Θεσσαλονίκη: Στην φυλακή 3 άτομα για επίθεση σε ελεγκτή του ΟΑΣΘ

31/1/2020 21:06    Μονομελές Πλημμελειοδικείο
Στην αίθουσα του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης εκδικάστηκε, με την αυτόφωρη διαδικασία, μήνυση την οποία υπέβαλε ελεγκτής του ΟΑΣΘ εναντίον τριών αλλοδαπών επιβατών για εις βάρος του επεισόδιο που φέρεται να εκτυλίχθηκε τις προηγούμενες μέρες μέσα σε αστικό λεωφορείο.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθισαν τρεις ιρακινής καταγωγής άνδρες, μεταξύ αυτών δύο αδέλφια, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Tο δικαστήριο τους έκρινε ένοχους για τα αδικήματα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της εξύβρισης και της απειλής, όπως επίσης για απείθεια (επειδή μετά τη σύλληψή τους αρνήθηκαν να υποβληθούν σε λήψη δακτυλικών αποτυπωμάτων), ενώ επέβαλε στον καθένα, συνολική ποινή φυλάκισης 12 μηνών.

Με πρόταση της εισαγγελέως της έδρας που έγινε δεκτή, αποφασίστηκε η ποινή - εφόσον υιοθετηθεί και από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο όπου προσέφυγαν οι καταδικασθέντες - να είναι εκτελεστή για τρεις μήνες, ενώ ανεστάλη για το υπόλοιπο διάστημα (των εννέα μηνών).

Όλοι άσκησαν έφεση κατά της απόφασης και τα δύο αδέλφια αφέθηκαν ελεύθερα (ο ένας εξ αυτών ζει στη Βρετανία και ήρθε στη Θεσσαλονίκη να επισκεφθεί τον αδελφό του), ενώ ο τρίτος κατηγορούμενος κρατείται για άλλο λόγο, επειδή δεν διαθέτει νόμιμα έγγραφα και στην περίπτωσή του αναμένεται να εφαρμοστεί το μέτρο της διοικητικής απέλασης.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά κατά την ακροαματική διαδικασία, το καταγγελλόμενο περιστατικό συνέβη σε αστικό λεωφορείο, που εκτελούσε δρομολόγιο από τον τερματικό σταθμό της Σταυρούπολης προς τη δομή προσφύγων και μεταναστών Διαβατών (πρώην στρατόπεδο Αναγνωστόπουλου).

Το επεισόδιο φαίνεται να ξεκίνησε επειδή ένας εκ των κατηγορουμένων δεν διέθετε εισιτήριο και όπως κατέθεσε ο μηνυτής στη συνέχεια δέχθηκε λεκτική και σωματική επίθεση. «Ο πρώτος πέταξε ένα κέρμα στο πρόσωπό μου, ο δεύτερος με χτύπησε κι ο τρίτος με κλώτσησε. Με εξύβρισαν και με απείλησαν, ορμώντας πάνω μου» είπε, μεταξύ άλλων, ενώ ο συνήγορός του προσκόμισε ιατροδικαστική έκθεση για να πιστοποιήσει τα τραύματα που περιγράφονται στην μήνυσή.

Εκ διαμέτρου αντίθετη ήταν η εκδοχή των τριών αλλοδαπών που επιβεβαίωσαν ότι υπήρξε επεισόδιο, αλλά αρνήθηκαν τις εις βάρος τους καταλογιζόμενες πράξεις, καταγγέλλοντας ότι ο ελεγκτής ήταν εκείνος που άσκησε βία εναντίον τους. Προκειμένου να στηρίξει την συγκεκριμένη καταγγελία ο κατηγορούμενος, που καταγγέλθηκε ότι δεν διέθετε εισιτήριο, έδειξε στο δικαστήριο βίντεο που τράβηξαν άλλοι επιβάτες. Μάλιστα, όπως ανέφερε ο συνήγορός τους, ήδη έχει υποβληθεί στο αρμόδιο αστυνομικό τμήμα μήνυση εναντίον του ελεγκτή.

Οι παραπάνω ισχυρισμοί πάντως δεν φάνηκε να πείθουν το δικαστήριο που τους καταδίκασε χωρίς να τους αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό.



Επόμενο Προηγούμενο
 

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Δευτέρα στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Δευτέρα στην Καλαμαριά

12:33 11/8/2025

Δευτέρα 11/8

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης στην Προβλήτα 2

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης στην Προβλήτα 2

20:59 10/8/2025

Τρίτη 9/9

Πρόγραμμα «Μερκούρεια 2025»

Πρόγραμμα «Μερκούρεια 2025»

18:27 10/8/2025

20 Αυγ - 29 Αυγ 2025

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Κυριακή στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Κυριακή στην Καλαμαριά

09:00 10/8/2025

Κυριακή 10/8

Αυγουστιάτικη Πανσέληνος 2025 στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Αυγουστιάτικη Πανσέληνος 2025 στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

17:20 9/8/2025

Σάββατο 9/8

Εφημερεύοντα Φαρμακεία το Σάββατο στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία το Σάββατο στην Καλαμαριά

09:00 9/8/2025

Σάββατο 9/8

Χορός κάτω από την Πανσέληνο στην πλαζ της Αρετσούς

Χορός κάτω από την Πανσέληνο στην πλαζ της Αρετσούς

20:59 8/8/2025

Μια βραδιά γεμάτη μουσική και αλληλεγγύη στις 9/08 - 8:30 μμ - 11:30 μμ

Θερινός Δημοτικός κινηματογράφος “cine AYRA”

Θερινός Δημοτικός κινηματογράφος “cine AYRA”

17:16 8/8/2025

Από Πέμπτη 7/8 έως Τετάρτη 13/8

Καθημερινές δράσεις καθαριότητας και πλυσίματος στις γειτονιές της Καλαμαριάς

Καθημερινές δράσεις καθαριότητας και πλυσίματος στις γειτονιές της Καλαμαριάς

11:13 8/8/2025

Ο Δήμος Καλαμαριάς συνεχίζει δυναμικά τις δράσεις καθαριότητας

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Παρασκευή στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Παρασκευή στην Καλαμαριά

09:00 8/8/2025

Παρασκευή 8/8

Κλασικά Έπιπλα