Μετρό: Σε λειτουργία η βασική γραμμή -Τί λένε για Καλαμαριά Κυρανάκης, Δήμας, Δένης - Τί ισχύει για κάρτες

20/6/2026 10:31    Σε κανονική λειτουργία επανήλθε από σήμερα
Σε κανονική εμπορική λειτουργία επανήλθε από σήμερα το πρωί η βασική γραμμή του Μετρό Θεσσαλονίκης.

Η λειτουργία του Μετρό είχε διακοπεί λόγω της διεξαγωγής των ελέγχων και των δοκιμών για την ενσωμάτωση της επέκτασης προς Καλαμαριά.

Όπως ανακοινώθηκε, οι κάτοχοι καρτών με ενεργό πακέτο διαδρομών για το χρονικό διάστημα κατά το οποίο το Μετρό δεν λειτούργησε (29/5 έως και 19/6) μπορούν να τις φορτίσουν με το αντίστοιχο του υπολοίπου τους στα εκδοτήρια των εξής σταθμών: «Νέος Σιδηροδρομικός Σταθμός», «Βενιζέλου», «Αγίας Σοφίας», «25ης Μαρτίου», «Νέα Ελβετία».



Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο διευθυντής του Μετρό Θεσσαλονίκης, Νίκος Δένης, κατά το πρώτο δεκαπενθήμερο μετά την επαναλειτουργία, τα δρομολόγια θα πραγματοποιούνται όπως και πριν από τη διακοπή, με τους συρμούς να κινούνται μεταξύ του Νέου Σιδηροδρομικού Σταθμού και της Νέας Ελβετίας.

Ωστόσο, πριν από τα μέσα Ιουλίου, αναμένεται να τεθούν σε εμπορική λειτουργία σχεδόν όλοι οι συρμοί της βασικής γραμμής. Οι συρμοί που θα κατευθύνονται προς την Καλαμαριά θα εξυπηρετούν προσωρινά το επιβατικό κοινό έως τον σταθμό της 25ης Μαρτίου, όπου θα πραγματοποιείται η αποβίβαση των επιβατών.



Ο νέος Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυρανάκης έγινε δεκτός από τον υφυπουργό εσωτερικών Κωνσταντίνο Γκιουλέκα στο Διοικητήριο, στο πλαίσιο παρουσίας του στην πόλη για «συνάντηση γνωριμίας» με τη Διοικούσα Επιτροπή της ΝΔ Θεσσαλονίκης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο κ. Κυρανάκης τόνισε ότι η Θεσσαλονίκη βιώνει πλέον μια συγκοινωνιακή επανάσταση.

«Δεν είναι μόνο το Μετρό, το οποίο σε λίγες εβδομάδες ολοκληρώνεται και η επέκταση της Καλαμαριάς που θα παραδοθεί τέλη Ιουλίου. Δεν έχουμε συνειδητοποιήσει ότι από την Καλαμαριά μέχρι και τη Σίνδο μπορείς πλέον να μετακινηθείς με μέσα σταθερής τροχιάς» ανέφερε. 

«Αυτό σε συνδυασμό με τον διπλασιασμό των λεωφορείων, το Flyover και τον συνολικό σχεδιασμό μας για τις συγκοινωνίες έχει φέρει μια επανάσταση και είμαστε πολύ χαρούμενοι γιατί έχει βελτιώσει την καθημερινότητα των πολιτών» συμπλήρωσε.



Στην τελική ευθεία για την παράδοσή της στο επιβατικό κοινό βρίσκεται η επέκταση του Μετρό Θεσσαλονίκης προς την Καλαμαριά, με τους πέντε νέους σταθμούς να αναμένεται, σύμφωνα με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρίστο Δήμα, να δοθούν σε κυκλοφορία μέσα στο καλοκαίρι, εφόσον ολοκληρωθούν οι δοκιμές και οι απαραίτητες πιστοποιήσεις.

O κ. Δήμας ανέφερε ότι «τα δοκιμαστικά δρομολόγια συνεχίζονται. Όπως έχουμε πει, μέσα στο καλοκαίρι θα δοθεί στην κυκλοφορία η επέκταση προς Καλαμαριά, οι πέντε σταθμοί. Μέχρι να ολοκληρωθεί το σύνολο των δοκιμαστικών και να έχουμε πάρει τις απαραίτητες πιστοποιήσεις, δεν θα μπορέσουμε να πούμε ακριβή ημερομηνία. Όμως μέχρι στιγμής πάνε πολύ καλά τα δοκιμαστικά.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «κάνουμε κάθε μέρα συναντήσεις, κάθε μέρα δοκιμαστικά. Είμαστε αισιόδοξοι ότι σε πολύ λίγο καιρό θα μπορέσουμε να δώσουμε την επέκταση και προς την Καλαμαριά».

Παράλληλα, ο κ. Χρίστος Δήμας επισήμανε τη σημασία του έργου για τις μετακινήσεις στη Θεσσαλονίκη, τονίζοντας ότι πρόκειται για μια παρέμβαση που αναμένουν όχι μόνο οι κάτοικοι της πόλης, αλλά και οι επισκέπτες της. Όπως είπε καταλήγοντας, η λειτουργία της επέκτασης θα συμβάλει σε πιο άνετες και αποτελεσματικές μετακινήσεις εντός του πολεοδομικού συγκροτήματος.



Επόμενο Προηγούμενο
 
Καλαμαριά: Ανοιχτές θα μένουν οι σχολικές αυλές για να παίζουν τα παιδιά - Δείτε μέχρι τι ώρα

Καλαμαριά: Ανοιχτές θα μένουν οι σχολικές αυλές για να παίζουν τα παιδιά - Δείτε μέχρι τι ώρα

20:29 20/7/2026

Εγκρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο

Καλαμαριά: Εορταστική εβδομάδα στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονα - Δείτε το πρόγραμμα

Καλαμαριά: Εορταστική εβδομάδα στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονα - Δείτε το πρόγραμμα

18:37 20/7/2026

εν όψει της Πανηγύρεως

Θανατηφόρο τροχαίο με μία νεκρή γυναίκα στη Θεσσαλονίκη - Παρασύρθηκε από λεωφορείο

Θανατηφόρο τροχαίο με μία νεκρή γυναίκα στη Θεσσαλονίκη - Παρασύρθηκε από λεωφορείο

18:27 20/7/2026

σήμερα το μεσημέρι

Θεσσαλονίκη: Τέταρτη προφυλάκιση για τη φονική επίθεση με γκαζάκια στο σπίτι της οικογένειας Νέστορα

Θεσσαλονίκη: Τέταρτη προφυλάκιση για τη φονική επίθεση με γκαζάκια στο σπίτι της οικογένειας Νέστορα

16:18 20/7/2026

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε και ο 25χρονος

Καλαμαριά: Συναυλία παραδοσιακής μουσικής, χοροί και έκθεση φωτογραφίας στο Πανηγύρι της Αγίας Παρασκευής

Καλαμαριά: Συναυλία παραδοσιακής μουσικής, χοροί και έκθεση φωτογραφίας στο Πανηγύρι της Αγίας Παρασκευής

14:55 20/7/2026

αναλυτικά το πρόγραμμα

Καλαμαριά: Δείτε που μπορείτε να δροσιστείτε - Ο δήμος ανοίγει αίθουσες για τον καύσωνα!

Καλαμαριά: Δείτε που μπορείτε να δροσιστείτε - Ο δήμος ανοίγει αίθουσες για τον καύσωνα!

13:37 20/7/2026

Ανοικτοί κλιματιζόμενοι χώροι

Καλαμαριά: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τα voucher Παιδικών - Βρεφονηπιακών Σταθμών - Όλες οι λεπτομέρειες

Καλαμαριά: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τα voucher Παιδικών - Βρεφονηπιακών Σταθμών - Όλες οι λεπτομέρειες

13:22 20/7/2026

περιόδου 2026-2027

Κλασικά Έπιπλα