“Άρση του lockdown στις 21 Δεκεμβρίου” – Χαλάρωση και αν… στις αρχές του καλοκαιριού

28/11/2020 22:48    Χείμαρρος ο καθηγητής Σύψας!
Από Άνοιξη και… βλέπουμε! Αποκαρδιωτικός για όσους ελπίζουν σε άρση του lockdown τις επόμενες ημέρες είναι ο καθηγητής Σύψας. Τι είπε για το άνοιγμα των σχολείων και πότε “βλέπει” επιστροφή στην κανονικότητα.

“Να ανοίξουμε 21 Δεκεμβρίου. Εγώ θα ήθελα να έχουμε 15 καθαρές μέρες. Για να μπορέσουμε να κάνουμε κάποια κανονικότητα. Αν το επιτρέψουν οι συνθήκες να ανοίξουμε τα δημοτικά ενδεχομένως …”

Με αυτά τα λόγια ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας -ο οποίος είναι και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων- έβαλε απότομα “φρένο” στις προσδοκίες εκατομμυρίων Ελλήνων, για μια εορταστική περίοδο λίγο -πολύ λίγο- πιο αισιόδοξη.

Όπως είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ, είναι νωρίς κατά τον ίδιο, για να μιλήσουμε ακόμα για άρση του lockdown. Για την ακρίβεια είπε ότι κατά τον ίδιο, θα πρέπει “να παραμείνουν και τα SMS ακόμα και την περίοδο των εορτών. Δε μπορούμε να κάνουμε καν προβλέψεις. Όλα αυτά που κάνουμε είναι ασκήσεις επί χάρτου”. 

Χριστούγεννα στο σπίτι και με κανέναν επισκέπτη

“Αυτή τη στιγμή που μιλάμε η σημαντική διασπορά γίνεται στα σπίτια άρα η επικοινωνία μεταξύ οικογενειών, ενέχει τον κίνδυνο διασποράς. Καμία οικογένεια, κανένας γύρω μας…” είπε ο κύριος Σύψας. Συμπλήρωσε ότι υπάρχει μία μικρή πτώση στα κρούσματα αλλά…

“Τα στοιχεία αυτά δεν επιτρέπουν καμία πρόβλεψη γιατί δεν διανοούμαι ότι θα ανοίξουμε την κοινωνία έχοντας τα νοσοκομεία γεμάτα στο 88% στη χώρα και στη Θεσσαλονίκη στο 100% και έχοντας αυτό τον αριθμό των νεκρών. Επομένως, πρέπει να σημειώσουμε ότι είναι πολύ αργή η πτώση της πανδημίας. Ο κύριος λόγος είναι ότι υπήρξε τεράστια διασπορά στη διάρκεια του Οκτωβρίου και ο δεύτερος είναι ότι το lockdown που κάναμε δεν είναι πολύ αυστηρό, είναι λίγο light ας το πούμε έτσι και δεν βοηθάει στη γρήγορη αποκλιμάκωση της πανδημίας”.

“Όλα αυτά τα στοιχεία δεν με κάνουν καθόλου αισιόδοξο για τις 7 Δεκεμβρίου, μάλλον θα έλεγα να ξεχάσουμε το 7 Δεκεμβρίου“, είπε διευκρινίζοντας ότι δεν βλέπει πιθανό ούτε το άνοιγμα των σχολείων εκείνη την ημέρα. “Μάλλον κινούμαστε προς 14 και ιδανικά προς 21 Δεκεμβρίου”. 

“Πρέπει να ξέρετε ότι θα φτάσουμε στην Άνοιξη έχοντας κορυφές και κοιλάδες. Όταν έχουμε κορυφές θα λαμβάνονται μέτρα μετά θα χαλαρώνουν τα μέτρα… Μέχρι να φτάσουμε στην Άνοιξη”.

Όπως είπε ο κύριος Σύψας “αν καταφέρουμε και εμβολιάσουμε τις ευπαθείς ομάδες μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού τότε θα αρχίσουμε να χαλαρώνουμε. Θα έχουμε μεγάλα προβλήματα με αυτούς που δε θέλουν να κάνουν εμβόλια… Αν καταφέρουμε να εμβολιάσουμε το 70% του πληθυσμού αυτό θα σημάνει το τέλος της πανδημίας”. 



Επόμενο Προηγούμενο
 

Καλαμαριά: Κυκλοφοριακή διαπαιδαγώγηση παιδιών την Πέμπτη

Καλαμαριά: Κυκλοφοριακή διαπαιδαγώγηση παιδιών την Πέμπτη

17:54 17/9/2019

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Τέσσερις γιατρούς ζητά ο δήμος Καλαμαριάς

Τέσσερις γιατρούς ζητά ο δήμος Καλαμαριάς

17:45 17/9/2019

Κατεβάστε την αίτηση

Κόντρα Τσαμασλή-Μαυρομάτη στο Δήμο Θερμαϊκού για τα ρέματα

Κόντρα Τσαμασλή-Μαυρομάτη στο Δήμο Θερμαϊκού για τα ρέματα

16:53 17/9/2019

πρώην και νυν δήμαρχος

Άναψε η Φλόγα Των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων Νέων

Άναψε η Φλόγα Των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων Νέων

16:51 17/9/2019

που θα διεξαχθούν στη Λωζάνη

Τρεις ποδηλατοπορείες στη δυτική Θεσσαλονίκη

Τρεις ποδηλατοπορείες στη δυτική Θεσσαλονίκη

16:50 17/9/2019

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Θεσσαλονίκη: Βγήκαν οι γερανοί της τροχαίας στους δρόμους

Θεσσαλονίκη: Βγήκαν οι γερανοί της τροχαίας στους δρόμους

16:47 17/9/2019

Έλεγχοι για παράνομα παρκαρισμένα Ι.Χ.

«Δένουν» κάβους τα πλοία

«Δένουν» κάβους τα πλοία

16:43 17/9/2019

ΠΝΟ

Έρχεται αύξηση στα καύσιμα

Έρχεται αύξηση στα καύσιμα

16:41 17/9/2019

Ένωση Βενζινοπωλών Θεσσαλονίκης

Εντοπίστηκε η 16χρονη που είχε χαθεί από τη Θεσσαλονίκη

Εντοπίστηκε η 16χρονη που είχε χαθεί από τη Θεσσαλονίκη

16:33 17/9/2019

To Χαμόγελο του Παιδιού

Θεσσαλονίκη: Άντρας αυτοκτόνησε πέφτοντας από τη γέφυρα της Βούλγαρη

Θεσσαλονίκη: Άντρας αυτοκτόνησε πέφτοντας από τη γέφυρα της Βούλγαρη

00:45 17/9/2019

έπεσε πάνω σε οδηγό μηχανής!

Κλασικά Έπιπλα