Όλη η αλήθεια για τις λαμαρίνες στην οδό Σοφούλη

20/12/2022 14:51    Ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης, μετά την απορριπτική απόφαση του διοικητικού εφετείου Θεσσαλονίκης
Ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης, μετά την απορριπτική απόφαση του διοικητικού εφετείου Θεσσαλονίκης στην προσφυγή των δημοτών για την ακύρωση  των οικοδομικών αδειών σε δύο οικόπεδα στη Σοφούλη, που είχε ως αποτέλεσμα την έναρξη εργασιών περίφραξής τους, κάλεσε άμεσα σε συνάντηση τους νομικούς συμβούλους του Δήμου, τους συνεργάτες του και κατοίκους της περιοχής, στην οποία συζητήθηκαν  κινήσεις που μπορούν να γίνουν από δω και στο εξής, για την αποφυγή της δόμησης των δύο οικοπέδων.

Ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, μετά τη συνάντηση ανέφερε τα εξής:

«Αμαρτίες του παρελθόντος δε θα επιτρέψω να εμφανίζονται ως ευθύνες αυτής της διοίκησης, ούτε ως αντιπολιτευτικά επιχειρήματα, από κομήτες με όψιμο ενδιαφέρον.

Δεν μπορούμε να μιλάμε για ανάπλαση του παραλιακού μετώπου και να βρισκόμαστε αντιμέτωποι με περιφράξεις οικοπέδων. Για ποια ανάπτυξη μιλάμε, όταν σε μία παραθαλάσσια περιοχή, ιστορικής σημασίας, η πρόσβαση περιορίζεται!!!

 Ενώνουμε τις φωνές μας με τους κατοίκους, λέμε όχι στην ανοικοδόμηση της Σοφούλη και συνεχίζουμε να αναδεικνύουμε το τεράστιο αυτό ζήτημα, ώστε να μην προχωρήσει καμία ανοικοδόμηση και να απομακρυνθούν άμεσα οι λαμαρίνες.

Όσο για τους επικριτές μας; Νεόκοποι στον Δήμο Καλαμαριάς, που λαϊκίζουν κρύβοντας την αλήθεια!

Και η αλήθεια για το συγκεκριμένο ζήτημα, που είχε απασχολήσει ξανά την τοπική κοινωνία το 2012, τότε που είχαν ξεκινήσει οι οικοδομικές εργασίες είναι η εξής:

Οι δύο οικοδομικές άδειες εκδόθηκαν το 2012 από τη  διεύθυνση δόμησης του Δήμου Καλαμαριάς και αργότερα αναθεωρήθηκαν. Σύμφωνα με την τελευταία απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Θεσσαλονίκης είναι νόμιμες και  οι ιδιοκτήτες τους έχουν το  δικαίωμα να ανοικοδομήσουν.

Στο μεσοδιάστημα 2012-2016 αποφασίστηκε αναστολή οικοδομικών εργασιών, δίνοντας τον χρόνο στον Δήμο που προσέφυγε στο ΣτΕ για θέματα σχετικά των δύο αδειών.

Η απόφαση που εκδόθηκε το 2016  δικαίωνε σε θέματα μεν τον Δήμο, χωρίς όμως να διευκρινίζει σαφώς την τύχη των δύο αδειών.

Εφαρμογή της δικαστικής αυτής απόφασης κλήθηκε να κάνει η υπηρεσία δόμησης Καλαμαριάς, η οποία και δεν ακύρωσε τις συγκεκριμένες οικοδομικές άδειες, που μέχρι σήμερα παραμένουν σε ισχύ!

Η διοίκησή μας, που ανέλαβε καθήκοντα  επτά χρόνια μετά την έκδοση των συγκεκριμένων αδειών και τέσσερα χρόνια μετά την απόφαση του ΣτΕ, προσπαθώντας να βοηθήσει τη συγκεκριμένη Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου μας , η οποία είναι αυτοτελής (χωρίς να επιτρέπεται να λάβει εντολή από πολιτικό προϊστάμενο), έκανε αίτημα ερμηνείας στην αρμόδια επιτροπή του ΣτΕ, σε μία ύστατη προσπάθεια να υπερασπιστεί το αδόμητο του παραλιακού μας μετώπου και γενικά των ελεύθερων χώρων.

Λάθη του παρελθόντος οδήγησαν τέτοιες περιοχές εντός Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου, αυξάνοντας κατά πολύ τις αξίες απαλλοτρίωσής τους, γεγονός που τώρα   δυσκολεύει πολύ εμάς στις προσπάθειές που επίμονα καταβάλλουμε  με σκοπό τη διεκδίκηση ελεύθερων χώρων και την ανάπλαση αυτών προς όφελος των Καλαμαριωτών ,όπως είναι αυτή της Σοφούλη, του Κόδρα ,της πλαζ Αρετσούς κ πολλών άλλων» , καταλήγει ο κ. Δαρδαμανέλης.
Επόμενο Προηγούμενο
 

Τροχαία - Με τέρμα γκάζι οι οδηγοί της Θεσσαλονίκης

Τροχαία - Με τέρμα γκάζι οι οδηγοί της Θεσσαλονίκης

16:01 12/9/2018

στοιχεία

Λουκέτο σε γνωστή ιδιωτική κλινική της Θεσσαλονίκης

Λουκέτο σε γνωστή ιδιωτική κλινική της Θεσσαλονίκης

15:56 12/9/2018

Τίτλοι τέλους

Ο χαιρετισμός του Δημάρχου Καλαμαριάς για τη νέα σχολική χρονιά σε Γυμνάσια - Λύκεια

Ο χαιρετισμός του Δημάρχου Καλαμαριάς για τη νέα σχολική χρονιά σε Γυμνάσια - Λύκεια

15:21 12/9/2018

Θεοδόσης Μπακογλίδης

Ο χαιρετισμός του Δημάρχου Καλαμαριάς για τη νέα σχολική χρονιά στα δημοτικά

Ο χαιρετισμός του Δημάρχου Καλαμαριάς για τη νέα σχολική χρονιά στα δημοτικά

15:13 12/9/2018

Θεοδόσης Μπακογλίδης

«Στα τέλη Οκτωβρίου έτοιμο προς χρήση το γήπεδο του Απόλλωνα»

«Στα τέλη Οκτωβρίου έτοιμο προς χρήση το γήπεδο του Απόλλωνα»

07:08 12/9/2018

Μιχάλης Φωτιάδης

Τι αλλάζει στις άδειες οδήγησης

Τι αλλάζει στις άδειες οδήγησης

06:54 12/9/2018

υπουργείο Μεταφορών

Συλλήψεις για διακίνηση προσφύγων στη Θεσσαλονίκη

Συλλήψεις για διακίνηση προσφύγων στη Θεσσαλονίκη

06:51 12/9/2018

Σχεδόν καθημερινα

ΕΝΦΙΑ: Έως πότε μπορείτε να υποβάλετε τροποποιητική δήλωση

ΕΝΦΙΑ: Έως πότε μπορείτε να υποβάλετε τροποποιητική δήλωση

06:46 12/9/2018

Taxisnet

Ο Έλληνας πλανόδιος πωλητής που δημιούργησε τον πιο γνωστό οίκο κοσμημάτων

Ο Έλληνας πλανόδιος πωλητής που δημιούργησε τον πιο γνωστό οίκο κοσμημάτων

05:11 12/9/2018

BVLGARI

Αστυνομικός μπέρδεψε το σπίτι της και σκότωσε το γείτονά της!

Αστυνομικός μπέρδεψε το σπίτι της και σκότωσε το γείτονά της!

05:07 12/9/2018

Ντάλας

Κλασικά Έπιπλα