Κορωνοϊός: Η στιγμή που δύο Έλληνες από την Ουχάν φτάνουν στην Ελλάδα (βίντεο)

9/2/2020 23:18     και μεταφέρονται στο «Σωτηρία»
Στο νοσοκομείο “Σωτηρία” βρίσκονται πλέον οι δύο Έλληνες που ήρθαν στην χώρα μας από την Γουχάν, με τη συμβολή της Μεγάλης Βρετανίας και της Ιταλίας.

Εικόνες από το νοσοκομείο δείχνουν το ασθενοφόρο την ώρα που καταφτάνει, ενώ και οι δύο θα μπουν σε καραντίνα προληπτικά για 14 μέρες.

Δείτε τις εικόνες όπως τις μετέδωσε το Open





Οι δύο Έλληνες μεταφέρθηκαν από την Κίνα με αεροσκάφος της RAF που απομάκρυνε Βρετανούς και Ευρωπαίους πολίτες από την Ουχάν. Το Βρετανικό αεροσκάφος μετέφερε 200 πολίτες και προσγειώθηκε σε βρετανικό έδαφος σήμερα. Οι 105 επιβάτες ήταν Βρετανοί πολίτες και οι υπόλοιποι 95 Ευρωπαίοι πολίτες. 35 Γάλλοι υπήκοοι μεταφέρθηκαν στην νότιο Γαλλία και τέθηκαν αμέσως σε καραντίνα.

Οκτώ Ιταλοί υπήκοοι μεταφέρθηκαν στη χώρα τους από την ιταλική πολεμική αεροπορία. Στην ίδια πτήση προς την Ιταλία, μετέβαιναν, σύμφωνα με πληροφορίες, επτά Δανοί, τρεις Σουηδοί και δύο Έλληνες. 

Στην Ιταλία μετέβη αεροσκάφος της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας για να τους παραλάβει, έχοντας λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας. Οι δύο Έλληνες πολίτες θα μείνουν σε θάλαμο - όχι αρνητικής πίεσης- για 14 ημέρες μέχρι να παρέλθει ο χρόνος επώασης του κορωνοϊού και εκδήλωσης συμπτωμάτων, ώστε να διασφαλιστεί απολύτως ότι δεν θα υπάρξει μετάδοση. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας: 

Οι δύο Έλληνες επιβιβάστηκαν μαζί με Βρετανούς και άλλους πολίτες χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε ειδικά ναυλωμένο αεροπλάνο, από την πόλη Ουχάν της επαρχίας Χουμπέι. Έφτασαν στο Λονδίνο και στη συνέχεια οι δύο Έλληνες επιβιβάστηκαν σε στρατιωτικό αεροπλάνο, με προορισμό τη στρατιωτική αεροπορική βάση Patrica Di Mare στη Ρώμη.

Εκεί τους παρέλαβε ιατρικό κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, ακολουθώντας το ειδικό πρωτόκολλο. Επιβιβάστηκαν σε ελληνικό στρατιωτικό αεροσκάφος, το οποίο είχε μεταβεί στη Ρώμη για αυτό το σκοπό και προσγειώθηκαν στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας.

Παρότι οι δύο Έλληνες πολίτες δεν παρουσιάζουν καμία συμπτωματολογία, μεταφέρθηκαν από ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας, στο Γ.Ν. Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η Σωτηρία», που αποτελεί Νοσοκομείο Αναφοράς, με βάση την προβλεπόμενη διαδικασία διακομιδής, και θα τεθούν σε εθελούσια απομόνωση και ιατρική παρακολούθηση για 14 μέρες.

Το Υπουργείο Υγείας ευχαριστεί όλο το προσωπικό που συμμετείχε και βοήθησε στον επαναπατρισμό των δύο συμπατριωτών μας.


protothema

Επόμενο Προηγούμενο
 

Καλαμαριά: Τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων για την Ποντιακή Γενοκτονία (φωτο)

Καλαμαριά: Τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων για την Ποντιακή Γενοκτονία (φωτο)

12:04 19/5/2026

Η Καλαμαριά τίμησε τη μνήμη των θυμάτων

Καλαμαριά: Συσκευές κατά της πνιγμονής μοίρασαν γονείς σε μαθητές του 2ου δημοτικού (φωτο)

Καλαμαριά: Συσκευές κατά της πνιγμονής μοίρασαν γονείς σε μαθητές του 2ου δημοτικού (φωτο)

11:36 19/5/2026

Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων

Καλαμαριά: Βίντεο από δρομολόγιο του μετρό - Η μετάφραση ''Kala...maria'' (βιντεο)

Καλαμαριά: Βίντεο από δρομολόγιο του μετρό - Η μετάφραση ''Kala...maria'' (βιντεο)

10:09 19/5/2026

θέλει λίγη δουλειά η μετάφραση

Καλαμαριά: Στο δημοτικό συμβούλιο οι εργαζόμενοι - Ποια είναι τα αιτήματά τους;

Καλαμαριά: Στο δημοτικό συμβούλιο οι εργαζόμενοι - Ποια είναι τα αιτήματά τους;

22:08 18/5/2026

την Τέταρτη 20 Μάϊου

Καλαμαριά - Αράπογλου: Οπωσδήποτε πάρκινγκ στη Μίκρα και σύνδεση της Πόντου με την Γεωργικής σχολής

Καλαμαριά - Αράπογλου: Οπωσδήποτε πάρκινγκ στη Μίκρα και σύνδεση της Πόντου με την Γεωργικής σχολής

21:50 18/5/2026

«έργο – θρύλος» η κατασκευή της Πόντου

Φάρμακα χωρίς επαρκή τεκμηρίωση χορηγούνται στα παιδιά, επισημαίνουν επιστήμονες

Φάρμακα χωρίς επαρκή τεκμηρίωση χορηγούνται στα παιδιά, επισημαίνουν επιστήμονες

18:25 18/5/2026

Conect4Children-Stichting (c4c-S)

Πενταετής φυλάκιση σε 55χρονο για το θανατηφόρο τροχαίο στη λεωφ. Γεωργικής Σχολής

Πενταετής φυλάκιση σε 55χρονο για το θανατηφόρο τροχαίο στη λεωφ. Γεωργικής Σχολής

18:23 18/5/2026

με θύμα 29χρονο μοτοσικλετιστή

Κλασικά Έπιπλα