Θεσσαλονίκη: Σύγχρονος ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός στο ΑΧΕΠΑ

2/12/2020 18:25     τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ
Σύγχρονος ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός, ύψους τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ, θα εγκατασταθεί στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ. Τα κονδύλια εξασφάλισε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας από ευρωπαϊκούς πόρους ενώ η σχετική προμήθεια αφορά συνολικά 54 μηχανήματα.

Σε αυτά περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, συγκρότημα ψηφιακού στεφανιογράφου, φορητά ακτινολογικά μηχανήματα, ψηφιακό ακτινογραφικό μηχάνημα, χειρουργικά κρεβάτια, οφθαλμολογικά μικροσκόπια, laser, τομογραφίες, υπερηχοτομογράφος, ψηφιακός μαστογράφος, μονάδες ενδοσκοπήσεων υψηλής ευκρίνειας, φορητοί υπερηχοτομογράφοι, νευρολογικός εγκεφαλογράφος, ενδοσκοπικά συστήματα, χειρουργικά μόνιτορ, μηχανήματα αιμοκάθαρσης και αναπνευστικές συσκευές οξυγονοθεραπείας.

Σε δηλώσεις του, ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας επισήμανε σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ότι διατίθεται ένα μεγάλο μέρος των ευρωπαϊκών πόρων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την ενίσχυση όλων των νοσοκομείων και των κέντρων υγείας της περιοχής. Ειδικά για το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ ανέφερε ότι είναι από τις μεγαλύτερες και πιο σημαντικές μονάδες υγείας σε όλη τη χώρα και επιπλέον είναι νοσοκομείο αναφοράς για τον κορονοϊό.

«Πρόθεσή μας είναι να βελτιώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στους πολίτες, αλλά και να δημιουργήσουμε όσο το δυνατόν καλύτερες συνθήκες για τους γιατρούς και τους νοσηλευτές συνδράμοντας το πολύτιμο έργο τους για την προστασία της δημόσιας υγείας», πρόσθεσε. Υπενθύμισε, άλλωστε, ότι η Περιφέρεια, μέσα στην υγειονομική κρίση διέθεσε 80 εκατομμύρια ευρώ για την ενίσχυση του εθνικού συστήματος υγείας στην Κεντρική Μακεδονία, τόσο με προσλήψεις αναγκαίου προσωπικού, όσο και με ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας. Επίσης, δημιούργησε 24 νέες κλίνες ΜΕΘ.



Επόμενο Προηγούμενο
 

Social Media - Thessaloniki