Μήνυση του δήμου Καλαμαριάς για το πρώην νοσοκομείο «Παναγία»

2/4/2025 12:41    «Διαρκώς επιδεινούμενη η κατάσταση του ακινήτου»
Με τη μήνυση ο δήμος ζητά τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών των νόμιμων εκπροσώπων της ιδιοκτήτριας εταιρείας, ενώ έχει ζητήσει εγγράφως τη διενέργεια αυτοψίας για να διαπιστωθεί αν ο χώρος έχει καταστεί εστία μόλυνσης

Στην κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς με την οποία ζητά τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών των νόμιμων εκπροσώπων της εταιρείας «NEWCO REAL ESTATE», ιδιοκτήτριας εταιρείας του κτηρίου του πρώην νοσοκομείου «Παναγία», προχώρησε ο δήμος Καλαμαριάς.

Όπως αναφέρει σε σχετική του ανακοίνωση ο δήμος, «η άκρως επικίνδυνη, για την σωματική ακεραιότητα των πολιτών αλλά και το περιβάλλον της περιοχής, και διαρκώς επιδεινούμενη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το ακίνητο και οι εικόνες ντροπής που αντικρίζουν οι κάτοικοι, οι αθλούμενοι και οι επισκέπτες σε μια περιοχή υψηλού φυσικού κάλλους, είναι πλέον και σε γνώση της δικαιοσύνης».

Η προσφυγή στη δικαιοσύνη με απόφαση της δημάρχου Καλαμαριάς, Χρύσας Αράπογλου και η κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς κατ’ εντολή της από τον αντιδήμαρχο Οικονομικών, Διοίκησης & Ψηφιακού Μετασχηματισμού, Ζαχαρία Κώστα, «ώστε να αποκατασταθεί το πρόβλημα και να αναζητηθούν ευθύνες ή παραλείψεις των αρμοδίων ήταν μονόδρομος για τη διοίκηση του δήμου Καλαμαριάς προκειμένου να προστατεύσει την πόλη και τους πολίτες της», σημειώνει ο δήμος.

Με τη μηνυτήρια αναφορά, ο δήμος Καλαμαριάς ζητά την άσκηση της νόμιμης ποινικής δίωξης σε βάρος των νόμιμων εκπροσώπων της «NEWCO REAL ESTATE» και παντός υπευθύνου για τις παραλείψεις τους να λάβουν όλα τα αναγκαία μέτρα προς αποτροπή των κινδύνων για τη δημόσια υγεία, τη δημόσια ασφάλεια και το περιβάλλον.

Ταυτόχρονα, η αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Μαίρη Τσιραμπίδου, ζήτησε εγγράφως τη διενέργεια αυτοψίας από τις αρμόδιες αρχές ( Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Σώμα Επιθεώρησης Βορείου Ελλάδος- Τμήμα Επιθεώρησης Περιβάλλοντος) προκειμένου να διαπιστωθεί αν ο χώρος έχει καταστεί εστία μόλυνσης και εγκυμονεί κινδύνους για τη δημόσια υγεία.
Επόμενο Προηγούμενο
 

Πέταξαν μολότοφ στο Αστυνομικό Τμήμα Τούμπας

Πέταξαν μολότοφ στο Αστυνομικό Τμήμα Τούμπας

11:11 10/10/2019

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι προσαχθέντες

Κατασχέθηκαν ψάρια το πρωί στη Θεσσαλονίκη

Κατασχέθηκαν ψάρια το πρωί στη Θεσσαλονίκη

11:08 10/10/2019

λιμενικό

Τρεις νεκροί και 12 τραυματίες από το τροχαίο δυστύχημα στον Λαγκαδά

Τρεις νεκροί και 12 τραυματίες από το τροχαίο δυστύχημα στον Λαγκαδά

11:01 10/10/2019

τραγικός απολογισμός

Γερμανία: Δύο νεκροί από πυροβολισμούς

Γερμανία: Δύο νεκροί από πυροβολισμούς

10:36 10/10/2019

σε συναγωγή και εστιατόριο

Τρελή πορεία φορτηγού στο Δερβένι (ΒΙΝΤΕΟ)

Τρελή πορεία φορτηγού στο Δερβένι (ΒΙΝΤΕΟ)

15:09 9/10/2019

Δεν υπήρξε τραυματισμός

Θεσσαλονίκη: 9 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους τον Σεπτέμβριο σε τροχαία!

Θεσσαλονίκη: 9 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους τον Σεπτέμβριο σε τροχαία!

14:58 9/10/2019

αναλυτικά στοιχεία

Τωρα - Έκτακτη διακοπή νερού

Τωρα - Έκτακτη διακοπή νερού

10:05 9/10/2019

ΕΥΑΘ

Οι ντομάτες κάνουν καλό στην ανδρική γονιμότητα

Οι ντομάτες κάνουν καλό στην ανδρική γονιμότητα

09:27 9/10/2019

Έρευνα

Προανακριτική για τον Παπαγγελόπουλο ψήφισε η βουλή

Προανακριτική για τον Παπαγγελόπουλο ψήφισε η βουλή

09:19 9/10/2019

με 173 ψήφους υπέρ και 83 κατά

Σοκ: Ένας στους τέσσερις εφήβους στην Ελλάδα έχει σκεφτεί να βλάψει τον εαυτό του

Σοκ: Ένας στους τέσσερις εφήβους στην Ελλάδα έχει σκεφτεί να βλάψει τον εαυτό του

01:23 9/10/2019

Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας

Κλασικά Έπιπλα