Ανατροπή- σοκ στη δολοφονία της εφοριακού

3/2/2018 10:27    Το DNA στα νύχια της είναι άλλου άνδρα και όχι του κατηγορουμένου
Ανατροπή–σοκ στην υπόθεση της εφοριακού Δώρας Ζέμπερη που δολοφονήθηκε άγρια στο Β’ νεκροταφείο, έφεραν τα αποτελέσματα ανάλυσης του DNA που αποκάλυψε η εκπομπή «Τούνελ».

Στα νύχια της άτυχης Δώρας δεν εντοπίστηκε το DNA του φερόμενου ως δράστη, αλλά ισχυρό μείγμα γενετικού υλικού άγνωστου μέχρι σήμερα άνδρα! Τα ευρήματα δείχνουν ότι η άτυχη κοπέλα πάλεψε την ώρα της δολοφονίας της με έναν άνδρα, που δεν ήταν ο Σοροπίδης!

Τις αποκλειστικές πληροφορίες του «Τούνελ» επιβεβαίωσε σε τηλεφωνική της επικοινωνία η δικηγόρος της οικογένειας του θύματος, Γιάννα Παναγοπούλου.

Μεικτό γενετικό προφίλ του Σοροπίδη και του θύματος βρέθηκε περιμετρικά στις δύο χαρτοπετσέτες στο χώρο του νεκροταφείου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του «Τούνελ», DNA του φερόμενου ως δράστη δεν υπάρχει κάπου αλλού.

Στο χώρο του κοιμητηρίου βρέθηκαν και μείγματα άλλου γενετικού υλικού, αλλά δεν είναι καλής ποιότητας και δεν μπορούν να δώσουν σαφές αποτέλεσμα.

Εμφανίζεται σαν πειστήριο ένα κρητικό μαχαίρι που φέρει αποτυπώματα μόνο στη θήκη του. Με αυτό φέρεται ο Σοροπίδης να σκότωσε τη Δώρα Ζέμπερη. Κανείς όμως ειδικός δεν απάντησε στο καυτό ερώτημα αν τα θανατηφόρα τραύματα στην εφοριακό, είναι συμβατά με το συγκεκριμένο μαχαίρι .

Ο 58χρονος πρόκειται να κληθεί σε νέα απολογία την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου.

Σχετικά με το αίτημα για αναπαράσταση του εγκλήματος που έχει στείλει η οικογένεια στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη.

Τι ισχυρίστηκε στον Ανακριτή

Ο Μανώλης Σοροπίδης που είναι προφυλακισμένος στις φυλακές Δομοκού μετά την ομολογία του για την εν ψυχρώ δολοφονία της Δώρας, σχεδόν τρεις μήνες μετά το στυγερό έγκλημα κατέθεσε συμπληρωματικά υπομνήματα στον Ανακριτή και έκανε λόγο για «συμβόλαιο θανάτου».

Στο πρώτο υποστήριξε ότι δύο άνδρες τους οποίους αποκάλεσε «Χάρη και «Ψηλό» του έταξαν πως θα του δώσουν 30.000 ευρώ για να σκοτώσει τη Δώρα Ζέμπερη, που ήταν στο στόχαστρο τους για υποθέσεις που χειριζόταν.

Στο δεύτερο κατονόμασε έναν νομικό ως ηθικό αυτουργό της δολοφονίας της εφοριακού. Πληροφορίες του «Τούνελ» λένε πως πιθανά να τον καθοδήγησε άλλος φυλακισμένος που έχει προηγούμενα με τον δικηγόρο που υπέδειξε. Αυτό που σύμφωνα με τον ίδιο ήθελαν οι εντολείς του, ήταν να πάρει ο Σοροπίδης με κάθε τρόπο τα USB στικάκια που είχε πάντα στη τσάντα της, τα οποία περιείχαν σημαντικά γι αυτούς αρχεία. Υποστήριξε ότι αυτός απλώς την τραυμάτισε και οι άλλοι δύο τη σκότωσαν.



Επόμενο Προηγούμενο
 

Καλαμαριά: Έρχονται εκπρόσωποι από 30 χώρες να μαγειρέψουν για το κοινό (φωτο)

Καλαμαριά: Έρχονται εκπρόσωποι από 30 χώρες να μαγειρέψουν για το κοινό (φωτο)

21:18 20/5/2026

Κάθε μπουκιά στηρίζει το «Ελληνικό Παιδικό Χωριό»

Καλαμαριά: Η Diversity Charter Greece καλωσορίζει τον δήμο - Ανοιχτή και ανθρώπινη πόλη

Καλαμαριά: Η Diversity Charter Greece καλωσορίζει τον δήμο - Ανοιχτή και ανθρώπινη πόλη

20:59 20/5/2026

καλωσορίζει τον δήμο στην κοινότητά της

Καλαμαριά: Διάλογος για τις προοπτικές και το μέλλον της Καλαμαριάς στο Ρεμέτζο

Καλαμαριά: Διάλογος για τις προοπτικές και το μέλλον της Καλαμαριάς στο Ρεμέτζο

20:28 20/5/2026

αυλαία του εαρινού εξαμήνου στο Ανοιχτό πανεπιστήμιο

«Από εδώ την προσφυγομάνα Καλαμαριά περιμένουμε δικαίωση» - Βίντεο

«Από εδώ την προσφυγομάνα Καλαμαριά περιμένουμε δικαίωση» - Βίντεο

19:44 20/5/2026

ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για την Ποντιακή Γενοκτονία

Καλαμαριά: Πως θα λειτουργήσει το παρεκκλήσι Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης στο Παλατάκι

Καλαμαριά: Πως θα λειτουργήσει το παρεκκλήσι Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης στο Παλατάκι

20:35 19/5/2026

εν όψει της πανηγύρεώς των Αγίων

Καλαμαριά: Τρία άτομα μάζεψαν 40 σακούλες σκουπίδια - Πόρτες και στρώματα (φωτο)

Καλαμαριά: Τρία άτομα μάζεψαν 40 σακούλες σκουπίδια - Πόρτες και στρώματα (φωτο)

18:42 19/5/2026

οι The Cleaningans ξαναχτύπησαν

Καλαμαριά: Ερωτήματα για τις δηλώσεις Βασιλείου για τη μαρίνα Αρετσούς - Τί σχεδιάζεται ερήμην μας;

Καλαμαριά: Ερωτήματα για τις δηλώσεις Βασιλείου για τη μαρίνα Αρετσούς - Τί σχεδιάζεται ερήμην μας;

18:13 19/5/2026

εκπρόσωπος του Υπερταμείου

Κλασικά Έπιπλα