Τι ψάχνουν οι άντρες: Τρεις τύποι γυναικών που τους ελκύουν βάσει ερευνών

10/2/2020 23:10     επιστημονικές μελέτες
Όλοι μας έχουμε αναρωτηθεί στο παρελθόν τι είναι εκείνο που κάνει το αντίθετο φύλο να μας δει με πιο... ερωτική διάθεση.

Και αν για τις γυναίκες οι αναλύσεις σχετικά με το “τι θέλουν” χωρούν μόνο σε... πάπυρο, οι αντίστοιχες έρευνες για τους άνδρες είναι σαφώς λιγότερες.

Η απλή εξήγηση είναι ότι οι γυναίκες είναι κατά γενική ομολογία πιο περίπλοκα όντα σε πολλές εκφάνσεις της προσωπικότητάς τους σε σύγκριση με τους άντρες. Το ίδιο ισχύει και στον τομέα της σεξουαλικής έλξης, προτίμησης και τελικής επιλογής.

Ωστόσο, μελέτες δείχνουν ότι τελικά και οι άντρες έλκονται με τρόπο πιο περίπλοκο από το... τυπικό της “αποκαλυπτικής” ένδυσης της γυναίκας. Για παράδειγμα, υπάρχει ένα συγκεκριμένο χρώμα ρούχων της γυναίκας που θα μπορούσε να είναι πιο ελκυστικό από το πόσα ρούχα φοράει... συνολικά.

Δείτε τρεις τύπους γυναικών που τραβούν την προσοχή ενός άντρα, όπως προκύπτουν μέσα από επιστημονικές μελέτες:

Γυναίκες που φορούν συγκεκριμένο τύπο μέικαπ

Έρευνα του Zoosk (διεθνής ιστοσελίδα και εφαρμογή γνωριμιών) έδειξε ότι όταν οι γυναίκες φορούν σκιά ματιών είναι 139% πιο πιθανό να γίνουν αποδέκτες αντρικού φλερτ σε σύγκριση με τις φορές που δεν φορούν σκιά ματιών. Το κραγιόν, αποδείχτηκε επίσης “δυνατό χαρτί” για τις γυναίκες, αφού φαίνεται πως αυξάνει κατά 119% την πιθανότητα να τις φλερτάρει ένας άντρας. Από την άλλη πλευρά, οι άντρες αποδείχτηκε ότι είναι πολύ λιγότερο πιθανό να φλερτάρουν μια γυναίκα που φοράει “βαρύ” μέικαπ, επειδή προτιμούν το “πιο φυσικό” look.

Γυναίκες που φορούν κόκκινα ρούχα

Ομάδα ψυχολόγων από το πανεπιστήμιο του Roochester πραγματοποίησε ένα ενδιαφέρον πείραμα σε άντρες εθελοντές, σχετικά με το αν και κατά πόσον κάποιο συγκεκριμένο χρώμα, τους επηρεάζει περισσότερο στο πόσο ελκυστική θεωρούν μια γυναίκα. Αποδείχτηκε ότι οι γυναίκες που φορούν κόκκινα ρούχα θεωρούνται πιο “σέξι” από τους άντρες, οι οποίοι έδειξαν την τάση να συμφωνούν και να ξοδέψουν περισσότερα χρήματα για εκείνες σε ένα υποθετικό ραντεβού.

Γυναίκες με την κατάλληλη αναλογία μέσης-γοφών

Το πόση είναι η περιφέρεια της μέσης και των γοφών μιας γυναίκας σε απόλυτους αριθμούς είναι λιγότερο σημαντικό για τους άντρες από την αναλογία των δύο αυτών παραμέτρων. Οι άντρες, όχι μόνο συσχετίζουν ασυνείδητα την αναλογία μέσης-γοφών με τη γενική υγεία της γυναίκας, αλλά και με τη γονιμότητα.

Έρευνες δείχνουν επίσης ότι αναλογία μέσης-γοφών είναι μια ισχυρή ένδειξη των επιπέδων οιστρογόνων μιας γυναίκας, του κινδύνου παχυσαρκίας και της ευαισθησίας σε σημαντικές ασθένειας όπως ο διαβήτης, ο καρκίνος των ωοθηκών και οι καρδιοπάθειες. Σύμφωνα με πολλές έρευνες, η ιδανική αναλογία μέσης-γοφών για τη γυναίκα, από την αντρική οπτική, είναι 0,7. Δηλαδή η περιφέρεια της μέσης πρέπει να φτάνει στο 70% της περιφέρειας των γοφών.


iatropedia

Επόμενο Προηγούμενο
 

Έκτακτες διακοπές ΕΥΑΘ

Έκτακτες διακοπές ΕΥΑΘ

11:00 14/4/2026

Ποιες 3 περιοχές

Προ των πυλών οι αυξήσεις στα τσιγάρα – Πόσο θα φτάσει το πακέτο στην Ελλάδα

Προ των πυλών οι αυξήσεις στα τσιγάρα – Πόσο θα φτάσει το πακέτο στην Ελλάδα

19:15 13/4/2026

αυξήσεις σοκ

Φονική έκρηξη στη «Βιολάντα»: «Γνώριζαν για την οσμή» – Νέες αποκαλύψεις

Φονική έκρηξη στη «Βιολάντα»: «Γνώριζαν για την οσμή» – Νέες αποκαλύψεις

19:01 13/4/2026

Νέες καταθέσεις εργαζομένων

Φοιτητική ομάδα ανακάλυψε έναν από τους αρχαιότερους αστέρες του σύμπαντος

Φοιτητική ομάδα ανακάλυψε έναν από τους αρχαιότερους αστέρες του σύμπαντος

18:58 13/4/2026

«Μετανάστευσε» στον γαλαξία μας

Υποχρεωτική επαλήθευση ηλικίας για όλους στα Social Media και Teen Account για τους 15-18 ετών

Υποχρεωτική επαλήθευση ηλικίας για όλους στα Social Media και Teen Account για τους 15-18 ετών

18:53 13/4/2026

με νυχτερινό κλείδωμα λογαριασμών

Η Γερμανία μειώνει τον φόρο στα καύσιμα για να προστατεύσει τους καταναλωτές

Η Γερμανία μειώνει τον φόρο στα καύσιμα για να προστατεύσει τους καταναλωτές

18:47 13/4/2026

από την εκτόξευση των τιμών

Η ατμοσφαιρική ρύπανση συμβάλλει άμεσα στην εμφάνιση Αλτσχάιμερ

Η ατμοσφαιρική ρύπανση συμβάλλει άμεσα στην εμφάνιση Αλτσχάιμερ

18:41 13/4/2026

νέα μελέτη

Συνελήφθη για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών - Κατασχέθηκαν πάνω από 20 κιλά κάνναβης

Συνελήφθη για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών - Κατασχέθηκαν πάνω από 20 κιλά κάνναβης

18:24 13/4/2026

Δίωξη και Εξιχνίαση Εγκλημάτων Πολυγύρου

Χειροπέδες σε τρεις 19χρονους για αρπαγή 22χρονου στην Καλαμαριά

Χειροπέδες σε τρεις 19χρονους για αρπαγή 22χρονου στην Καλαμαριά

18:16 13/4/2026

Διεύθυνση Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 42χρονος για την ανθρωποκτονία 64χρονου

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 42χρονος για την ανθρωποκτονία 64χρονου

18:05 13/4/2026

το Μεγάλο Σάββατο

Κλασικά Έπιπλα