Καλαμαριά: Απόψε τραγουδάμε Καββαδία με ελεύθερη είσοδο δίπλα στη θάλασσα ''Μια εμπειρία υψηλής αισθητικής''

6/9/2026 10:11    «Τραγουδάμε Καββαδία – 50 χρόνια μετά…»
Μια βραδιά ποίησης και μουσικής στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Παρα θίν αλός απόψε Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου στην Πλαζ Αρετσούς της Καλαμαριάς

Ώρα έναρξης: 21:00

Είσοδος ελεύθερη – χωρίς κρατήσεις

Πενήντα χρόνια μετά τον θάνατο του Νίκου Καββαδία, ο ποιητής των θαλασσών, των μεγάλων ταξιδιών και της αστείρευτης νοσταλγίας επιστρέφει μέσα από μια ξεχωριστή μουσικοποιητική παραγωγή του Κέντρου Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με τον Δημήτρη Ζερβουδάκη, τον Κώστα Πρατσινάκη, τον Κωνσταντίνο Καζάκο στην αφήγηση και πρωτότυπα κείμενα – λογοτεχνική επιμέλεια της Άννας Μυκωνίου.

Το Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Καλαμαριάς παρουσιάζουν μια ξεχωριστή μουσικοποιητική εμπειρία στην Πλαζ Αρετσούς στην Καλαμαριά, προσφέροντας στο κοινό μια υψηλής αισθητικής εμπειρία, με ελεύθερη είσοδο.

Δεν πρόκειται για μια ακόμη συναυλία. Πρόκειται για μια ποιητική περιπλάνηση στον κόσμο του Νίκου Καββαδία, εκεί όπου οι λέξεις μυρίζουν αρμύρα, τα λιμάνια γίνονται τόποι μνήμης και οι άνθρωποι κουβαλούν μέσα τους την αγωνία της αναχώρησης και τη λαχτάρα της επιστροφής. Μέσα από τη μουσική, την αφήγηση και τον ποιητικό λόγο, η παράσταση φωτίζει τον άνθρωπο πίσω από τον μύθο και αναδεικνύει τη διαχρονικότητα ενός έργου που εξακολουθεί να συγκινεί κάθε γενιά.

Οι στίχοι του Καββαδία συναντούν τις εμβληματικές μελοποιήσεις των Θάνου Μικρούτσικου, Γιάννη Σπανού, Μαρίζας Κωχ και Δημήτρη Ζερβουδάκη. Τραγούδια που έχουν σημαδέψει τη συλλογική μας μνήμη, που τραγουδήθηκαν σε παρέες, σε ταξίδια και σε νύχτες γεμάτες θάλασσα, αποκτούν νέα πνοή μέσα από μια παράσταση όπου η μουσική συνομιλεί με την ποίηση και η αφήγηση οδηγεί τον θεατή στα μονοπάτια της ζωής και της δημιουργίας του μεγάλου ποιητή.

Μια βραδιά αφιερωμένη όχι μόνο στον Καββαδία, αλλά στη δύναμη της ποίησης να μας ενώνει, να μας συγκινεί και να μας ταξιδεύει.




Σύλληψη- Κείμενα – Λογοτεχνική επιμέλεια

Άννα Μυκωνίου

Ερμηνεύουν:

Δημήτρης Ζερβουδάκης
Κώστας Πρατσινάκης
Μαρία Φραγκούλη
Μαρία Κατηρτζίδου

Αφήγηση: Κωνσταντίνος Καζάκος

Με το μουσικό σχήμα «Πριγκηπέσσα»
Ενορχηστρώσεις – Ακορντεόν: Ηρακλής Βαβάτσικας
Πιάνο: Σάκης Κοντονικόλας
Κιθάρα: Δημήτρης Σφίγγος
Κοντραμπάσο: Μίλτος Τσαλιγόπουλος


Επόμενο Προηγούμενο
 
Καλαμαριά: Ο Μητροπολίτης σε Κρήνη, Βότση, Κηφισιά, Μηχανιώνα, Άγιο Όρος, Καβάλα, Εύβοια και Αθήνα!

Καλαμαριά: Ο Μητροπολίτης σε Κρήνη, Βότση, Κηφισιά, Μηχανιώνα, Άγιο Όρος, Καβάλα, Εύβοια και Αθήνα!

17:27 10/9/2026

το πρόγραμμα του Σεβασμιωτάτου για τον Σεπτέμβριο

Καλαμαριά: Έντονη οσμή ''αερίου'' και ανησυχίες πολιτών

Καλαμαριά: Έντονη οσμή ''αερίου'' και ανησυχίες πολιτών

17:08 10/9/2026

πολύ έντονη ήταν η μυρωδιά από το πρωί

Καλαμαριά: Αναλυτικά οι ώρες των Αγιασμών για όλα τα σχολεία (Λύκεια, Γυμνάσια, Δημοτικά, Νηπιαγωγεία)

Καλαμαριά: Αναλυτικά οι ώρες των Αγιασμών για όλα τα σχολεία (Λύκεια, Γυμνάσια, Δημοτικά, Νηπιαγωγεία)

15:14 10/9/2026

ανοίγουν και επίσημα οι πόρτες των σχολείων

Καλαμαριά: Προϊόντα απευθείας από παραγωγούς την Κυριακή - Δείτε τις τιμές

Καλαμαριά: Προϊόντα απευθείας από παραγωγούς την Κυριακή - Δείτε τις τιμές

11:47 10/9/2026

Νέα Κρήνη

Θεσσαλονίκη: Τρόμος για 14χρονη στο κέντρο - Την θώπευσε 55χρονος

Θεσσαλονίκη: Τρόμος για 14χρονη στο κέντρο - Την θώπευσε 55χρονος

11:07 10/9/2026

Συνελήφθη από την αστυνομία ο άντρας

ΣΟΚ - Πέθανε ο Γιώργος Μαζωνάκης από ανακοπή στα 54 του χρόνια

ΣΟΚ - Πέθανε ο Γιώργος Μαζωνάκης από ανακοπή στα 54 του χρόνια

18:11 9/9/2026

άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο Ελπίς

Καλαμαριά: Ετοιμασίες για το πρώτο κουδούνι - Καθαρά σχολεία με νέα ηλεκτρικά οχήματα

Καλαμαριά: Ετοιμασίες για το πρώτο κουδούνι - Καθαρά σχολεία με νέα ηλεκτρικά οχήματα

18:04 9/9/2026

ολοκληρώνεται η προετοιμασία των σχολικών μονάδων

Κλασικά Έπιπλα