Πέντε τροφές που τις τρώτε εντελώς λάθος και επηρεάζουν την υγεία σας

13/12/2019 17:09    πιο περίπλοκο από ό,τι νομίζουμε
Είναι από εκείνες τις περιπτώσεις, που, αν και κάτι μοιάζει πολύ απλό, εντούτοις είναι αρκετά πιο περίπλοκο από ό,τι νομίζουμε.

Όσο απλό, λοιπόν, και αν ακούγεται το να καταναλώνουμε τις τροφές, άλλο τόσο περίπλοκο είναι να τις καταναλώνουμε σωστά, ανάλογα με τις ιδιότητές τους. Υπάρχουν ορισμένες τροφές, για τις οποίες δεν γνωρίζουμε κάποια βασικά πράγματα και, ως αποτέλεσμα, τις τρώμε με εντελώς λάθος τρόπο.

Δείτε 5 τέτοια παραδείγματα:

Λιναρόσπορος

Έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες, αλλά το πεπτικό μας σύστημα αδυνατεί να τον αφομοιώσει ολόκληρο. Όταν τον καταναλώνετε ως ολόκληρο σπόρο, το πιθανότερο είναι ότι θα διέλθει από τ στομάχι και το έντερο και θα αποβληθεί από το σώμα, ακριβώς όπως... εισήλθε σε αυτό. Γι' αυτό, είναι προτιμότερο να τον λιώνετε σε μορφή σκόνης, προτού το προσθέσετε στο φαγητό σας.

Μαύρο τσάι

Δεν πρέπει να βάζετε γάλα στο μαύρο τσάι. Έρευνες έχουν δείξει ότι ενώ η προσθήκη γάλακτος στο μαύρο τσάι δεν επηρεάζει τα αντιοξειδωτικά του, εντούτοις “ακυρώνει” τα καρδιαγγειακά οφέλη από αυτό. Οι πρωτεΐνες του γάλακτος μπορούν να συνδεθούν με τις κατεχίνες του τσαγιού, το οποίο μπορεί να κάνει τα ευεργετικά συστατικά του τσαγιού πιο δύσκολο για το σώμα να τα απορροφήσει.

Μπρόκολο

Δεν πρέπει να το βράζετε! Το μπρόκολο είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, χλωροφύλλη, αντιοξειδωτικά και αντικαρκινικές ενώσεις, αλλά μια κινεζική μελέτη του 2009 διαπίστωσε ότι για να κρατήσει αυτά τα οφέλη για την υγεία άθικτα, πρέπει να μαγειρεύεται στον ατμό. Το βράσιμο και το τηγάνισμα προκαλούν τις μεγαλύτερες απώλειες σε θρεπτικά συστατικά.

Φράουλες

Δεν πρέπει να τις κόβετε! Ορισμένων θρεπτικά συστατικά, όπως η βιταμίνη C στις φράουλες, είναι ευαίσθητα στο φως και το οξυγόνο. Όταν κόβετε τις φράουλες, αφήνετε περισσότερα κύτταρα εκτεθειμένα σε αυτά τα στοιχεία, με αποτέλεσμα να καταστρέφετε την βιταμίνη C.

Σκόρδο

Το ανάποδο με τις φράουλες ισχύει για το σκόρδο. Η αλλικίνη που περιέχει, ενισχύεται από την επαφή της με το οξυγόνο του αέρα. Οι ειδικοί προτείνουν να αφήνετε το σκόρδο ψιλοκομμένο για 10 λεπτά, προτού το προσθέσετε στο φαγητό σας.


iatropedia

Επόμενο Προηγούμενο
 

Social Media - Thessaloniki
Καλαμαριά: Τι θα δούμε σήμερα Τρίτη στη Χριστουγεννιάτικη πλατεία

Καλαμαριά: Τι θα δούμε σήμερα Τρίτη στη Χριστουγεννιάτικη πλατεία

04:53 1/1/2019

μπροστά στο δημαρχείο

Εξαρθρώθηκε διεθνές κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών

Εξαρθρώθηκε διεθνές κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών

04:41 1/1/2019

συνεργασία αρχων

«Χάος» στην αγορά οπτικών καταγγέλλει η Ομοσπονδία Οπτικών

«Χάος» στην αγορά οπτικών καταγγέλλει η Ομοσπονδία Οπτικών

04:36 1/1/2019

τι γίνεται με voucher και την κάλυψη

Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης

Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης

04:31 1/1/2019

πρωτοβουλία της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας

Εορτή του Αγίου Βασιλείου του Μεγάλου

Εορτή του Αγίου Βασιλείου του Μεγάλου

04:27 1/1/2019

1 Ιανουαρίου

Ο καιρός στην Καλαμαριά σήμερα Τρίτη

Ο καιρός στην Καλαμαριά σήμερα Τρίτη

04:23 1/1/2019

1 Ιανουαρίου

Θεσσαλονίκη: 14χρονος σκοτώθηκε προσπαθώντας να δει τα πυροτεχνήματα!

Θεσσαλονίκη: 14χρονος σκοτώθηκε προσπαθώντας να δει τα πυροτεχνήματα!

04:02 1/1/2019

τραγωδία

Θεσσαλονίκη: Οι πρώτες κλήσεις του 2019 σε Άμεση Δράση, Πυροσβεστική και ΕΚΑΒ

Θεσσαλονίκη: Οι πρώτες κλήσεις του 2019 σε Άμεση Δράση, Πυροσβεστική και ΕΚΑΒ

03:47 1/1/2019

πού χρειάστηκε άμεση βοήθεια

Από την ομάδα του e-kalamaria.gr Καλή Χρονιά!

Από την ομάδα του e-kalamaria.gr Καλή Χρονιά!

03:36 1/1/2019

ευτυχισμένο το 2019

Τζόκερ: Ένας υπερτυχερός πήρε το ενάμιση εκατομμύριο!

Τζόκερ: Ένας υπερτυχερός πήρε το ενάμιση εκατομμύριο!

04:58 31/12/2018

Δείτε ποιοι αριθμοί κληρώθηκαν

Κλασικά Έπιπλα