Στο Δημαρχείο Καλαμαριάς για Μετρό και Πόντου ο Νίκος Ταχιάος

24/7/2025 16:19    Συνάντηση εργασίας για το Μετρό και την διάνοιξη της Πόντου
Συνάντηση εργασίας για το Μετρό και την διάνοιξη της Πόντου πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Καλαμαριάς με τη συμμετοχή του Υφυπουργού Υποδομών Νίκου Ταχιάου και της Δημάρχου Καλαμαριάς Χρύσας Αράπογλου, σε μια πολύωρη σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν η διοίκηση του ΟΣΕΘ καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες και στελέχη των αρμόδιων Υπηρεσιών του Δήμου Καλαμαριάς.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν αναλυτικά όλα τα μεγάλα ανοιχτά ζητήματα.

Μεταξύ των σημαντικότερων σημείων που προέκυψαν:
• Επιβεβαιώθηκε η έναρξη της κατασκευής της οδού Πόντου μέσα στους επόμενους μήνες, με το Υπουργείο Υποδομών να αναλαμβάνει την υλοποίηση αυτού του κρίσιμου έργου.

• Σε ό,τι αφορά στις απαλλοτριώσεις για τη διάνοιξη της Πόντου, το Υπουργείο διατηρεί τη δέσμευσή του για χρηματοδότηση, μετά την έκδοση των δικαστικών αποφάσεων για τον καθορισμό τιμής μονάδος τον προσεχή Οκτώβριο.

• Ιδιαίτερης σημασίας είναι το γεγονός ότι ο ΟΣΕΘ με εντολή του κ. Ταχιάου έφερε σήμερα εναλλακτικές προτάσεις για τη σύνδεση της Πόντου με τη Γεωργικής Σχολής, ένα θέμα που η σημερινή διοίκηση του Δήμου από την πρώτη στιγμή θέτει με όλες τις δυνάμεις της και σε όλες τις συναντήσεις που έχουν γίνει μέχρι σήμερα σε υπουργεία και στον ΟΣΕΘ. Η Δήμαρχος Καλαμαριάς επανέλαβε για ακόμη μία φορά ότι η Πόντου χωρίς τη σύνδεσή της με τη Γεωργικής Σχολής είναι ένα ημιτελές έργο που θα επιβαρύνει την κυκλοφορία μέσα στην Καλαμαριά και στην ουσία θα υποβαθμίσει την ίδια τη μεγάλη σημασία του συγκοινωνιακού έργου του Μετρό και είναι πολύ ενθαρρυντικό ότι με πρωτοβουλία του υπουργού πλέον μελετάται το έργο.

• Τέλος, ο ΟΣΕΘ παρουσίασε μελέτη για τον σταθμό της Μίκρας, σύμφωνα με την οποία ο σταθμός προκύπτει σαφώς μικρότερος από ό,τι προβλεπόταν σε παλαιότερους σχεδιασμούς.
Η συνάντηση επιβεβαίωσε τη στενή συνεργασία του Δήμου με τα αρμόδια Υπουργεία και φορείς για την προετοιμασία της πόλης μπροστά στις μεγάλες αλλαγές που φέρνει το Μετρό.

Στόχος παραμένει η λειτουργική ενσωμάτωσή του στην καθημερινότητα των πολιτών με όρους ασφάλειας, ρεαλισμού και βιώσιμης κινητικότητας.
Επόμενο Προηγούμενο
 

Θεσσαλονίκη: Άνοιξαν πύλες τα πρώτα 7 παντοπωλεία «ΘΕΣγάλα ΣΥΝ»! (ΦΩΤΟ)

Θεσσαλονίκη: Άνοιξαν πύλες τα πρώτα 7 παντοπωλεία «ΘΕΣγάλα ΣΥΝ»! (ΦΩΤΟ)

08:48 20/10/2017

Προσιτά παντοπωλεία με την ποιότητα ΘΕΣγάλα

Δύο χριστουγεννιάτικα χωριά θα στηθούν φέτος στη Θεσσαλονίκη

Δύο χριστουγεννιάτικα χωριά θα στηθούν φέτος στη Θεσσαλονίκη

08:43 20/10/2017

Τόσο στην Τούμπα, όσο και στην δυτική Θεσσαλονίκη

Καλαμαριά - Αυτές είναι οι δράσεις της κεντρικής βιβλιοθήκης

Καλαμαριά - Αυτές είναι οι δράσεις της κεντρικής βιβλιοθήκης

08:25 20/10/2017

για το μηνα Νοέμβριο

Καλαμαριά - Διανομή τροφίμων σε δικαιούχους του κοινωνικού επιδόματος

Καλαμαριά - Διανομή τροφίμων σε δικαιούχους του κοινωνικού επιδόματος

07:33 20/10/2017

στο πλαίσιο του προγράμματος επισιτιστικής και βασικής συνδρομής ΤΕΒΑ/FEAD

Το πρόγραμμα αγώνων Σαββατοκύριακου 21-22 Οκτωβρίου

Το πρόγραμμα αγώνων Σαββατοκύριακου 21-22 Οκτωβρίου

07:27 20/10/2017

ΕΠΣ Μακεδονίας

ΕΠΣΜ: Αποφάσεις και επιβολή ποινών

ΕΠΣΜ: Αποφάσεις και επιβολή ποινών

07:25 20/10/2017

Το ποινολόγιο της ΕΠΣ Μακεδονίας

Θεατρικά εργαστήρια στο Θέατρο Σοφούλη

Θεατρικά εργαστήρια στο Θέατρο Σοφούλη

07:01 20/10/2017

Τα μαθήματα ξεκίνησαν και οι εγγραφές συνεχίζονται

Ο καιρός σήμερα στην Καλαμαριά

Ο καιρός σήμερα στην Καλαμαριά

06:58 20/10/2017

Παρασκευή

Ημέρα της Αστυνομίας

Ημέρα της Αστυνομίας

06:53 20/10/2017

20 Οκτωβρίου

Παγκόσμια Ημέρα Οστεοπόρωσης

Παγκόσμια Ημέρα Οστεοπόρωσης

06:53 20/10/2017

«Εβδομάδα Δράσης για τα Οστά και τις Αρθρώσεις»

Κλασικά Έπιπλα