Κορωνοϊός: Η στιγμή που δύο Έλληνες από την Ουχάν φτάνουν στην Ελλάδα (βίντεο)

9/2/2020 23:18     και μεταφέρονται στο «Σωτηρία»
Στο νοσοκομείο “Σωτηρία” βρίσκονται πλέον οι δύο Έλληνες που ήρθαν στην χώρα μας από την Γουχάν, με τη συμβολή της Μεγάλης Βρετανίας και της Ιταλίας.

Εικόνες από το νοσοκομείο δείχνουν το ασθενοφόρο την ώρα που καταφτάνει, ενώ και οι δύο θα μπουν σε καραντίνα προληπτικά για 14 μέρες.

Δείτε τις εικόνες όπως τις μετέδωσε το Open





Οι δύο Έλληνες μεταφέρθηκαν από την Κίνα με αεροσκάφος της RAF που απομάκρυνε Βρετανούς και Ευρωπαίους πολίτες από την Ουχάν. Το Βρετανικό αεροσκάφος μετέφερε 200 πολίτες και προσγειώθηκε σε βρετανικό έδαφος σήμερα. Οι 105 επιβάτες ήταν Βρετανοί πολίτες και οι υπόλοιποι 95 Ευρωπαίοι πολίτες. 35 Γάλλοι υπήκοοι μεταφέρθηκαν στην νότιο Γαλλία και τέθηκαν αμέσως σε καραντίνα.

Οκτώ Ιταλοί υπήκοοι μεταφέρθηκαν στη χώρα τους από την ιταλική πολεμική αεροπορία. Στην ίδια πτήση προς την Ιταλία, μετέβαιναν, σύμφωνα με πληροφορίες, επτά Δανοί, τρεις Σουηδοί και δύο Έλληνες. 

Στην Ιταλία μετέβη αεροσκάφος της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας για να τους παραλάβει, έχοντας λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας. Οι δύο Έλληνες πολίτες θα μείνουν σε θάλαμο - όχι αρνητικής πίεσης- για 14 ημέρες μέχρι να παρέλθει ο χρόνος επώασης του κορωνοϊού και εκδήλωσης συμπτωμάτων, ώστε να διασφαλιστεί απολύτως ότι δεν θα υπάρξει μετάδοση. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας: 

Οι δύο Έλληνες επιβιβάστηκαν μαζί με Βρετανούς και άλλους πολίτες χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε ειδικά ναυλωμένο αεροπλάνο, από την πόλη Ουχάν της επαρχίας Χουμπέι. Έφτασαν στο Λονδίνο και στη συνέχεια οι δύο Έλληνες επιβιβάστηκαν σε στρατιωτικό αεροπλάνο, με προορισμό τη στρατιωτική αεροπορική βάση Patrica Di Mare στη Ρώμη.

Εκεί τους παρέλαβε ιατρικό κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, ακολουθώντας το ειδικό πρωτόκολλο. Επιβιβάστηκαν σε ελληνικό στρατιωτικό αεροσκάφος, το οποίο είχε μεταβεί στη Ρώμη για αυτό το σκοπό και προσγειώθηκαν στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας.

Παρότι οι δύο Έλληνες πολίτες δεν παρουσιάζουν καμία συμπτωματολογία, μεταφέρθηκαν από ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας, στο Γ.Ν. Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η Σωτηρία», που αποτελεί Νοσοκομείο Αναφοράς, με βάση την προβλεπόμενη διαδικασία διακομιδής, και θα τεθούν σε εθελούσια απομόνωση και ιατρική παρακολούθηση για 14 μέρες.

Το Υπουργείο Υγείας ευχαριστεί όλο το προσωπικό που συμμετείχε και βοήθησε στον επαναπατρισμό των δύο συμπατριωτών μας.


protothema

Επόμενο Προηγούμενο
 

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Παρασκευή στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Παρασκευή στην Καλαμαριά

10:00 28/2/2025

Παρασκευή 28/2

ΟΑΣΘ: Συμβολικά μόνο 57 λεωφορεία στους δρόμους της Θεσσαλονίκης στις 28 Φεβρουαρίου

ΟΑΣΘ: Συμβολικά μόνο 57 λεωφορεία στους δρόμους της Θεσσαλονίκης στις 28 Φεβρουαρίου

17:00 27/2/2025

Με προσωπικό ασφαλείας και τη δρομολόγηση 57 λεωφορείων

Αλλαγές στην αποκομιδή απορριμμάτων λόγω πανελλαδικής απεργίας και τριημέρου

Αλλαγές στην αποκομιδή απορριμμάτων λόγω πανελλαδικής απεργίας και τριημέρου

15:00 27/2/2025

Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου έως και το βράδυ της Καθαράς Δευτέρας (3/3)

O Δήμος Καλαμαριάς συμμετέχει στην Πανελλαδική Απεργία για τα Τέμπη

O Δήμος Καλαμαριάς συμμετέχει στην Πανελλαδική Απεργία για τα Τέμπη

12:10 27/2/2025

Κλείνουν οι υπηρεσίες του Δήμου μετά τις 10 π.μ. την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Πέμπτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Πέμπτη στην Καλαμαριά

10:00 27/2/2025

Πέμπτη 27/2

Το Μουσικό Σχήμα Mob Art Live στη Θεσσαλονίκη στον Πολυχώρο Soul skg

Το Μουσικό Σχήμα Mob Art Live στη Θεσσαλονίκη στον Πολυχώρο Soul skg

18:01 26/2/2025

Κυριακή 2/3

Νέος Κανονισμός Καθαριότητας στον Δήμο Καλαμαριάς

Νέος Κανονισμός Καθαριότητας στον Δήμο Καλαμαριάς

14:37 26/2/2025

«Σκεφτόμαστε υπεύθυνα, σκεφτόμαστε καθαρά»

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τετάρτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Τετάρτη στην Καλαμαριά

10:00 26/2/2025

Τετάρτη 26/2

Με προσωπικό ασφαλείας ο ΟΑΣΘ στις 28/2

Με προσωπικό ασφαλείας ο ΟΑΣΘ στις 28/2

20:00 25/2/2025

Παρασκευή 28/2

27ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

27ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

17:00 25/2/2025

6-16/3

Κλασικά Έπιπλα