Αρνητές μάσκας: Με ειδικό λογισμικό «περιπολεί» το ίντερνετ η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

23/9/2020 19:20    θα εντοπίζει ιστοσελίδες ή προφίλ στα social media
=Ειδικό λογισμικό που θα “σκανάρει” το διαδίκτυο και θα εντοπίζει ιστοσελίδες ή προφίλ στα social media που προτρέπουν τους πολίτες να μην χρησιμοποιούν μάσκα και διαδίδουν πως δεν υπάρχει κορονοϊός, έχει δημιουργήσει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, έπειτα από την απόφαση του Εισαγγελέα για Αυτόφωρο στους αρνητές της μάσκας και του ιού και κυρίως σ’ αυτούς που διαδίδουν fake news, καθώς πλέον είναι επικίνδυνοι για την δημόσια υγεία.

Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί είναι επικίνδυνη, όπως λένε και οι ειδικοί, καθώς αυξάνονται καθημερινά τα κρούσματα. Δυστυχώς παράλληλα αυξάνονται και οι αρνητές του ιού, οι οποίοι δεν δέχονται να πάρουν ατομικά μέτρα προστασίας, κυρίως στην χρήση της μάσκας, με αποτέλεσμα το μείγμα που δημιουργείται να είναι εκρηκτικό για την δημόσια υγεία.

Λόγω της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί υπήρξε παρέμβαση Εισαγγελέα, για τους αρνητές που επηρεάζουν κοινωνικές ομάδες και κυρίως δεν χρησιμοποιούν μάσκα, εκεί που προβλέπει την χρήση της η σχετική νομοθεσία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsi.gr, ήδη οι ειδικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχουν δημιουργήσει ειδικό λογισμικό που ουσιαστικά θα “περιπολεί” θα “σκανάρει” το διαδίκτυο, με σκοπό να εντοπίζει ιστοσελίδες ή προφίλ στα social media, που διαδίδουν fake news και ουσιαστικά οδηγούν αυτούς που τους πιστεύουν, να εκθέτουν εαυτόν και αλλήλους σε κίνδυνο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης, στην περίπτωση που οι αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διαπιστώσουν σελίδες ανάλογου περιεχομένου με πολλούς επισκέπτες ή εγγεγραμμένους, άμεσα την σηματοδοτούν και διαβιβάζουν στον Εισαγγελέα τα στοιχεία ώστε να δοθεί η εντολή για προκαταρκτική έρευνα.

Ήδη το συγκεκριμένο λογισμικό έχει τεθεί σε λειτουργία και “σκανάρει” το διαδίκτυο εντοπίζοντας φράσεις κλειδιά που οδηγούν ουσιαστικά στην σελίδα των αρνητών.

Η επόμενη κίνηση των Αστυνομικών στην περίπτωση που διαταχθεί προκαταρκτική έρευνα είναι να εντοπίσουν τον διαχειριστή της ιστοσελίδας, αλλά και τους χρήστες που έχουν συχνή παρουσία με αναρτήσεις τους που προτρέπουν σε άρνηση των μέτρων και προκαλούν κινητοποιήσεις, στις οποίες βέβαια επίσης δεν τηρείται κάποιο μέτρο προστασίας από τον νέο ιό.



Επόμενο Προηγούμενο
 

Καλαμαριά: Θα φωταγωγηθεί το δημαρχείο για τον Απόλλωνα - Ιστορική στιγμή (φωτο)

Καλαμαριά: Θα φωταγωγηθεί το δημαρχείο για τον Απόλλωνα - Ιστορική στιγμή (φωτο)

19:02 17/5/2026

Η Καλαμαριά γιορτάζει και είναι περήφανη

Τραγωδία: Δύο γυναίκες νεκρές σε τροχαίο, φωτογραφίες

Τραγωδία: Δύο γυναίκες νεκρές σε τροχαίο, φωτογραφίες

18:11 17/5/2026

στην εθνική οδό Ρόδου - Λίνδου

Σκότωσαν το 2 ετών κοριτσάκι τους, αφού προηγουμένως το κρατούσαν μέσα σε φέρετρο

Σκότωσαν το 2 ετών κοριτσάκι τους, αφού προηγουμένως το κρατούσαν μέσα σε φέρετρο

17:58 17/5/2026

το βασάνιζαν για μήνες

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Νεκρός άνδρας που πετάχτηκε μπροστά σε εν κινήσει τρένο

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Νεκρός άνδρας που πετάχτηκε μπροστά σε εν κινήσει τρένο

17:55 17/5/2026

στη δυτική Θεσσαλονίκη

Θεσσαλονίκη: Tεράστια σκακιέρα στη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ποντίων

Θεσσαλονίκη: Tεράστια σκακιέρα στη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ποντίων

17:50 17/5/2026

πλατεία Αριστοτέλους

Καλαμαριά: Ωδείο <<Μελωδία>> προς δήμο ''ανοργανωσιά και έλλειψη σοβαρότητας''! - Τι απαντά ο δήμος

Καλαμαριά: Ωδείο <<Μελωδία>> προς δήμο ''ανοργανωσιά και έλλειψη σοβαρότητας''! - Τι απαντά ο δήμος

17:26 17/5/2026

Η συνεργασία προϋποθέτει και στοιχειώδη αίσθηση μέτρου

Καλαμαριά: Αυλαία στο Φεστιβάλ Διαφορετικότητας - Τί είναι η Χάρτα που υπέγραψε η Δήμαρχος (φωτο)

Καλαμαριά: Αυλαία στο Φεστιβάλ Διαφορετικότητας - Τί είναι η Χάρτα που υπέγραψε η Δήμαρχος (φωτο)

13:00 17/5/2026

ένας νέος θεσμός εξωστρέφειας

Κλασικά Έπιπλα