Σεφ της Β.Ελλάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες Μαγειρικής

14/2/2020 17:46    Γερμανία
Συνταγές από τη μακεδονική παράδοση, πίτα με κολοκύθια και μυρωδικά, ψάρι μαγειρεμένο με Αγιορείτικη συνταγή, γιαούρτι με μέλι και με μαρμελάδα από βατόμουρα και παντζάρι, όλα φτιαγμένα από ελληνικά προϊόντα, είναι τα "Ολυμπιακά" πιάτα με τα οποία θα διαγωνιστούν οι σεφ της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος στους Ολυμπιακούς Αγώνες Μαγειρικής (“ ΙΚΑ/CULINARY OLYMPICS 2020”) που διεξάγονται από τις 14 έως τις 19 Φεβρουαρίου στην Στουτγκάρδη της Γερμανίας. 

Όπως είπε μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκου-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων “ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ 104,9 FM”, ο αντιπρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος Χρήστος Γκότσης, κάθε μέρα σε ένα εστιατόριο 1000 ατόμων σερβίρονται μενού από διάφορες κουζίνες, τα οποία κρίνονται από εξειδικευμένα άτομα που συγκροτούν την κριτική επιτροπή. Οι επισκέπτες, με το εισιτήριο τους έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν μία από όλες τις γαστρονομικές προτάσεις των χωρών που συμμετέχουν. Υπολογίζεται ότι οι επισκέπτες της έκθεσης θα ξεπεράσουν τους 30.000.

Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος συμμετέχει για πρώτη φορά στον συγκεκριμένο διαγωνισμό με μία αποστολή 10 ατόμων που θα παρουσιάσει 7 πιάτα και μαζί με τις γαρνιτούρες υπολογίζονται στα 11. Διαγωνίζονται στην κατηγορία “ Community catering”. 

Αύριο Σάββατο, οι Έλληνες σεφ από την Μακεδονία θα βάλουν το σκούφο τους στις 6 το πρωί και έως τις 2 μετά το μεσημέρι θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία παρασκευής και να αφήσουν την κουζίνα. 

Όσο για τη διάκριση... Όπως ανέφερε ο κ.Γκότσης, “ το σημαντικό είναι ότι για πρώτη φορά συμμετέχουμε σε έναν τόσο σπουδαίο διεθνή διαγωνισμό, τον κορυφαίο για τον κλάδο της γαστρονομίας και με αυτόν τον τρόπο αναδεικνύεται όχι μόνο η γαστρονομία της Ελλάδας και συγκεκριμένα της Μακεδονίας αλλά και τα προϊόντα, η ιστορία, η κουλτούρα και ο πολιτισμός μας". 

Η συμμετοχή της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας, υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού(ΕΟΤ).



Επόμενο Προηγούμενο
 
Ξανά στο εδώλιο για τρεις βιασμούς ανηλίκων ο Λιγνάδης

Ξανά στο εδώλιο για τρεις βιασμούς ανηλίκων ο Λιγνάδης

19:26 17/6/2026

Αντιμέτωπος με αυστηρότερη ποινική μεταχείριση

Γιατί τα κουνούπια τσιμπούν περισσότερο κάποιους ανθρώπους – Ο ρόλος της μυρωδιάς και της μπίρας

Γιατί τα κουνούπια τσιμπούν περισσότερο κάποιους ανθρώπους – Ο ρόλος της μυρωδιάς και της μπίρας

19:21 17/6/2026

Τα κουνούπια δεν επιλέγουν τυχαία

Δυστύχημα στο λούνα παρκ της Χαλκιδικής - Νέα δίωξη εις βάρος της Αν. Χαλκιά

Δυστύχημα στο λούνα παρκ της Χαλκιδικής - Νέα δίωξη εις βάρος της Αν. Χαλκιά

18:37 17/6/2026

για ανθρωποκτονία από αμέλεια

Κληρικός συνελήφθη για επεισόδιο σε βάρος της πεθεράς του

Κληρικός συνελήφθη για επεισόδιο σε βάρος της πεθεράς του

18:23 17/6/2026

Παραπέμφθηκε στο αυτόφωρο

Καλαμαριά: Δε θα γίνει η άσκηση πυρκαγιάς στο Κόδρα, για τεχνικούς λόγους!

Καλαμαριά: Δε θα γίνει η άσκηση πυρκαγιάς στο Κόδρα, για τεχνικούς λόγους!

18:09 17/6/2026

Ο Δήμος Καλαμαριάς ενημερώνει...

Καλαμαριά: Ένα καλοκαίρι όνειρο στις παιδικές βιβλιοθήκες - Όαση μάθησης και πολιτισμού

Καλαμαριά: Ένα καλοκαίρι όνειρο στις παιδικές βιβλιοθήκες - Όαση μάθησης και πολιτισμού

14:11 17/6/2026

αναλυτικά το πρόγραμμα των βιβλιοθηκών

Καλαμαριά: Ακυρώνονται και τα ''Κουριώτικα'' λόγω καιρού

Καλαμαριά: Ακυρώνονται και τα ''Κουριώτικα'' λόγω καιρού

11:27 17/6/2026

σύλλογος Μικρασιατών Κουριωτών ''ο Ταξιάρχης''

Κλασικά Έπιπλα