Βίντεο - Ο Παπαγεωργόπουλος ζητά να επανεξεταστεί η απόφαση του 2018

13/2/2020 20:24    συνέντευξη
Να επανεξετάσει η εισαγγελία του Αρείου Πάγου την απόφαση του 2018 που απέρριψε την προσφυγή του για ακύρωση της εις βάρος του καταδίκης για τη γνωστή υπόθεση της υπεξαίρεσης από τα ταμεία του Δήμου, ζήτησε ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος σε σημερινή συνέντευξή του στο Radio North 98 και τον Βαγγέλη Μωυσή.

«Η απόφαση εκείνη του Αρείου πάγου αποδέχεται εσφαλμένα πως εντοπίστηκε σε συγκεκριμένο τραπεζικό λογαριασμό του, ποσό ύψους 17.000.000 ευρώ, εισάγοντας ένα δεδομένο που δεν υπήρχε πουθενά στη δικογραφία ως τότε», τόνισε μεταξύ άλλων, ο κ. Παπαγεωργόπουλος. «Ο ρόλος του Αρείου Πάγου, δεν είναι να εισάγει στοιχεία στις υποθέσεις. Φανταστείτε τώρα, ότι υπάρχει μεταγενέστερη απόφαση του Εφετείου για το σκέλος της αποδοχής, που με αθωώνει παμψηφεί για τα 16.750.000 (σ.σ.: εννοεί το ίδιο δικαστήριο που με πλειοψηφία 3-2 τον καταδίκασε για νομιμοποίηση 250.000 ευρώ)  και αποδέχεται ότι δεν βρέθηκαν ποτέ τέτοια ποσά στον λογαριασμό μου.»

Επιπλέον,  ο πρώην δήμαρχος εμφάνισε τραπεζικό έγγραφο με ημερομηνία 3/1/2020, που βεβαιώνει ότι ποτέ δεν διακινήθηκε τέτοιο ποσο, ούτε στο συγκεκριμένο, ούτε σε άλλο λογαριασμό του. Και πρόσθεσε: «Δεν οφείλει μετά από αυτά τα νέα στοιχεία, να ανασύρει εκείνη την απόφαση ο Εισαγγελέας του Άρειου Πάγου και την επανεξετάσει;»

Ο κ. Παπαγεωργόπουλος επανέλαβε ότι η καταδίκη του σε ισόβια (αρχικά) και σε 12 έτη (από το εφετείο) για την υπόθεση της υπεξαίρεσης ήταν αποτέλεσμα του συνδυασμού «μιας πολιτικής σκευωρίας και ενος τεράστιου δικαστικού λάθους» εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι θα δικαιωθεί από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων δικαιωμάτων το οποίο έχει χαρακτηρίσει ήδη παραδεκτή την προσφυγή του, που αναμένεται να εκδικαστεί εντός του έτους. Αποκάλυψε επίσης ότι βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο η συγγραφή βιβλίου με αναφορές τόσο στην αθλητική και πολιτική του σταδιοδρομία όσο και στην δικαστική του περιπέτεια.

Αρνήθηκε να σχολιάσει τη δημαρχιακή θητεία του Γιάννη Μπουτάρη, τον οποίο υπέδειξε αρκετές φορές, ως πρωταγωνιστή της «σκευωρία» που -όπως είπε- στήθηκε σε βάρος του: «Στην έρευνα για την υπεξαίρεση, δεν υπήρχε Παπαγεωργόπουλος στο “κάδρο”, πριν με τοποθετήσει σ` αυτό ο διάδοχός μου με βεβαιότητά του ότι συμμετείχα στην υπεξαίρεση και ότι επωφελήθηκα, με τη φράση του “το χρήμα είναι κακός σύμβουλος”. Φανταστείτε, την έκπληξή μου, όταν διάβασα συνέντευξή του στην “Καθημερινή” της 9ης Ιουνίου 2019, στην οποία ο Γιάννης Μπουτάρης δηλώνει “είμαι σίγουρος ότι ο Παπαγεωργόπουλος δεν έκλεψε, δεν έβαλε λεφτά στην τσέπη, δεν πιστεύω ότι ο ίδιος ήταν ο εγκέφαλος, ούτε καρπώθηκε χρήματα”. Και αναρωτιέμαι: γιατί ταλαιπωρούμαι εγώ τόσα χρόνια; Διετέλεσα αθλητής, επιστήμονας, βουλευτής, υφυπουργός αθλητισμού, δήμαρχος άλλες δύο θητείες, χωρίς να ακουστεί τίποτα μεμπτό τόσα χρόνια… Και ξαφνικά έγινα εγκληματίας; Ένας άνθρωπος με ελάχιστα περιουσιακά στοιχεία, χωρίς παιδιά, που δεν έκανε ποτέ δαπανηρή ζωή; Γιατί Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για να καθαρίσει το όνομά μου, μέχρι θανάτου!».

Ακούστε εδώ ολόκληρη τη συνέντευξη:



Επόμενο Προηγούμενο
 

Κορονοϊός: Κατέληξε 53χρονος - 154 οι νεκροί

Κορονοϊός: Κατέληξε 53χρονος - 154 οι νεκροί

10:24 13/5/2020

Σωτηρία

Καλαμαριά - Πράσινο φως για εγκαταστάσεις στέγασης δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης

Καλαμαριά - Πράσινο φως για εγκαταστάσεις στέγασης δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης

10:04 13/5/2020

πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων

Έρχεται μείωση στο ΦΠΑ: Φθηνότερα ο καφές, τα αναψυκτικά και τα εισιτήρια

Έρχεται μείωση στο ΦΠΑ: Φθηνότερα ο καφές, τα αναψυκτικά και τα εισιτήρια

09:55 13/5/2020

βιντεο

Θεσσαλονίκη: Εξιχνιάστηκε περίπτωση αφαίρεσης τσάντας από νεαρή

Θεσσαλονίκη: Εξιχνιάστηκε περίπτωση αφαίρεσης τσάντας από νεαρή

09:49 13/5/2020

Γενική Αστυνομική Διεύθυνση

Θεσσαλονίκη: Έκλεβε αυτοκίνητα και τα πουλούσε σε εταιρία ανακύκλωσης!

Θεσσαλονίκη: Έκλεβε αυτοκίνητα και τα πουλούσε σε εταιρία ανακύκλωσης!

09:43 13/5/2020

αυτόφωρες συλλήψεις

Θεσσαλονίκη: Πέντε στρέμματα έκαψε η φωτιά στον Εύοσμο

Θεσσαλονίκη: Πέντε στρέμματα έκαψε η φωτιά στον Εύοσμο

08:31 13/5/2020

χθες το βράδυ

Κορονοϊός: Νέος θάνατος - 153 οι νεκροί στην Ελλάδα

Κορονοϊός: Νέος θάνατος - 153 οι νεκροί στην Ελλάδα

22:51 12/5/2020

στο νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ

Κορονοϊός - Ιταλία: 172 νεκροί σε ένα 24ωρο

Κορονοϊός - Ιταλία: 172 νεκροί σε ένα 24ωρο

22:43 12/5/2020

1.402 νέα κρούσματα

10/10 αδύνατο: Σου δίνουμε ένα στίχο απ’ το ρεφρέν ή το κουπλέ του κομματιού, μπορείς να βρεις ποιος το τραγουδάει;

10/10 αδύνατο: Σου δίνουμε ένα στίχο απ’ το ρεφρέν ή το κουπλέ του κομματιού, μπορείς να βρεις ποιος το τραγουδάει;

22:37 12/5/2020

κουιζάρα

Ελεύθερες οι μετακινήσεις στα ηπειρωτικά και την Κρήτη από 18 Μαΐου

Ελεύθερες οι μετακινήσεις στα ηπειρωτικά και την Κρήτη από 18 Μαΐου

22:34 12/5/2020

Χαρδαλιάς

Κλασικά Έπιπλα