Έπιασαν τον Έλληνα καταζητούμενο του καρτέλ με τον ένα τόνο κοκαΐνης

18/2/2020 21:18    Αστακός
Ένας απο τους εννέα καταζητούμενους, ο μοναδικός Έλληνας που εμπλέκεται στην πολύκροτη υπόθεση με την κατάσχεση του ενός τόνου και διακοσίων κιλών στον Αστακό, πριν από περίπου ένα μήνα, εντοπίστηκε, οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ, όπου και εξεταζεται.

Ο εντοπισμός του έγινε στο κέντρο της Αθήνας και, σύμφωνα με τη δικογραφία που αποκάλυψε το protothema.gr, είχε περιφερειακο ρόλο στο καρτέλ. Ουσιαστικά, ήταν ο άνθρωπος που έβαζε τα λεφτά στους δύο «undercover» αστυνομικούς που, με ενα σχέδιο που θυμίζει... Miami Vice, είχαν καταφέρει να διεισδύσουν στο κύκλωμα και για σχεδόν δύο χρόνια να ζουν με τους «βαρόνους».

Πρόκειται για μία απο τις μεγαλυτερες επιτυχίες της Διωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, αφού για την εξάρθρωση του κυκλώματος χρειάστηκε να στηθεί ενα κινηματογραφικό σκηνικό, που διαδραματίστηκε σε τρεις ηπείρους και η εντυπωσιακή πλοκή του ξεπερνά ακόμη και το σενάριο του «Miami Vice».

Δύο undercover αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών ζούσαν για δυο ολόκληρα χρόνια στο ιστιοπλοϊκό της κόκας, που ήταν δεμένο στη μαρίνα του Αλίμου, ταξίδεψαν μέχρι την εξωτική Καραιβική για να φέρουν τα 1.200 κιλά της «λευκής κυρίας», αξίας 50 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα, με σκοπο να «χιονίσουν» όλη την Ευρωπη. Αρχηγός του κυκλώματος ο «Ντόκτορ», ένας σκληρός Αλβανός, επιχειρησιακοί βραχίονες ποινικοί συμπατριώτες του, που ζούσαν χρόνια στην Ελλάδα και σύνδεσμος με την Αφρική, ένας Μαροκινός που ζει μόνιμα στην Ισπανία.

Στις 24 Ιανουαρίου, η ΕΛ.ΑΣ με παράλληλες επιχειρήσεις στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας και στην Αττική, σε Καλλιθέα, Ίλιον, Παγκράτι και Νέα Σμύρνη, με τη συνδρομή της Ε.Κ.Α.Μ., της Ο.Π.Κ.Ε. και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ εντόπισε και κατέσχεσαν εντός οικίας στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης και συγκεκριμένα ένα τόνο και 181 κιλά, τα οποία η εγκληματική οργάνωση είχε εισάγει στη χώρα μας με ιστιοφόρο και τα προόριζε για περαιτέρω διάθεση στην παράνομη αγορά.

Επίσης, κατάφεραν να περασουν χειροπεδες σε οκτω αλλοδαπούς, που δραστηριοποιούνταν στη χώρα μας ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης και να κατασχέσουν στην κατοχή τους περίστροφο, τρία πιστόλια, πολεμικό τυφέκιο Kalashnikov και μεγάλο αριθμό φυσιγγίων διαφόρων διαμετρημάτων. Σημειώνεται ότι στην υπόθεση εκτος απο τον «περιφερειακο» Ελληνα, εμπλέκονται ακόμα οκτώ άτομα, για τα οποία πραγματοποιήθηκαν έρευνες και επιχειρήσεις εντοπισμού, τόσο στη χώρα μας όσο και σε χώρες του εξωτερικού με συνεργαζόμενες Υπηρεσίες.



Επόμενο Προηγούμενο
 
Ξανά στο εδώλιο για τρεις βιασμούς ανηλίκων ο Λιγνάδης

Ξανά στο εδώλιο για τρεις βιασμούς ανηλίκων ο Λιγνάδης

19:26 17/6/2026

Αντιμέτωπος με αυστηρότερη ποινική μεταχείριση

Γιατί τα κουνούπια τσιμπούν περισσότερο κάποιους ανθρώπους – Ο ρόλος της μυρωδιάς και της μπίρας

Γιατί τα κουνούπια τσιμπούν περισσότερο κάποιους ανθρώπους – Ο ρόλος της μυρωδιάς και της μπίρας

19:21 17/6/2026

Τα κουνούπια δεν επιλέγουν τυχαία

Δυστύχημα στο λούνα παρκ της Χαλκιδικής - Νέα δίωξη εις βάρος της Αν. Χαλκιά

Δυστύχημα στο λούνα παρκ της Χαλκιδικής - Νέα δίωξη εις βάρος της Αν. Χαλκιά

18:37 17/6/2026

για ανθρωποκτονία από αμέλεια

Κληρικός συνελήφθη για επεισόδιο σε βάρος της πεθεράς του

Κληρικός συνελήφθη για επεισόδιο σε βάρος της πεθεράς του

18:23 17/6/2026

Παραπέμφθηκε στο αυτόφωρο

Καλαμαριά: Δε θα γίνει η άσκηση πυρκαγιάς στο Κόδρα, για τεχνικούς λόγους!

Καλαμαριά: Δε θα γίνει η άσκηση πυρκαγιάς στο Κόδρα, για τεχνικούς λόγους!

18:09 17/6/2026

Ο Δήμος Καλαμαριάς ενημερώνει...

Καλαμαριά: Ένα καλοκαίρι όνειρο στις παιδικές βιβλιοθήκες - Όαση μάθησης και πολιτισμού

Καλαμαριά: Ένα καλοκαίρι όνειρο στις παιδικές βιβλιοθήκες - Όαση μάθησης και πολιτισμού

14:11 17/6/2026

αναλυτικά το πρόγραμμα των βιβλιοθηκών

Καλαμαριά: Ακυρώνονται και τα ''Κουριώτικα'' λόγω καιρού

Καλαμαριά: Ακυρώνονται και τα ''Κουριώτικα'' λόγω καιρού

11:27 17/6/2026

σύλλογος Μικρασιατών Κουριωτών ''ο Ταξιάρχης''

Κλασικά Έπιπλα