«Απασφάλισε» ο Τραμπ μετά την αθώωσή του: Η παραπομπή μου ήταν μια μαλ..

6/2/2020 23:00     διάγγελμα
Σε πανηγυρικό τόνο κινήθηκε το διάγγελμα του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, ύστερα από την αθώωσή του από τη Γερουσία.  Συγκεριμένα, απαλλάχθηκε από τις δύο κατηγορίες περί κατάχρησης εξουσίας και παρακώλυσης της ομαλής λειτουργίας του Κογκρέσου.

Ο Τραμπ μίλησε και πάλι για μια διεφθαρμένη διαδικασία ρίχνοντας εκ νέου νερό στον μύλο της αντιπαράθεσης με τους Δημοκρατικούς.

«Περάσαμε από την κόλαση. Δεν έκανα τίποτα λάθος», τόνισε στον Λευκό Οίκο, ενώ για τη διαδικασία παραπομπής του είπε ότι ήταν μια «μαλ...ια».


«Ποτέ δεν πίστευα ότι λέξη αθώωση θα ακουγόταν τόσο εύηχα», συμπλήρωσε ενώ υπεραμύνθηκε της τηλεφωνικής συνομιλίας του με τον Ουκρανό ομόλογό του, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, εξαιτίας της οποίας κατηγορήθηκε από τους Δηοκρατικούς για στοχευμένο χτύπημα σε βάρος του Τζο Μπάιντεν.

«Δεν έκανα τίποτα λάθος. Έχω κάνει όμως λάθη στη ζωή μου», παραδέχθηκε, ενώ με επιδεικτικό τρόπο κρατούσε το πρωτοσέλιδο της Washington Post.

«Ένας όνειδος», «Μια καταστροφή», «Ανοησίες», «Ψεύτες», «Κακεντρέχειες», «Διαβολικοί», «Διεφθαρμένοι αστυνομικοί»: Κατά τη διάρκεια μιας ιδιαίτερα ασυνάρτητης ομιλίας του, ο Ρεπουμπλικάνος δισεκατομμυριούχος διατύπωσε την πικρία του, ευχαριστώντας έπειτα την οικογένειά του, ιδιαίτερα την κόρη του Ιβάνκα και την γυναίκα του Μελάνια, για τη στήριξη που του παρείχαν.

«Περάσαμε τα πάνδεινα», δήλωσε, λέγοντας πως: «Αυτό δεν πρέπει να συμβεί ποτέ ξανά σε άλλο πρόεδρο».

Το διάγγελμα του 45ου προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών αναμενόταν με ανυπομονησία στο τέλος μιας ιστορικής δίκης με το ερώτημα καθαίρεσής του, η οποία αποτύπωσε τον βαθύ διχασμό της Αμερικής εννέα μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

«Αυτή δεν είναι μια συνέντευξη Τύπου, δεν είναι μια ομιλία». «Είναι μια γιορτή», είπε ο Ντόναλντ Τραμπ πριν ευχαριστήσει τους Ρεπουμπλικανούς εκλεγμένους αξιωματούχους «πολεμιστές» που ήταν παρόντες στην αίθουσα.

«New York Times, Washington Post... Είχα τόσους πολλούς φανταστικούς τίτλους», είπε γελώντας.

Τραμπ μετά την αθώωσή του: Μου την έστησαν διεφθαρμένοι

Νωρίτερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ τόνισε ότι πέρασε «μια τρομερή δοκιμασία», την οποία ενορχήστρωσαν, σύμφωνα με τον ίδιο, «πολύ ανέντιμοι και διεφθαρμένοι άνθρωποι».

«Όπως όλοι γνωρίζουν, η οικογένειά μου, η σπουδαία χώρα μας και ο πρόεδρος σας πέρασαν μια τρομερή δοκιμασία από ορισμένους πολύ ανέντιμους και διεφθαρμένους ανθρώπους» είπε ο Τραμπ.

Οι αντίπαλοί μας «έκαναν το αδύνατο για να μας καταστρέψουν και να λαβώσουν τη χώρα» υποστήριξε ο Αμερικανός πρόεδρος κατά τη διάρκεια του πρωινού γεύματος παρουσία θρησκευτικών και πολιτικών ηγετών στην Ουάσιγκτον, στις πρώτες δηλώσεις του μετά τη χθεσινή ψηφοφορία.

Οι Δημοκρατικοί «γνωρίζουν ότι αυτό που κάνουν είναι κακό, όμως προτάσσουν τα συμφέροντά τους πριν από εκείνα της σπουδαίας χώρας μας», την ώρα που η Γερουσία, όπου επικρατούν οι Ρεπουμπλικανοί, «είχε τη σοφία, το ηθικό σθένος και τη δύναμη να κάνει ό,τι γνώριζε πως είναι δίκαιο» συνέχισε ο ίδιος.

«Δεν μου αρέσουν οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν την πίστη τους για να δικαιολογήσουν τις άσχημες ενέργειές τους. Ούτε μου αρέσουν οι άνθρωποι που λένε "προσεύχομαι για εσένα", όταν γνωρίζουμε ότι αυτό δεν συμβαίνει» συμπλήρωσε, ρίχνοντας τα βέλη του προς την πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι, που είναι καθολική στο θρήσκευμα και η οποία έσκισε, την Τρίτη, το αντίγραφό της ομιλίας του Αμερικανού προέδρου για την Κατάσταση του Έθνους.

«Τόσοι άνθρωποι πληγώθηκαν και δεν μπορούμε να το ανεχθούμε αυτό για αυτό ακριβώς θα μιλήσω λίγο αργότερα από τον Λευκό Οίκο» επισήμανε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Πελόζι: Προσεύχομαι για τον Τραμπ

Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι σε καυστικό τόνο δήλωσε πως προσεύχεται βαθιά για τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ επειδή έχει «εκτροχιαστεί» με γνώμονα το Σύνταγμα των ΗΠΑ και τις αμερικανικές αξίες.

Η Νάνσι Πελόζι είπε για μια ακόμη φορά ότι προσεύχεται για τον Τραμπ, λίγες ώρες μετά τη δήλωση του προέδρου των ΗΠΑ σε ένα ετήσιο πρωινό γεύμα, όπου είπε πως δεν του «αρέσουν οι άνθρωποι που λένε ‘προσεύχομαι για σένα’ όταν ξέρουν ότι δεν το κάνουν στα αλήθεια».



protothema
Επόμενο Προηγούμενο
 

Social Media - Thessaloniki
Χωρίς λεωφορεία ΟΑΣΘ στις 17/4

Χωρίς λεωφορεία ΟΑΣΘ στις 17/4

20:24 15/4/2024

Ποια θα είναι στους δρόμους

Εφημερεύοντα Φαρμακεία στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία στην Καλαμαριά

20:22 15/4/2024

Δευτέρα 15/4 και Τρίτη 16/04

Δήμος Καλαμαριάς:  Βάζει στο επίκεντρο τη δημόσια υγεία

Δήμος Καλαμαριάς: Βάζει στο επίκεντρο τη δημόσια υγεία

18:00 6/4/2024

Δωρεάν εξετάσεις και δράσεις ενημέρωσης

Το Thessaloniki Tuning Show έρχεται από σήμερα στη ΔΕΘ

Το Thessaloniki Tuning Show έρχεται από σήμερα στη ΔΕΘ

14:20 5/4/2024

Η μεγαλύτερη έκθεση αυτοκινήτου στην Βόρεια Ελλάδα

Δήμος Καλαμαριάς: Στηρίζει την 10 η Εθελοντική Αιμοδοσία της ΧΑΝΘ

Δήμος Καλαμαριάς: Στηρίζει την 10 η Εθελοντική Αιμοδοσία της ΧΑΝΘ

14:11 5/4/2024

5/04 - 9:00 πμ - 6/04 - 3:00 μμ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία στην Καλαμαριά

13:18 5/4/2024

Παρασκευή 05/04, Σάββατο 06/04 και Κυριακή 07/04

Καλαμαριά: Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κανόε-Καγιάκ Μεγάλων Αποστάσεων

Καλαμαριά: Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κανόε-Καγιάκ Μεγάλων Αποστάσεων

20:15 3/4/2024

Πρόκειται για μία μεγάλη επιτυχία του ΝΑΟΚΘ, καθώς το συγκεκριμένο πρωτάθλημα διοργανώνεται για πρώτη φορά στη Βόρεια Ελλάδα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία στην Καλαμαριά

13:01 3/4/2024

Τετάρτη 03/04 και Πέμπτη 04/04

Ο ΟΑΣΘ ενισχύεται με ακόμη 150 λεωφορεία

Ο ΟΑΣΘ ενισχύεται με ακόμη 150 λεωφορεία

20:24 1/4/2024

Πλήρως ανανεωμένος ο στόλος λεωφορείων του ΟΑΣΘ από την 1 Ιανουαρίου του 2025

Η Καλαμαριά τίμησε τους 57 νεκρούς των Τεμπών με μια καθηλωτική συναυλία

Η Καλαμαριά τίμησε τους 57 νεκρούς των Τεμπών με μια καθηλωτική συναυλία

18:00 1/4/2024

Ένα ρέκβιεμ με τις νότες του Μότσαρτ

Κλασικά Έπιπλα