Φιάσκο με τις μάσκες που μοιράστηκαν στα σχολεία (βιντεο)

16/9/2020 00:59    μπαλάκι οι ευθύνες
Σε φιάσκο κατέληξε η κατασκευή και διανομή μασκών στους μαθητές. Λίγες ώρες μετά τον αγιασμό και το πρώτο κουδούνι, αποδείχθηκε ότι οι μάσκες που πήραν στα χέρια τους τα παιδιά ήταν ακατάλληλες εξ’ αιτίας τους μεγέθους τους.

Ένα φιάσκο extra extra… large. Οι μαθητές εφαρμόζουν τις υπερμεγέθεις μάσκες στα πρόσωπά τους και το διασκεδάζουν.

Δε συμβαίνει όμως το ίδιο και με τους υπεύθυνους, αφού 1.500.000 γιγαντιαίες μάσκες μοιράστηκαν στα σχολεία όλης της χώρας.

Μπαλάκι οι ευθύνες για το μέγεθος των μασκών

Το ένα υπουργείο ρίχνει τις ευθύνες στο άλλο. Οι διαστάσεις που δόθηκαν ήταν 10 x 18 εκ. για ηλικίες κάτω των 10 ετών και 12 x 22 εκ. για ηλικίες μεγαλύτερες των 10 ετών

Σε βιοτεχνία της Καρδίτσας, ακόμα και οι υπεύθυνοι που συνέχιζαν να φτιάχνουν μάσκες απορούσαν με τις διαστάσεις.

Με δικές τους μάσκες οι μαθητές στα σχολεία

Τη δεύτερη μέρα του σχολικού έτους οι μαθητές προσήλθαν φορώντας τις δικές τους μάσκες, αφού, εκτός από το μέγεθος, λάθη υπήρχαν και στις ραφές, ενώ αδύναμα φάνηκαν και τα λαστιχάκια.

Η ΚΕΔΕ που ήταν αρμόδια για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού, διέκοψε την παραγωγή των συγκεκριμένων μασκών μέχρι να δοθούν οι νέες προδιαγραφές.

«Πόλεμος» για τις μάσκες – γίγας 

Το φιάσκο με τις μάσκες γίγας προκάλεσε βραχυκύκλωμα μεταξύ των υπουργείων Παιδείας και Εσωτερικών. 

Τις παραιτήσεις των υπουργών Εσωτερικών και Παιδείας ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Πάντως, όπως όλα δείχνουν, τα δείγματα δεν εκλέχθηκαν ποτέ πριν μοιραστούν στους μαθητές.

Το έγγραφο με τις οδηγίες και τις προδιαγραφές για τις μάσκες

Στο απόσπασμα του πρακτικού της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας, με το οποίο δίνονταν συγκεκριμένες οδηγίες και προδιαγραφές για τις μάσκες που θα μοιράζονταν στα σχολεία, φαίνεται τι ακριβώς ζητήθηκε και πώς τελικά φτάσαμε στο φιάσκο με τις μάσκες – γίγας που παρέδωσαν οι εταιρείες – ανάδοχοι.

Αναλυτικά το έγγραφο αναφέρει ότι «οι προδιαγραφές για τις μάσκες, όπως έτσι ήταν το σωστό, δόθηκαν (27/08/20) από την Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19. Και μάλιστα δόθηκαν δύο φορές, ύστερα από παρατηρήσεις ότι οι διαστάσεις των μασκών είναι μεγάλες. 

»Τη δεύτερη φορά με σαφήνεια κατεγράφη ότι οι ‘διαστάσεις τελικού προϊόντος’ πρέπει να είναι 22Χ12 και εστάλησαν στην ΚΕΔΕ. Όλη η προμήθεια έγινε με βάση αυτό που υποδείχθηκε από Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19».

Μετά το φιάσκο που δημιουργήθηκε, οι δήμαρχοι ζητούν από την ΚΕΔΕ να πάρει πίσω τις ακατάλληλες μάσκες που μοιράστηκαν.



mega

Επόμενο Προηγούμενο
 

Social Media - Thessaloniki
Κλασικά Έπιπλα