Ελληνοτουρκικά: Η Άγκυρα απειλεί, η Αθήνα θωρακίζεται

6/10/2020 19:12    βιντεο
Η επιθετική συμπεριφορά της Τουρκίας μπήκε στο στόχαστρο του Κυριάκου Μητσοτάκη στη συνάντηση που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός κάλεσε τον Ερντογάν να διαλέξει τον δρόμο που θέλει στα ελληνοτουρκικά, σημειώνοντας σύμφωνα με το mega, πως η Ελλάδα θέλει τη λύση και όχι την κρίση.

Νέες απειλές από Ερντογάν

H επίθεση φιλίας της Ελλάδας ήρθε μετά την συνάντηση Στόλτεμπεργκ – Ερντογάν αλλά και το μήνυμα του Τούρκου προέδρου στον τουρκικό λαό, το οποίο  για ακόμα μία φορά περιείχε απειλές.

Τραβάει το σκοινί ο Ερντογάν: Ανοίγει την Αμμόχωστο

Δεν έχουν τέλος οι προκλήσεις εκ μέρους της Τουρκίας, καθώς ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, και ο λεγόμενος «πρωθυπουργός», Ερσίν Τατάρ του τουρκοκυπριακού κράτους, ανακοίνωσαν ότι ανοίγει το παραλιακό μέτωπο της Αμμοχώστου την Πέμπτη σε κοινή συνέντευξη Τύπου.

Το άνοιγμα θα αφορά μόνο την παραλία μήκους 1,5 χιλιομέτρου και όχι την ίδια την περίκλειστη πόλη και σύμφωνα με τον Τατάρ, θα ανοίξει από την Πέμπτη.

Ενοχλημένοι Ελλάδα και ΝΑΤΟ από τους τουρκικούς S-400

Στο τραπέζι της συνάντησης Ελλάδας – ΝΑΤΟ μπήκε το θέμα των S-400, τους οποίους οι Τούρκοι ενεργοποίησαν σκανάροντας για ελληνικά F-16. Το ΝΑΤΟ είναι ενοχλημένο από την επιμονή του Ερντογάν και οι πληροφορίες λένε πως το θέμα συζητήθηκε με τον Τούρκο πρόεδρο.

Η απάντηση του «σουλτάνου» ήρθε με την προκλητική μεταφορά των S-400 για δοκιμές που θα γίνουν, σύμφωνα με πληροφορίες, στη Σινώπη.

Σε δηλώσεις του ο ΓΓ του ΝΑΤΟ τόνισε πως το «κόκκινο» τηλέφωνο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας δημιουργεί μία γραμμή για εκτόνωση των κρίσεων σε θάλασσα και στον αέρα.

Κρίσιμος για τη Συμμαχία ο ρόλος της Ελλάδας

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε από τη μεριά της πως η Τουρκία είναι αυτή που πρέπει να δείξει τι επιθυμεί να γίνει.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε πως η Ελλάδα παραμένει κρίσιμος παράγοντας για τη Συμμαχία.Επόμενο Προηγούμενο
 
Social Media - Thessaloniki