Πέντε τροφές που τις τρώτε εντελώς λάθος και επηρεάζουν την υγεία σας

13/12/2019 17:09    πιο περίπλοκο από ό,τι νομίζουμε
Είναι από εκείνες τις περιπτώσεις, που, αν και κάτι μοιάζει πολύ απλό, εντούτοις είναι αρκετά πιο περίπλοκο από ό,τι νομίζουμε.

Όσο απλό, λοιπόν, και αν ακούγεται το να καταναλώνουμε τις τροφές, άλλο τόσο περίπλοκο είναι να τις καταναλώνουμε σωστά, ανάλογα με τις ιδιότητές τους. Υπάρχουν ορισμένες τροφές, για τις οποίες δεν γνωρίζουμε κάποια βασικά πράγματα και, ως αποτέλεσμα, τις τρώμε με εντελώς λάθος τρόπο.

Δείτε 5 τέτοια παραδείγματα:

Λιναρόσπορος

Έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες, αλλά το πεπτικό μας σύστημα αδυνατεί να τον αφομοιώσει ολόκληρο. Όταν τον καταναλώνετε ως ολόκληρο σπόρο, το πιθανότερο είναι ότι θα διέλθει από τ στομάχι και το έντερο και θα αποβληθεί από το σώμα, ακριβώς όπως... εισήλθε σε αυτό. Γι' αυτό, είναι προτιμότερο να τον λιώνετε σε μορφή σκόνης, προτού το προσθέσετε στο φαγητό σας.

Μαύρο τσάι

Δεν πρέπει να βάζετε γάλα στο μαύρο τσάι. Έρευνες έχουν δείξει ότι ενώ η προσθήκη γάλακτος στο μαύρο τσάι δεν επηρεάζει τα αντιοξειδωτικά του, εντούτοις “ακυρώνει” τα καρδιαγγειακά οφέλη από αυτό. Οι πρωτεΐνες του γάλακτος μπορούν να συνδεθούν με τις κατεχίνες του τσαγιού, το οποίο μπορεί να κάνει τα ευεργετικά συστατικά του τσαγιού πιο δύσκολο για το σώμα να τα απορροφήσει.

Μπρόκολο

Δεν πρέπει να το βράζετε! Το μπρόκολο είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, χλωροφύλλη, αντιοξειδωτικά και αντικαρκινικές ενώσεις, αλλά μια κινεζική μελέτη του 2009 διαπίστωσε ότι για να κρατήσει αυτά τα οφέλη για την υγεία άθικτα, πρέπει να μαγειρεύεται στον ατμό. Το βράσιμο και το τηγάνισμα προκαλούν τις μεγαλύτερες απώλειες σε θρεπτικά συστατικά.

Φράουλες

Δεν πρέπει να τις κόβετε! Ορισμένων θρεπτικά συστατικά, όπως η βιταμίνη C στις φράουλες, είναι ευαίσθητα στο φως και το οξυγόνο. Όταν κόβετε τις φράουλες, αφήνετε περισσότερα κύτταρα εκτεθειμένα σε αυτά τα στοιχεία, με αποτέλεσμα να καταστρέφετε την βιταμίνη C.

Σκόρδο

Το ανάποδο με τις φράουλες ισχύει για το σκόρδο. Η αλλικίνη που περιέχει, ενισχύεται από την επαφή της με το οξυγόνο του αέρα. Οι ειδικοί προτείνουν να αφήνετε το σκόρδο ψιλοκομμένο για 10 λεπτά, προτού το προσθέσετε στο φαγητό σας.


iatropedia

Επόμενο Προηγούμενο
 

Social Media - Thessaloniki
Παράταση του νόμου Κατσέλη - Πλαίσιο προστασίας της α' κατοικίας

Παράταση του νόμου Κατσέλη - Πλαίσιο προστασίας της α' κατοικίας

04:45 29/12/2018

από τέλος Φεβρουαρίου

Των Αγίων 14.000 σφαγιασθέντων νηπίων στη Βηθλεέμ

Των Αγίων 14.000 σφαγιασθέντων νηπίων στη Βηθλεέμ

04:41 29/12/2018

29 Δεκεμβρίου

Ο καιρός στην Καλαμαριά σήμερα Σάββατο

Ο καιρός στην Καλαμαριά σήμερα Σάββατο

02:29 29/12/2018

29 Δεκεμβρίου

Προσοχή: Ανακαλείται γνωστό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Προσοχή: Ανακαλείται γνωστό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

02:16 29/12/2018

ΕΦΕΤ

Βγαίνει σήμερα με νέα άδεια ο Κουφοντίνας

Βγαίνει σήμερα με νέα άδεια ο Κουφοντίνας

07:34 28/12/2018

Πρωτοχρονιά εκτός φυλακής

Κινητοποιήσεις από την πανελλαδική επιτροπή των μπλόκων

Κινητοποιήσεις από την πανελλαδική επιτροπή των μπλόκων

04:31 28/12/2018

αγρότες

Υπόθεση Ζακ: Απόταξη και αργία με απόλυση για τους οκτώ αστυνομικούς

Υπόθεση Ζακ: Απόταξη και αργία με απόλυση για τους οκτώ αστυνομικούς

04:29 28/12/2018

Ένορκη Διοικητική Εξέταση

Με Μύρωνα Στρατή και Μπλε η αλλαγή χρόνου στην πλατεία Αριστοτέλους

Με Μύρωνα Στρατή και Μπλε η αλλαγή χρόνου στην πλατεία Αριστοτέλους

04:20 28/12/2018

Νεανικός αέρας και ξεσηκωτικά Vibes

Πάνω από 200.000 κιλά βασιλόπιτες στη Θεσσαλονίκη!

Πάνω από 200.000 κιλά βασιλόπιτες στη Θεσσαλονίκη!

04:17 28/12/2018

στα αρτοποιεία του νομού

Υπερθέαμα με 4000 πυροτεχνήματα για την Πρωτοχρονιά στη Θεσσαλονίκη

Υπερθέαμα με 4000 πυροτεχνήματα για την Πρωτοχρονιά στη Θεσσαλονίκη

04:12 28/12/2018

«βροχή» πυροτεχνημάτων

Κλασικά Έπιπλα