οι χώρες πρέπει να διατηρήσουν ανοικτά τα σύνορά τους και να συνεχίσουν να έχουν εμπορικές σχέσεις και να επιτρέπουν τις μετακινήσεις των πολιτών παρά το ξέσπασμα της επιδημίας του νέου κοροναϊού, ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), προσθέτοντας όμως ότι κάθε χώρα έχει δικαίωμα να λαμβάνει μέτρα για να προστατεύει τους πολίτες της.

Ο ΠΟΥ, ο οποίος χθες Πέμπτη κήρυξε την επιδημία του νέου κοροναϊού κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε παγκόσμιο επίπεδο, εξέφρασε ξανά σήμερα την ανησυχία του ότι ο ιός ενδέχεται να εξαπλωθεί χωρίς να γίνει αντιληπτός σε χώρες με αδύναμο ιατρικό σύστημα.

Υπάρχουν "σοβαροί λόγοι να παραμένουν ανοικτά τα επίσημα συνοριακά περάσματα", ώστε οι άνθρωποι να μην εισέρχονται παράτυπα στις χώρες και χωρίς να εξετάζονται για συμπτώματα του νέου κορονοαϊού, δήλωσε ο Κρίστιαν Λιντμάιερ εκπρόσωπος του ΠΟΥ σε ενημέρωση από τη Γενεύη.

"Αν επιβληθούν περιορισμοί στα ταξίδια, ελπίζουμε να είναι όσο το δυνατόν πιο σύντομοι ώστε να προσπαθήσουμε να συνεχίσουμε την κανονική ροή της ζωής", πρόσθεσε.

Το Πεκίνο αναλαμβάνει πρωτοβουλία για να επαναπατριστούν κάτοικοι της Ουχάν από το εξωτερικό

 Η κυβέρνηση της Κίνας θα στείλει πολιτικά αεροσκάφη σε άλλα κράτη για να παραλάβουν κατοίκους της πόλης Ουχάν ώστε να επιστρέψουν «όσο πιο γρήγορα είναι δυνατόν» αυτό, ανακοίνωσε σήμερα το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών. Το Πεκίνο πήρε την απόφαση να παρέμβει στο ζήτημα εξαιτίας «των πρακτικών δυσκολιών που αντιμετωπίζουν στο εξωτερικό κάτοικοι της επαρχίας Χουμπέι και ειδικά αυτοί της Ουχάν», της μεγαλούπολης των 11 εκατομμυρίων κατοίκων που μετατράπηκε σε επίκεντρο της επιδημίας ιογενούς πνευμονίας που προκαλεί ο νέος κοροναϊός, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η εκπρόσωπος του κινεζικού ΥΠΕΞ Χουά Τσουνγίνγκ. Η Ουχάν και η επαρχία Χουμπέι έχουν πρακτικά αποκοπεί από τον υπόλοιπο κόσμο, με την επιβολή αυστηρών περιορισμών στις μετακινήσεις εδώ και μία εβδομάδα, στο πλαίσιο των δραστικών μέτρων που έχουν λάβει οι αρχές για να ανακόψουν την εξάπλωση της επιδημίας.


ΑΠΕ

Επόμενο Προηγούμενο
 

Θεσσαλονίκη: Ίδρυση Σωματείου «Συνεργασία Μετόχων ΟΑΣΘ»

Θεσσαλονίκη: Ίδρυση Σωματείου «Συνεργασία Μετόχων ΟΑΣΘ»

22:10 25/1/2018

συνέχεια της προσωρινής Συντονιστικής Επιτροπής Μετόχων

Παραχώρηση του πρώην στρατοπέδου «Κόδρα» στον Δήμο Καλαμαριάς

Παραχώρηση του πρώην στρατοπέδου «Κόδρα» στον Δήμο Καλαμαριάς

20:07 25/1/2018

για 99 χρόνια

Εκδηλώσεις Κεντρικής Βιβλιοθήκης Δήμου Καλαμαριάς ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ

Εκδηλώσεις Κεντρικής Βιβλιοθήκης Δήμου Καλαμαριάς ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ

01:17 25/1/2018

Δείτε το πρόγραμμα

Καλαμαριά - Αυτά είναι τα θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου

Καλαμαριά - Αυτά είναι τα θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου

01:12 25/1/2018

3η τακτική συνεδρίαση

Ποιοι μπορούν να ανοίξουν φαρμακείο

Ποιοι μπορούν να ανοίξουν φαρμακείο

01:02 25/1/2018

Τι προβλέπει το Προεδρικό διάταγμα

Όλες οι αλλαγές σε Γυμνάσια & Λύκεια -Αργίες, απουσίες

Όλες οι αλλαγές σε Γυμνάσια & Λύκεια -Αργίες, απουσίες

00:59 25/1/2018

ΦΕΚ

ΔΕΗ: Από 1η Φεβρουαρίου το νέο Κοινωνικό Τιμολόγιο -Ποιοι εντάσσονται

ΔΕΗ: Από 1η Φεβρουαρίου το νέο Κοινωνικό Τιμολόγιο -Ποιοι εντάσσονται

00:54 25/1/2018

πίνακες

Προσλήψεις διανομέων στα ΕΛΤΑ (προκήρυξη)

Προσλήψεις διανομέων στα ΕΛΤΑ (προκήρυξη)

00:51 25/1/2018

χρονικής διάρκειας οκτώ (8) μηνών

Ο καιρός σήμερα στην Καλαμαριά

Ο καιρός σήμερα στην Καλαμαριά

00:43 25/1/2018

Πέμπτη 25/1

Εορτή του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου

Εορτή του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου

00:36 25/1/2018

25 Ιανουαρίου

Κλασικά Έπιπλα