Έκτακτο επίδομα 1.000 ευρώ σε εργαζόμενους και 3.000 σε επιχειρήσεις - Για ποιες περιοχές

5/3/2021 18:12    Υπουργός Ανάπτυξης
Έκτακτη οικονομική ενίσχυση για τις επιχειρήσεις του λιανικού εμπορίου που παρέμειναν κλειστές, μετά από κρατική εντολή, κατά τη διάρκεια των εορτών ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής, ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, σύμφωνα με το ethnos.gr.

Πρόκειται, σύμφωνα με τον ίδιο, για τις επιχειρήσεις που δεν μπορούσαν να εφαρμόσουν ούτε το click away. Αυτές, λοιπόν, αναμένεται να λάβουν 3.000 ευρώ, ενώ 1.000 ευρώ θα πάρει ο κάθε εργαζόμενος δικαιούχος.

«Θα υπάρξει επιδότηση στις επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου σε περιοχές που ήταν κλειστές στην περίοδο εορτών και δεν μπορούσαν να λειτουργήσουν ούτε με μέθοδο click away. Μιλάμε για περιοχές της Δυτικής Αττικής όπως Ελευσίνα, Ασπρόπυργος κ.α. ή η περιοχή της Κοζάνης που ήταν σε σκληρό lockdown», είπε αρχικά ο Υπουργός Ανάπτυξης ανακοινώνοντας και τα σχετική ποσά που θα προβλέπει η απόφαση.

«Θα λάβουν έκτακτη επιχορήγηση - όχι επιστρεπτέα προκαταβολή ή δάνειο – 3.000 ευρώ ανά επιχείρηση και 1.000 ευρώ ο κάθε εργαζόμενος. Αυτές οι επιχειρήσεις θα έχουν ευνοϊκότερη μεταχείριση και στήριξη από την κυβέρνηση», τόνισε.

Την ίδια ώρα, ο Υπουργός Ανάπτυξης, αν και δεν απέρριψε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για σύνταξη Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος για τη Δυτική Αθήνα, μετέθεσε για μετά την πανδημια τη συζήτηση για την υλοποίησή της.

Τέλος, απαντώντας στις επικρίσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τον αποκλεισμό επιχειρήσεων από το τραπεζικό δανεισμό, υποστήριξε πως δεν πρέπει να δίνονται δάνεια χωρίς τραπεζικά κριτήρια ώστε να μην οδηγηθούμε σε νέα γενιά κόκκινων δανείων.



Επόμενο Προηγούμενο